Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4CQB-R A&K PJ

Recommended Posts

1. zły sklep

2. lepiej kupić na GUNFIRE

3. replika ponoć dobra (jezeli pasują tobie plastikowe body)

Ad.1) Ok

Ad.2) Też zły.

Ad.3) Na pewno, to szkoda w "to" inwestować pieniądze.

Za te pieniądze kupisz dobrego kałacha CYMY z tajwangun...

Pozdro.

Ludzie co Wy tak z tymi kałachami Cymy? Fakt, dobre repliki, ale nie każdy lubi AK. Spoo8 chce kupić M4 więc nie doradzajcie mu kałacha...

White_pl: czemu twierdzisz, że GUNFIRE jest złym sklepem? Zakładam, że miałeś tą replikę skoro piszesz, że szkoda w nią inwestować? Mam rację?

Ludzie co Wy tak z tymi kałachami Cymy? Fakt, dobre repliki, ale nie każdy lubi AK. Spoo8 chce kupić M4 więc nie doradzajcie mu kałacha...

White_pl: czemu twierdzisz, że GUNFIRE jest złym sklepem? Zakładam, że miałeś tą replikę skoro piszesz, że szkoda w nią inwestować? Mam rację?

Bo kałachy z cymki są zajebiste ,nie zawodne A&K nie może nawet się równać z kałachami cymy,do tego jeszcze ten abs'owy korpus.

Może tak sądzi bo ma złe wspomnienia z kupnem tam repliki,to jak nie GUNFIRE I AIRSOFTGUN to ja dam Zbrojownie ,to już jest jeden z lepszych sklepów.

Może jego zdaniem bebechy, za tą cenę powinny być lepsze niż za takie pieniądze.

Wiesz, ta sama kategoria niezniszczalności jak w ostrym AK - przy normalnym użytkowaniu, a nie napieprzaniu lufą o stalowe drzwi nic mu się nie stanie. To samo z cymką - jeżeli będziesz ją poprawnie obsługiwać, to przez 3 latka powinna bez problemu pochodzić.

Hmmm zdania są podzielone...tak słyszałem że wszędobylskie kałszki cymy są fajne ale ja szukam m4 jak już ktoś zauważył...

Jeśli t m4 z linku jest "fajne" do dobrze, jeśli jest "złe" to dlaczego co w zamian? Najbardziej mi zależy na m4, najlepiej żeby to było własnie tak ładnie orisowane cqb-r...

Abs'owy korpus mi nie przeszkadza...powinienem o ty napisać...

Przeczytałem w jednym ze sklepów-Uwaga: Prezentowana replika została wyprodukowana w Chinach i jest kopią markowych produktów renomowanych firm z Japonii i Taiwanu. Jakość tego produktu może odbiegać od jakości droższych replik, w szczególności dotyczy to zastosowanych materiałów, mechanizmów, elementów wewnętrznych i akcesoriów. Każda z replik jest przed sprzedażą indywidualnie sprawdzana i testowana. Nie możemy jednak wykluczyć wystąpienia awarii, zużywania się części i elementów produktu. Przed zakupem prosimy o zastanowienie się czy nie warto zakupić podobny - droższy - markowy, ale lepiej wykonany produkt.

Zalecamy zakup akumulatora lepszej jakości oraz ładowarki mikroprocesorowej. Przydatna będzie także wymiana gumki hopup.

Podczas eksploatacji należy pamiętać o sprawdzaniu stopnia dokręcenia śrub i nakrętek oraz przeglądach mechanizmu gearboxa.

hmm..czy to oznacza że wydam 500zł a replika rozpadnie mi się w reku?

Ile lat pożyje replika m4 z linku?

Edited by Spoon8

I jeszcze jedno...Ja ty m4 jakoś nie będę wojował tylko co jakiś czas mała rozgryweczka...w taki razie na ilę mi starczy replika?Nie będę jej używał w zimę

Będę o nią dbał

Będę z niej strzelał dosyć rzadko, co jakiś czas jakiś manewry...

a więc?

Nie. Nie ma opcji zeby sie rozpadla tak szybko. Ile wytrzyma, kiedys się dowiesz. To loteria. Pierwszy moze pasc po kilku miesiacach, drugi po 3 latach. Ap ropo napisu, sklepy na wypasie (specshop, zbrojownia) mają lepsze i gorsze repliki dlatego w celu zarobienia kaski i pustego serwisu, proponują zakup lepsiejszych.

Pozdrawiam

Edited by lubiemrowkojady

you-dash nie zakładaj, Nie kupuję, bo nie bawię się zabawkami.

Poleca się AK CYMY bo to najtańsze REPLIKI ,która posiadają choćby metalowy szkielet GB.

Jest wiele tematów które tłumaczą jak rozróżnić replikę od zabawki. Szkoda inwestować pieniądze w zabawki zakładając start w ASG . Nie kupuje się tego ,żeby odłożyć na półkę (przeważnie :) ) ,a skoro ma działać to ma być niezawodne! Po co kupować najatńszy szit i wydawać kasę na części które pękły lub na "tuning" którego łączna wartość da nam cenę porządnej repliki?

Dlatego od razu lepiej kupić coś porządnego, a za tą cenę nie kupi się porządnej EM'ki.

Tyle.

White_pl, a Ty dalej piszesz jaka ta replika jest gówniana mimo, że nigdy jej na oczy nie widziałeś. To, że ma plastikowe body nie czyni z niej taniej zabawki. Fakt, nie jest to jedna z najlepszych replik na rynku ale za to kosztuje dosyć mało i to jest jej atutem.

BTW. Rozumiem, że tak zachwycacie się tymi kałachami Cymy bo faktycznie są to dobre repliki szczególnie na początek (cm.028, 031), ale nie wciskajcie ich komuś kto koniecznie chce M4 i tylko M4 ;)

A jakaś inna replika niekończenie m'ka do 500zł? Przede wszystkim ma mi długo służyć, zakładając że nie będę strzelał w zimę, będę o nią dbał i jak będę brał udział w jakiś manewrach to max. 2/3 razy w miesiącu...a więc? A może to m4 z linku jest dobre na takie postrzeliwywania w dobrych warunkach? Chodzi mi o to żeby replika długo żyła