Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Mam problem z moją repliką, a mianowicie podczas działań ułamała mi się lufa zewnętrzna na pół, konkretnie w tym miejscu oznaczonym na czerwono:

gglock02bk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

I tu pojawiają się moje dwa pytania: czy jest sens 'reanimacji' tej części, jeśli tak to w jaki sposób? Drugie - czy może po prostu bardziej opłaca się kupić nową (lepszą) lufę? Jednak przeszukałem sklepy pod kątem tej części, ale nigdzie nie jest napisane czy dana lufa jest kompatybilna z produktami CA. Mam w związku z tym pytanie - czy lufa zew. TM będzie pasować do modelu CA17 ? Chodzi mi głównie o ten produkt http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3377 - zewnętrznie jest niemal identyczna jak moja kontuzjowana lufa CA.

W miarę możliwości proszę o pomoc

Pzdr

W sumie to utraty szczelności nie będzie, więc nie widzę przeszkód do reanimacji. Z tym, że długo to raczej nie pociągnie. Możesz spróbować zgrzać, a następnie klejem potraktować :icon_biggrin: Ale kolega ma rację, najlepiej kupić nowe, z tym, że tu pojawia się magiczne słowo - "kupno" :hahaha:

• 1 month later...

Lufa wymieniona w powyższym linku nie pasuje do CA17. "Wepchanie" lufy jest możliwe jedynie po obróbce mechanicznej, pracy pilnikiem. Po wielu staraniach aktualnie lufa pracuje idealnie, ale dopasowanie jej to była mordęga straszna. Oczywiście nie piszę tego jako wyrzut, lecz jedynie jako porada dla użytkowników CA17 których potencjalnie może dotyczyć ten problem w przyszłości.

• 1 month later...

Poniżej replika częściowo rozłożona, element uszkodzony zaznaczony kółkiem;

131m.jpg

Zbliżenie na uszkodzony element z włożonym tłokiem (uszkodzenie polega na ubytku w prawym dolnym rogu - tak po mojemu - to coś napinało kurek jak było całe).

132m.jpg

Element włożony do zamka wraz z tłokiem.

133m.jpg

Jw. tylko bez tłoka

134m.jpg

No, obudowa. Idzie dostać, poszukaj w zagranicznych sklepach. Ponadto- tokarz tego nie zrobi.

Tłoka tam nie masz włożonego bo tłok jest integralnym elementem obudowy. To niebieskie to cylinder. Na ostatnim zdjęciu tłok jak najbardziej jest na swoim miejscu.

Edited by dexterkrak