GrzybekPL Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Witam ponownie. Już sam nie wiem co mam myśleć czy tą broń ? http://www.gunfire.pl/product-pol-1152194760-M4CQB-A-K.html czy jakieś AK, wiem niektórzy to wgl nie potrafią żyć bez AK ale ja wolałbym coś typu tego a cena nie może przekroczyć 500 zł .. ;/ z zdjęć ta M4CQB wygląda mi na zabawkę lekko nie mam pojęcia czemu ale tak wygląda. coś mi w niej nie pasuje.może się po prostu nie znam.Ale pomóżcie plz. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pewnie temu wygląda jak zabawka, bo ma plastik body. Szukaj Cm028, 031, 040, 048 (kałachy), lub G36 od JG jeśli jesteś początkujący. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 AK to trzeba lubić. Wtedy wszystkie niewygody nie mają znaczenia :) . Jak masz wybór to pozycz od kogos na jednej strzelance AK , a na drugiej M4 i sam oceń co ci bardziej leży. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pewnie temu wygląda jak zabawka, bo ma plastik body. Szukaj Cm028, 031, 040, 048 (kałachy), lub G36 od JG jeśli jesteś początkujący. No tak, bo z wymienionych na Twojej liście wszystkie mają metalowe body. Oprócz 028, 031, JG 608. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Lesiu jakby nie kombinować stop glinocynkowy (ZnAl lub jak ktos lubi cynkal) jest też metalem. Więc cm031 do replik fulmetal tez się łapie. Quote Link to post Share on other sites
treyT Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pewnie temu wygląda jak zabawka, bo ma plastik body.Szukaj Cm028, 031, 040, 048 (kałachy), lub G36 od JG jeśli jesteś początkujący. Grzybek napisał, że ma być do 500, a nie 600 czy 700 i więcej w przypadku cm.040 i cm.048 ;] Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 CM.031 z metal body jest już dawno niedostępne. była to wersja C. Cała reszta to plastiki... Quote Link to post Share on other sites
GrzybekPL Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 (edited) Nie niestety nie mam szans wypróbować emke.. strzelałem z aks 74 sąsiada i tak nawet nawet.. ehh to co mam robić ? nie chcę żeby broń się rozpadła po miechu. ta emka jest dosyć wytrzymała bo pisałem o niej z kumplem. Lecz czy jest warta tej sumy ? może tak zapytam. Tyle że w tej cenie jakbym się postarał to bym znalazł ak z 420 fpsów. ale czy 380 a 420 to aż taka różnica ? jak dokupię do emki gumkę to i tak podciągnie się trochę fps. Edited March 11, 2011 by GrzybekPL Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Pytasz czy jest wytrzymała i czy jest warta swej ceny - ponad 3 i pół roku temu można ją było dostać za około 400 złotych ;). Teraz jest całkowicie nieopłacalna, ponieważ jeśli kiedyś miałbyś ochotę wymienić w niej korpus na metalowy, to musisz się liczyć zarówno z ceną samego korpusu jak i nowej komory hopa do repliki. Same bebechy też jakością nie grzeszą - na stocku wytrzymują bez problemu, ale jeśli chciałbyś wzmocnić replikę, to pół środka idzie do wymiany. Różnica między 380, a 420 FPS jest taka, że o ile z tą pierwszą prędkością wylotową jest szansa, że ktoś Cię wpuści do budynku - o tyle z tą drugą zostaje Ci tylko operowanie w lesie. A gumka hop-up FPSów Ci nie zwiększy (pomijam te parę procent przypadków, kiedy minimalnie zwiększa), za to zwiększy Ci zasięg i celność. Ja bym szukał na Twoim miejscu kompromisu (zapewne odwrotnego niż się spodziewasz) - AK mające nie więcej jak te 380 FPS. Tutaj pojawia się CM.028. W dodatku, pozostała kasa wystarczy na gumę hopa i będziesz mógł się zastanowić nad precką, czy też jakąś ładowarką mikroprocesorową do akusa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts