Czarna Owca Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Witam! Posiadam baterię 9,6 2300 maH. Kupiłem ładowarkę imax B6 gdzieś tak we wrześniu i od tamtej pory ładowałem ją tym imax'em. Problem pojawił się 2 tyg. temu, otóż chciałem trochę postrzelać do tarczy z mojej eMki, podłączam batkę i bateria jakby nie ma siły uciągnąć sprężyny... nacisnąłem spust drugi raz spust i strzeliło, przełączyłem na auto i zaczęło strzelać tylko, że ROF był bardzo mały. Sprawdziłem ją również dzisiaj ( tydzień temu była ładowana) i dzisiaj ta sama sytuacja. Doładowałem ją imax'em i zaraz po naładowaniu strzeliłem, ku mojemu zdziwieniu wszystko okej, na auto ROF normalny, taki jaki był zawsze. Niestety tą sytuację jaką miałem dzisiaj, miałem również tydzień temu, że po naładowaniu wszystko było okej... ale po tygodniu znowu coś słaba jest. Ładuję ją prądem 0.8A, a rozładowuję 0.4A , 6.4 V. powiedzcie proszę czy coś źle ustawiłem? Nie za bardzo się na tym znam... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Batka zdycha. Trzyma krotko. To nie wina ladowarki. 800 mAh jezeli pakiet nie jest naprawde swietny szybko go zabija. Powinienes ladowac ja 230 mAh czyli 4 razy mniejszym. Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 Czyli nową batkę kupić? Mógłbyś mi poradzić jaką do M4 9,6, żeby się zmieściła do chwytu? Nie znam się za bardzo na markach, więc taką co może by dłużej potrzymała... Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 14, 2011 Author Report Share Posted March 14, 2011 A co powiesz o tej baterii? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7781&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Podwojna_-_King_Arms Tylko jakim prądem mam ją ładować, a rozładowywać jakim prądem i jaką mocą? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted March 14, 2011 Report Share Posted March 14, 2011 Najlepiej to ładuj chyba 0,1C czyli 200mA. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Najbezpieczniej ladowac wlasnie pradem 0.1 C - to znaczy .. jak Akumulator ma 2000 mAh - czyli 2 Ah - ladujesz 2 A * 0,1 = 0.2 A Pojecia nie mam jakich ogniw uzywa king arms ... wiec nie doradze czy sa dobre. Ja nimhow juz nie uzywam i przestawilem sie na lipole. Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 15, 2011 Author Report Share Posted March 15, 2011 No dobrze, to już wiem jak ładować, ale jakim prądem i jaką mocą miałbym rozładowywać tego King Armsa? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Takim jakim moze ladowarka ... Nie da rady jakims bardzo wysokiem bo tu powstaje kwestia odprowadzania ciepla. Nie ma szans zebys rozladowal za duzym pradem. Wrzuc po prostu cykl rozladowanie - ladowanie i juz. Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Tak, ale po prostu chodzi mi o to, żeby ładowarka źle nie wykryła nic. Chcę wiedzieć jakie ustawienia dot. rozładowania mam ustawić manualnie. Mógłbyś mi powiedzieć? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Masz kocur cierpliwość odpowaidać...gratuluję. A ze swojej str. przepraszam ze OT...albo nie... odpowiem Ci ;] Proszę: 1 2 3 Nie ma za co ! Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 17, 2011 Author Report Share Posted March 17, 2011 Bardzo dziękuje za te tematy. Właściwie to się zastanawiam, czy nie kupić li-polka. :wink: Tylko muszę się torszku podszkolić w tej dziedzinie. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 To nie ma co sie zastanawiac ... Ani bac - lipo nie sa straszne. Pamietaj tez o wymienie wtyczek na Deansy (t connectory). Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 18, 2011 Author Report Share Posted March 18, 2011 Ile mniej więcej kosztuje wymiana na deansy w replice i w batce? mam M4 ics. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 jesteś obeznany z lutownicą? jak tak to koszt ww. wtyczek + jakaś cyna+ koszulka termokurczliwa/taśma izolacyjna. Jak nie to poproś kogoś Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 18, 2011 Author Report Share Posted March 18, 2011 Nie, niestety jestem obeznany. Czy w serwisie capri by zrobili coś takiego? W sensie wymiana wtyczek w lipolku i w eMce na deansy? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 pewnie zrobią za deansy policza 8-10zł i za wymiane drugie tyle. idź do sklepu modelarskiego w wawce ( jest ich pełno) tam kup deansy, kup piwo jakiemuś kumplowi który umie lutować i niech to zrobi albo poproś tatę/wujka. Quote Link to post Share on other sites
Czarna Owca Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Dobra jakoś rozwiążę tą sprawę. Dziękuje wszystkim. :wink: Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts