rammlied Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Cześć Od dłuższego czasu mam na oku dwie repliki cm 0.40c i cm 0.48 oczywiście mam swojego faworyta jest nim cm 0.40c ponieważ bardziej podoba mi się jego wygląd ale zastanawiam się czy cm 0.48 nie jest lepszy i tu potrzebuję waszej pomocy. Więc prosiłbym kogoś kto miał styczność z tymi dwiema replikami o porównanie i ewentualne pokierowanie mnie który był by lepszy. Szukałem trochę na forum ale znalazłem tylko porównanie tych replik z innymi które mnie nie interesowały dlatego napisałem ten temat. Z góry dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Fajnie, że założyłeś trzy identyczne tematy :bialaflaga: Co do replik, to obie mają podobne, jak nie takie same bebechy. Niezależnie którą wybierzesz to będziesz zadowolony. Strzelają dość celnie i daleko jak na cymy. Quote Link to post Share on other sites
rammlied Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 (edited) Cześć Od dłuższego czasu mam na oku dwie repliki cm 0.40c i cm 0.48 oczywiście mam swojego faworyta jest nim cm 0.40c ponieważ bardziej podoba mi się jego wygląd ale zastanawiam się czy cm 0.48 nie jest lepszy i tu potrzebuję waszej pomocy. Więc prosiłbym kogoś kto miał styczność z tymi dwiema replikami o porównanie i ewentualne pokierowanie mnie który był by lepszy. Szukałem trochę na forum ale znalazłem tylko porównanie tych replik z innymi które mnie nie interesowały dlatego napisałem ten temat. Z góry dziękuje za pomoc. sory ze zalozylem 3 temety ale net mi sie zacial Edited March 16, 2011 by rammlied Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Sam mam taki sam dylemat jednak kupię cm048 batka jest w kolbie,a do tego ma drewno :) Do repliki najlepiej kupić ładowarkę mikroprocesorową najlepiej Imax B6 albo Turnigy Accucell 6 Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Miłego czytania: 048 Ze swojej strony poleciłbym 048 Wnętrze (czyli gerabox) mają takie samo. Ale ZnAl + ABS w 0.40 to jednak dużo słabsza sprawa niż stal+drewno w 0.48 Fakt ze prawie 100 złotych różnicy w cenie, ale myśle że warto. Duży plus - 048 będzie na pewno łatwiej odsprzedać jak się znudzi. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Znal+Stal+ABS...Wiem,bo mam ją i sprawdzałem (poza tym w paru miejscach odprysnęła mi farba i pojawiła się rdza,a Znal nie rdzewieje) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Poza tym - w CM.048 dużo elementów jest znalowych, Boyia RK-10 wypadało przy nim WIZUALNIE znacznie lepiej. Boyi miał muszkę, szczerbinkę i ich podstawy stalowe - cyma niet. Zresztą kilka innych części tak samo. Boyi jest też lepiej spasowany. Jeśli chcesz kałacha idealnego za niską sumę - cm.048 i wymiana pewnych elementów na te z ostrego lub na te z bojców stalowych. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 "Korpus, tłumik płomienia, rura gazowa, pokrywa zamka została wykonana ze stali, pozostałe elementy takie jak lufa zewnętrzna, podstawa muszki, kolanko gazowe, podstawa szczerbinki z ryglem rury gazowej,obsada łoża, wycior oraz przyrządy celownicze zostały wykonane również z metalu(ZnAl)." - Ten cytat można zauważyć zarówno w opisie cm.040, jak i cm.048. Tak więc nie wciskajcie kitu, że cm.40 jest z gorszych materiałów ;) Po prostu wygląda mniej koszernie bez drewienka, ale przy kupnie kosi o 150 zł mniej ;) Bebechy te same, wybór zależy więc tylko od gustu i upodobania kupującego. Amen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts