Robson Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 na jakie pory roku nadaja sie te buty?? (pozniej temat do wyrzucenia) Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Dzieki latwemu lapaniu wody raczej tylko lato. Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 wlasnie wrocilem w nich z zimowego strzelania -7st C oczywiscie wymogiem byly 2 pary skarpet buty dobre bo szybko schna Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Wiosna, lato, jesien a na upartego zima (znam takiego co w dosc gleboki snieg wyskoczyl w pustynniakach) :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 zimą podeszwy pękają (?) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Wiosna, lato, jesien a na upartego zima (znam takiego co w dosc gleboki snieg wyskoczyl w pustynniakach) :twisted: ja widzialem w sobote w desertach zwyklych... snieg, pizga jak chuj.... brrrr Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Szary Posted February 8, 2005 Report Share Posted February 8, 2005 Natchniony przykładem PT kolegów zrobiłem eksperyment i poszedłem przed chwilą w junglach do sklepu (300 m). Wnioski są dwa: - zimno w paluszki - slisko jak diabli Czyli noszenie w zimie, po mieście odradzam. Zdecydowanie na lato i las. A już zupełnie OT, po wyciągnięciu z moich ośmioletnich butów "pancernej" wkładki zobaczyłem ze zdumieniem, że jest podziurawiona jak sitko. Wniosek chyba jasny- gdyby nie wkładka, tak wyglądałyby moje pięty :) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 8, 2005 Author Report Share Posted February 8, 2005 Dzieki latwemu lapaniu wody raczej tylko lato. znaczy ze jak pojde w ostry deszcz to od razu nogi zaczna plywac w butach?? Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 8, 2005 Report Share Posted February 8, 2005 ale za to po deszczu szybk owyschna :) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 8, 2005 Author Report Share Posted February 8, 2005 a czy jest jakas roznica poza kolorem miedzy pustynnymi Junglami a zwyklymi (znaczy tymi zielono-czarnymi)?? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 8, 2005 Report Share Posted February 8, 2005 podeszwa - na piach jest inny "traktor" Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Szary Posted February 8, 2005 Report Share Posted February 8, 2005 W modelu pustynnym który miałem kiedyś w rękach (nie na nogach;) różnica polegała głównie na surowcu- część skórzana była z nubuku, nie ze skóry jak w oryginalnych junglach. Poza kolorem nie było wielu różnic- nawet podeszwa była jakimś wariantem Panamy. No i oczywiście był inny system wiązania, bardziej nowoczesny. To właśnie ten model w towarzystwie starszych braci;) Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted February 8, 2005 Author Report Share Posted February 8, 2005 dzieki bardzo wszytkim za odpowiedz :) pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts