John Petrucci Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 witam, problem jak w temacie gb v2 tłok zatrzymuje się z 2cm dalej niż powinien.. co nawala? jak zaradzić? Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) Też to mam ale wydaje mi się ze to norma bo miałem to w 3 replikach . Edited March 10, 2011 by rafik1213 Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Masz mosfet? Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Bez mosfeta to normalne - prady wirowe czy cos takiego w silniku powoduja ze silnik kreci mimo pozbawienia napiecia. Przy mocnych batkach i silnikach hi speed - zdaza sie ze replika strzeli jeszcze nawet dwa razy mimo ze juz dawno odlaczone jest zasilanie. Mosfet z AB pomaga (z hamulcem) zwierajac bieguny silnika i przez to uziemiajac prady wirowe. W skrocie - wszystko u ciebie jest ok ;p Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Wiem że bez mosfeta to jest normalne bo nawet w mojej emce od ca tak mam ale wiesz zapytać zawsze warto :p Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 czy jest to będzie powodować dużo szybsze ubicie springa? dziwne w sumie bo te bebechy to stock :) silnik co prawda nowy ale stock boyi Link to post Share on other sites
ziolo129 Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Stockowe szybko się ubijają ale jeśli karabin jest nowy to na razie nie warto wymieniać springa Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 silnik tylko jest nowy :) reszta ma z 4-5 lat ;p spring jest już trochę ubity Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Paradoksalnie dzieje się tak własnie przez ubitą sprężynę - jak jest nowa i ma dużo energi (potencjalnej czy kinetycznej ? :P ) To stawia większy opór silnikowi po strzale i zatrzymuje go ....im bardziej się ubija, tym bardziej daje się napinać po raz kolejny po kazdym strzale - rozwiązania są 2: Albo założyć nową spręzynę, albo lepiej jak radzili koledzy powyżej, założyć mosfet z AB. Pozdro. Link to post Share on other sites
John Petrucci Posted March 10, 2011 Author Report Share Posted March 10, 2011 czyli nawet na stockowym silniku, stockowej słabej batce i reszcie bebechów to jest normalne i mogę sobie sprawę olać? Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) White ale przy dobrym przełożeniu, mocnej batce i silniku to SP150 jest w stanie dać bursta zamiast semi ;) Edit: Tak jest to standard, jak podepniesz mocniejszą batkę to będzie bardziej naciągać tłok po strzale. Edited March 10, 2011 by KicpA Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Nie martw sie ubijaniem springa ... Ubije sie troche i bedzie stabilna. Zreszta zawsze lepiej brac poprawke ze po jakims roku spring sie troche ubije. Mi elementa spring ubil sie z 450 do 442 w ciagu gdzies roku. Ale to jest zadna roznica. Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Wiem. KicpA ;/ Ja tak mam na SP130-140 ;/ bez układu, a i z układem musze dobrze wyregulować ,żeby się wcześniej zatrzymał. Silnik jest nie wiem jaki ;] ale żaden z niego mocarz ;] Link to post Share on other sites
Recommended Posts