cNR Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 Witam Mam problem z moją repliką, a mianowicie podczas działań ułamała mi się lufa zewnętrzna na pół, konkretnie w tym miejscu oznaczonym na czerwono: Uploaded with ImageShack.us I tu pojawiają się moje dwa pytania: czy jest sens 'reanimacji' tej części, jeśli tak to w jaki sposób? Drugie - czy może po prostu bardziej opłaca się kupić nową (lepszą) lufę? Jednak przeszukałem sklepy pod kątem tej części, ale nigdzie nie jest napisane czy dana lufa jest kompatybilna z produktami CA. Mam w związku z tym pytanie - czy lufa zew. TM będzie pasować do modelu CA17 ? Chodzi mi głównie o ten produkt http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3377 - zewnętrznie jest niemal identyczna jak moja kontuzjowana lufa CA. W miarę możliwości proszę o pomoc Pzdr Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 20, 2011 Report Share Posted March 20, 2011 (edited) Jako, że CA to kopia TM w 100% (nie tak jak KJW), nie powinieneś mieć problemów z dopasowaniem lufy do swojego Glock'a... Ja osobiście na Twoim miejscu zainteresowałbym się stalowymi lufami od Guarder'a. Edited March 20, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted March 21, 2011 Report Share Posted March 21, 2011 W sumie to utraty szczelności nie będzie, więc nie widzę przeszkód do reanimacji. Z tym, że długo to raczej nie pociągnie. Możesz spróbować zgrzać, a następnie klejem potraktować :icon_biggrin: Ale kolega ma rację, najlepiej kupić nowe, z tym, że tu pojawia się magiczne słowo - "kupno" :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted April 23, 2011 Author Report Share Posted April 23, 2011 Lufa wymieniona w powyższym linku nie pasuje do CA17. "Wepchanie" lufy jest możliwe jedynie po obróbce mechanicznej, pracy pilnikiem. Po wielu staraniach aktualnie lufa pracuje idealnie, ale dopasowanie jej to była mordęga straszna. Oczywiście nie piszę tego jako wyrzut, lecz jedynie jako porada dla użytkowników CA17 których potencjalnie może dotyczyć ten problem w przyszłości. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Customowe części do gazówek NIGDY nie pasują idealnie, nawet do replik do których są dedykowane. Wymagają ręcznego dopasowania. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted June 8, 2011 Author Report Share Posted June 8, 2011 Żeby nie robić syfu kolejnym tematem zapytam tu - jak nazywa się ta część w którą wchodzi cylinder gazowy? I czy jest gdzieś ta część dostępna do CA17? Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Żeby nie robić syfu kolejnym tematem zapytam tu - jak nazywa się ta część w którą wchodzi cylinder gazowy? I czy jest gdzieś ta część dostępna do CA17? Tłoczek. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 I jest zamienna z replikami TM, Army, Meister. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 ewentualnie obudowa BBunit'u. Z zewnątrz jest obudowa, w środku jest tłoczek. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted June 9, 2011 Author Report Share Posted June 9, 2011 Panowie, a idzie coś takiego dostać ? Czy jedynym rozwiązaniem jest tokarz ? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Moze zdjęcie potrzebnego elementu. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted June 9, 2011 Author Report Share Posted June 9, 2011 Poniżej replika częściowo rozłożona, element uszkodzony zaznaczony kółkiem; Zbliżenie na uszkodzony element z włożonym tłokiem (uszkodzenie polega na ubytku w prawym dolnym rogu - tak po mojemu - to coś napinało kurek jak było całe). Element włożony do zamka wraz z tłokiem. Jw. tylko bez tłoka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 (edited) No, obudowa. Idzie dostać, poszukaj w zagranicznych sklepach. Ponadto- tokarz tego nie zrobi. Tłoka tam nie masz włożonego bo tłok jest integralnym elementem obudowy. To niebieskie to cylinder. Na ostatnim zdjęciu tłok jak najbardziej jest na swoim miejscu. Edited June 9, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts