Javers Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Czy mozna wyzerowac lunete na kulkach 0.3 a potem zmienic na 0,25 i czy po tej zmianie bedzie trzeba na nowo zerowac lunete pod kulki 0.25?? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Tak, trzeba będzie wyzerować ją raz jeszcze. A tak w ogóle to po co ci luneta? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Przede wszystkim trzeba będzie HU wyregulować ale lunetę też. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 A mnie interesuje, jak udało się komuś założyć temat o tak długim tytule oO Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Dłuższego tematu też nie widziałem :P Co do treści: Zerujecie lunete przy zmianie kulek ?!? Mi jedynie zmienia się odchylenie góra dół ale koryguję to jedynie hopkiem... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Poprawdzie to przy kazdej zmanie masy amunicji przydałoby się wyzerować ponownie lunetę. To samo przy każdym demontażu lunety. Jednak prędkości kulki i jej precyzja w warunkach asg nie wymaga az takiego zachodu. Zmiana wagi kulki tak jak zauważył kolega White_pl będzie głównie powodowała zmiany pionowgo punktu trafienia , które można skompensować regulacją hopa. W zasadzie mozna to tez skompencowac ustawieniem krzyża lunety w pionie (o ile mamy idealnie ustawionego hopa. Niestety my airsoftowcy mamy do czynienia z dwoma czynnikami regulacji precyzji strzału (czyli szybkością kulki i jej podkręceniem) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts