Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Torba czy worek na odzysk?

Recommended Posts

Witam

Czy mógłby ktoś doradzić co będzie lepsze do lasu? Zastanawiałem się nad jakimś najzwyklejszym workiem na zrzut, ale nie wiem czy czasem podczas biegania, skakania magi nie będą wyskakiwać z worka. Byłbym wdzięczny za jakieś opinie o workach.

Pozdrawiam

Ja mam worek z miwo i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma ściągacz więc magazynek nie ma prawa wypaść. Miałem też torbę udową na odzysk miwo ale nie jest ona zbyt komfortowa :/

Moim zdaniem worek jest zdecydowanie lepszy (o ile nie będzie to ACM czy inny badziew)

Magazynki nie powinny wylatywać z worka, nie spotkałem się z takim czymś. Worek może najwyżej ci się trochę obijać o nogi, jak go źle zamocujesz. Ogólnie mówiąc worek nie jest po to by trzymać w nim wszystkie zużyte magi przez cały czas. Ładujesz tam 2-3, które musiałeś wymienić na prędkości, a potem jak jest chwila oddechu odkładasz je do ładownic, oczywiście pamiętając gdzie umieszczasz te puste. Żeby przypadkiem nie sięgnąć do złej kieszeni w ferworze walki. Biegać z 8-12 magazynkami w worku zrzutowym jest bezsensu. Torbę miałem i nie polecam jej do lasu. Dobry worek jest niezbędny w oporządzeniu - można tam szybko odłożyć na moment przedmioty, które nie mogą w danej chwili zajmować ci rąk.

Chłopaku kup kontraktową torbe na odzyk, looknij na fotki marinsow w Afganie i zobacz jak noszą dumpy. Zapewniam Cię, że sposób noszenia sprawdzony w praktyce łazenia po górach i dolinach, podskokach, wyskokach, tarzaniu się i siedzeniu. Zawieś sobie dumpa tak gdzie uważasz, ze Ci pasuje, wez giwere w łape i trzymajac ją jedna reka w kierunku z którego masz kontakt, drugą reką wsadzaj magi do dumpa. Poćwicz tak pol godziny i zobaczysz sam gdzie najlepiej Ci pasuje, bo to jest też kwestia jakies jestes postury, jak długie masz łapy itp.