Kasposki Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Witam Jestem początkującym ASG-owiczem. I mam pytanie do tejże społeczności. Chce kupic sobie snajperkę (proszę tylko nie mówić że za 1500-2500zł) chodzi o to ze chce sobie strzelać w ogródku na odległość max 35m.Nie mam zamiaru latać po lasach. Chce mieć tylko jagby to powiedzieć ... Karabin z lunetą dla siebie,który będzie trafiał w puszkę po coca coli z 30-35 m. Aha nie wchodzi u mnie w rachubę tuningowanie no chyba że w ostateczności. Proszę o przykłady. Zaczynajmy. Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Witam jeśli chcesz miec broń tylko do strzelania do celu kup wiatrówkę to najtańszy sposób, a jeśli broń ASG to jakimi funduszami operujesz?? Link to post Share on other sites
Kasposki Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Witam jeśli chcesz miec broń tylko do strzelania do celu kup wiatrówkę to najtańszy sposób, a jeśli broń ASG to jakimi funduszami operujesz?? do 550zł Jak mówiłem jestem początkujący i nie mam dużego budżetu. Edited March 19, 2011 by Kasposki Link to post Share on other sites
Smutas Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jeśli chodzi o rekreacyjne strzelanie do celu również polecałbym wiatrówkę. Link to post Share on other sites
Kasposki Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 (edited) Tylko że na wiatrówki nie jestem zwyczajnie nastawiony. Proszę o jakieś przykłady ASG z wyżej podanymi kryteriami. Edited March 19, 2011 by Kasposki Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Do strzelania do puszek naprawdę lepsza jest wiatrówka. No ale jeśli już koniecznie chcesz ASG to może SVD od A&K? Nowe chodzą po 350-400zł. Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jeśli w wiatrówkach przeszkadza Ci jedno strzałowość to kup wiatrówkę wielostrzałową zasilaną z magazynka. Nie jestem pewien bo nigdy takiej nie miałem ale one są chyba na kapsuły CO2. Nie bedziesz musiał jej tuningować a celność i zasięg będziesz miał o niebo lepsze niż stockowa chińska "snajperka". Link to post Share on other sites
Kasposki Posted March 19, 2011 Author Report Share Posted March 19, 2011 Jeśli w wiatrówkach przeszkadza Ci jedno strzałowość to kup wiatrówkę wielostrzałową zasilaną z magazynka. Nie jestem pewien bo nigdy takiej nie miałem ale one są chyba na kapsuły CO2. Nie bedziesz musiał jej tuningować a celność i zasięg będziesz miał o niebo lepsze niż stockowa chińska "snajperka". Cóż jak widzę wszyscy są za wiatrówkami. Nie sądzę żeby ktoś jeszcze o czyms innym się wypowiedział. Tak więc podajcie jakieś godne polecenia wiatrówy z lunetami. Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Ja Ci podałem snajperkę ASG - SVD od A&K. Link to post Share on other sites
CptInzMathias Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Cóż jak widzę wszyscy są za wiatrówkami. Nie sądzę żeby ktoś jeszcze o czyms innym się wypowiedział. Tak więc podajcie jakieś godne polecenia wiatrówy z lunetami. To forum ASG :biggrin: Chyba lepiej byś zrobił jak byś poszukał jakiejś wiatrówy na forum z wiatrówami :happy: Link to post Share on other sites
Burbon Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 A mogą być repliki Kałasznikowów? Dodałoby się kolimator, czy coś w ten deseń. Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Tak. Masz na taiwangunie cm.028. Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Żadne CM.028, jak masz 550zł to kup nowszą wersje kałacha cymki. Naprawdę warto dołożyć troszkę kasy. Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 W sumie masz rację. Proszę bardzo - http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_045a_cm-1411.html Najnowsza generacja, 400 fps w stocku i stalowy korpus - czego chcieć więcej :happy: Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Cymka dobra ale... Ja się tylko spytam... DLACZEGO ZIELONY DORADZA ZIELONEMU?! Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Zależy kogo rozumiesz po d pojęciem "zielony". Jeśli chodzi Ci o mnie to strzelam się już od kilku lat ale dopiero teraz się zarejestrowałem. W czymś Ci to przeszkadza, że nowi radzą nowym? Skoro radzą dobrze to chyba jest ok? Myślisz, że jak jesteś w grupie "Użytkownicy" to możesz traktować "nowych" z góry? Link to post Share on other sites
Bacao Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Nie radzą dobrze, bo chyba nikt normalny nie pomyśli, że cm.028 dorówna celnością przy strzelaniu ogrodowym wiatrówce... Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 dash Pojęcie zielony ne dotyczy ciebie tylko marinsa. W innym temacie gdy ktoś pytał o pompkę ten napisał że nie zostaje mu nic tylko zbieranie na elektryka. A założyciel tematu w poście wyżej napisał wyraźnie że ma cm.028 i M4 ICS. Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 @Rudy1002 Ok, sorki, w takim razie zwracam honor. Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Cymka dobra ale... Ja się tylko spytam... DLACZEGO ZIELONY DORADZA ZIELONEMU?! Wybacz, skoro wiem, że Cymy są dobre to je po prostu polecam. I tu nie ma nic do gadania. Mam tą Cymę w domu i widzę, że dobrze działa. :wink: Sory, ten poprzedni post z shotem trochę spieprzyłem, zamuliło mnie i wyszło jak wyszło. Już mnie nie ma. Edited March 29, 2011 by MarinesPL Link to post Share on other sites
Recommended Posts