lubiemrowkojady Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 (edited) Słuchajcie, już powoli zbieram komplet. Mam gogle ess, mp5a4 i ... to na tyle. Poszukuję munduru i kasku/hełmu. Co polecacie ... najlepiej od jednej osoby, z allegro też może być. Widziałem flecktarna, ale nie mogę się doszukać u tego samego użytkownika hełmu. Dobre te tanie mundury flecktarn? Ap ropo kasku, czy te za 30-40 zł to nie jest dziadostwo? Mam ess NVG i chciałbym, jakoś w tym wyglądać, a bez hełmu to jak narciarz. Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam Edited March 11, 2011 by lubiemrowkojady Quote Link to post Share on other sites
Specnaz80 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Mundury BW w kamo. Flecktarn z demobilu to typowe lumpy na skatowanie, są tanie, więc nie jest ich żal, dość dobrze kamuflują i są dość mocne. Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Ok, biorę. Nie jestem za wysoki i mam 160m, czy r1 będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Rozmiarówkę masz pewnie podaną na stronie gdzie chcesz kupić, jeśli jej nie ma to poproś sprzedawcę, aby podesłać Ci takową, wtedy możesz sobie odpowiednio dobrać :icon_biggrin: Aczkolwiek ja wychodzę z założenia, że lepiej wziąć jakiś ciuch odrobinę za duży, niż akurat na wymiar :icon_biggrin: Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Ok, a co z hełmem? Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Nie pyli się brać hełmu do zielonej. Boonie hat lepszy. A jeśli koniecznie hełm to nie taki za 40zł z alledrogo, bo to syf jest. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Nie bierz tego hełmu za 40zł, bo będziesz żałował ... fasunek w środku, a w zasadzie "fasunek" to kompletny szmelc. Śrubki same się wykręcają, jak spadnie deszcz to rdzewieją. Kul sobie lepiej kapelusz. Majster - a tam gadasz nie pyli, ja biegam od trzech lat w hełmie i spisuje się dobrze, kapelusz jest dobry na lato na lato, bo nie poci Ci się tak łepetyna :) Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Ja osobiście w zielonej nienawidzę korzystać z hełmu. Mam nawet oryginalnego fritza do mojego flecka. I co? Po kilku minutach biegania okulary/gogle nie parują ale ociekają potem. W boonie czegoś takiego nie mam. Nawet w zimie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Spróbuj jakimś atnifogiem. Ja mam tylko taki problem właśnie z okularkami, ale gogle mi nigdy nie zaparowały. Może dlatego, że pasek mam założony na hełm, a nie bezpośrednio na głowę. Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 11, 2011 Author Report Share Posted March 11, 2011 Ok na razie będę biegał bez kasku i boonie hat. Jak ma się sprawa ochrony zębów? Czy 360 fps jest w stanie go wybić? Quote Link to post Share on other sites
AA__ Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Wszystko zalezy od odleglosci i twardosci zeba ;) Nie ryzykuj, przynajmniej do puki nie oswoisz sie z zywiolem ;) Ja stalem przed takim samym problemem, wybralem druciana maske. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Nie biegaj po całym terenie z otwartą buzią :icon_razz2: A tak na serio, to jak w Ciebie strzelają to nie otwieraj jej, bo ząbki nie grzybki, nie odrosną :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 I pozatym kto normalny w japke strzela ? :icon_biggrin: Raczej w nogi chociaż oczywiście morze się zdażyć jakaś zabłąkana kulka :happy: A tak poza tym to sam się nawet za jakąś maską zastanawiam Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 I pozatym kto normalny w japke strzela ? Błagam Cię. Nie doradzaj. Już raz się popisałeś doradzając gogle z taiwanguna. Na razie słuchaj innych i kupuj co Ci mówią, że jest dobre. Na doradzanie przyjdzie czas najwcześniej za rok. Co do ochrony zębów. Wybyć ząb może i 280fps. Ja nie korzystam z ochrony twarzy, jednak, gdybym miał coś wybrać, wybrałbym siatkową maskę na dolną połowę twarzy. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 12, 2011 Report Share Posted March 12, 2011 Doradco Wojak ... normalny nikt nie strzeli w japkę, ale baranów nie brakuje :icon_razz2: Zbłąkane kulki się zdarzają, ale chyba częściej to jednak są barany. Quote Link to post Share on other sites
lubiemrowkojady Posted March 12, 2011 Author Report Share Posted March 12, 2011 (edited) i buraki :D prawdopodobnie będę biegał w kominiarce, więc włożę sobie pod to kawałek materiału i będzie git :] Edited March 12, 2011 by lubiemrowkojady Quote Link to post Share on other sites
Wojak19 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 (edited) Błagam Cię. Nie doradzaj. A w czym ja doradzam. :blink: Może w tym że nie moge wyrazić swojego zdania widzisz problem ?! Edited March 13, 2011 by Wojak19 Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 No to ja jestem nienormalny :blink: bo jak nad przedpiersie okopu albo dolną framugę okna (albo podobną przeszkodę) wystaje tylko łepetyna (i często - lufa repliki) to strzelam w co mogę. Owszem, z zachowaniem repliki o mocy odpowiedniej do dystansu (czyli - jeśli podejrzewam starcie na dystansie kilku metrów, sięgam po pistolet) i umiaru w kwestii ilości używanych kulek. Ale jeśli ktoś strzela do mnie wystawiając tylko głowę - niech nie spodziewa się, że w ramach "nie strzelania w głowę" pozwolę do siebie siać bez odpowiedzi :dry: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Dokładnie. Strzela się w to, w co się da strzelić i tyle. Przy czym zachowuje się rozsądek, którego przepisami wyrazić się nie da. Tak, widzę problem w tym, że wyrażasz swoje zdanie tutaj, w dziale dla Zielonych, gdzie ktoś Nowy może wziąć Twoje brednie za dobrą monetę i zrobić sobie krzywdę. Skoro nikt nie strzela w twarz, to może bez okularów grać? Problem parowania zniknie. Podobałoby Ci się, gdyby ktoś taki wniosek wysnuł? Jestem bardzo tolerancyjny, ale brednie i ich siewców w tym dziale należy zwalczać ze względu na dobro i zdrowie innych. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 [...] brednie i ich siewców w tym dziale należy zwalczać ze względu na dobro i zdrowie innych. Amen, bracie... :excl: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts