Vacek Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Witam wszystkich. Mam pytanie. Sprawa dotyczy "okablowania" gun'a. Mam m'ke ze stała kolbą i w niej też przechowuje baterie. Mam też puchę z laserem która do tej pory miała za zadanie tylko ładnie wyglądać. Czy można założyć dodatkowe niezależne wyprowadzenie do baterii w puszce :?: Służyło by to oczywiście temu iż mógłbym bez większych problemów przełączyć zasilanie do nowego źródło energii 8) Ktoś by powiedział "po cholerę mi bateria w puszce skoro mogę równie dobrze kupić sobie baterie o podobnych własnościach do kolby..." Otóż wole zainwestować teraz w baterie i dodatkowe wyprowadzenie bo planuje za niedługo zamontować sobie Kolbe składana. Tak wiec prosze o opinie i pomysły. Ktoś już czegoś takiego próbował :?: Z góry dzięki za poświecony czas :) Kurde zapomniałem... To jest SPC z CA Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Na 100% da sie to zrobic.Niestety nie jestem pewny,czy nie trzeba bedzie wymieniac przewodow na troszke ciensze. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 Da się zrobić. Ktoś od nas swego czasu zrobił taki bayer w MP5 z CA. Jedna baterie miał w kolbie a drugą w gripie. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 ze wzgledu na budowe M-ki trudno bedzie pociagnac dwa obwody i znalezc miejsce na przelacznik przy gearboxie chyba, ze kabel na zewnatrz body, co nie jest korzystnym rozwiazanem - choc w MP5 tak wlasnie mialem Quote Link to post Share on other sites
PAT_KOZI Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 problem bedzie w GERBOXIE nie ma tam zabardzo miejsca na dodatkową pare kabli oczywiscie dla chcacego nic trudnego. troszke zburze twój koncept ale moze ci sie to przyda jesli w kolbie i w puszce bedziesz mial jednakowe baterie (typ ogni, pojemność, voltarz) to gdy podlaczysz jednoczesnie ejdną i drugą to ich pojemnosci sie zdublują a voltarz zostanie taki jak jest tylko trzeba odpowiednio polaczyć. po co przełanczać skoro odrazu moze ciagnąć z obydwu? . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 zeby zdublowac pojemosc trzeba je podloczyc rownolegle a zeby zdublowac woltarz trzeba polaczyc je szeredowo. Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted May 30, 2006 Report Share Posted May 30, 2006 Nie chciałbym zobaczyc zdublowanego woltarzu ;) Quote Link to post Share on other sites
majerSKY Posted May 30, 2006 Report Share Posted May 30, 2006 witam ja jestes swierzak po probie takiego bajerku w mojej mce, niestety braklo miejsca na kable a zajmowal sie tym kolega z asgshopu i jesli on mial problem wykombinowac jak w gb te kaple poupychac to mysle ze juz sprytniejszego od niego bedzie ciezko znalezc,aczkolwiek ktos wkoncu to pewnei zrobi wystarczy spiad kable na "szytwno"i poprostu jedna batke miec zawsze odpieta myslalem o rownoleglym spieciu batek w celu zwiekszenia pojemnosci,ale dosyc szybko jedna batka sie posypala wiec odradzam tekere Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 30, 2006 Report Share Posted May 30, 2006 widzialem to na jakims filmiku taki wlasnie zdublowane kable http://www.21stcenturyairsoft.com/videos/C...VERIICABUPG.wmv chyba to ten widac dobrze jak chlop juz rozkreci GB Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 eee wątek stary troche ale bateri i akumulatorów nie wolno łączyć równolegle (czyli plus do plusa minus do minusa) tylko szeregowo aby zwiększyć napięcie ogniwa EDIT: Kicpa trzeba było uważać na podstawach :D Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 Można bez problemu łączyć baterie (a w zasadzie akumulatorki) równolegle, ale tylko tych samych producentów o tym samym napięciu i amperażu. Jeśli chcesz połączyć dwie baterie o różnych parametrach to należy połączyć obie baterie za pomocą diod prostowniczych albo nawet lepiej za pomocą diod shotkyego (mniejszy spadek napięcia) ale trzeba się liczyć ze spadkiem napięcia (0,7V na prostowniczej, 0,5 shotkyego) oraz należy pamiętać o odpowiedniej mocy diod. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 18, 2006 Report Share Posted June 18, 2006 wasnie o to mi chodzi :P dwie identyczne. a eksperymentow nieradze robic bo mozne byc baterie w plecy ;) ps. ruffin przeciez wiesz ze spalem na podstawach :D Quote Link to post Share on other sites
Diablo Posted July 4, 2006 Report Share Posted July 4, 2006 moze ktoś narysować (chociażby w paincie) jak połączyć 2 baterie ze sobą dla większej pojemnosci? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts