J.K. Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Odnośnie zajmowania wakatu po EB to ciężko teraz stwierdzić tak na szybko kto dokładnie co zajął, bo do końca nie wiadomo do kogo było ono w ogóle kierowane. Dopiero gdzieś tam pod koniec zaczęli uderzać do konkretnego segmentu, ale zrobili to za późno i za mało. Zresztą powodów upadku mogła być masa. Zarówno fuszera marketingowa, ale i dorżnąć mogło ich to, o czym mówisz. Jakoś specjalnie EB się nie interesowałem.;p Ale polecam na start tymczasem artykuł: http://www.rp.pl/artykul/530010.html Jacek Kall to ogólnie gość, który o markach wie bardzo dużo, jeżeli nie wszystko.;p Po mieście krąży fama, że kiedy się doktoryzował i przyszło do obrony, komisja nie była w stanie ani zadać mu zbyt wielu pytań na temat jego pracy, ani nie potrafiła poprawnie wymówić nazw teorii czy fachowych terminów, bo po prostu ich nie znała. Gdzieś tam jeszcze widziałem na ten temat inny tekst, ale nie chce mi się teraz szukać. Do licencjatu wracam.;p Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Wacol, zaskoczyłeś mnie. Masz wiedzę i zainteresowania. Teraz wiem, że chlanie na przyszłość. :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ten chłopak ma przyszłość. :hahaha: :hahaha: :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 @Lambert: Pewnie że ma przyszłość. Nawet już mam plan, jak przeżyć życie wygodnie za pieniądze podatników, nie przepracowując ani godziny i zwiedzając w porze zimowej kraje strefy Schengen.;p Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 @Lambert: Pewnie że ma przyszłość. Nawet już mam plan, jak przeżyć życie wygodnie za pieniądze podatników, nie przepracowując ani godziny i zwiedzając w porze zimowej kraje strefy Schengen.;p hehe a i ja dzięki klawiszowi prt scr będę mógł wieść dostatnie życie..... bo co by opinia publiczna powiedziała na takie podejście..... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Wszystko opiera się na tej zasadzie, że Najjaśniejsza Rzeczpospolita daje ludziom - mówiąc metaforycznie - rybę zamiast wędki, czyli - mówiąc już po ludzku - topi masę kasy w socjal utrzymujący istniejące status quo, zamiast zainwestować ją w coś, co ten stan rzeczy zmieni. Przykład? Proszę bardzo. Gdzieś za Kiekrzem (chyba. Jakoś mi się ta nazwa wbiła w pamięć), znajduje się ośrodek pomocy społecznej. Kiedyś gadałem z jakąś babką, która tam pracowała. Generalnie to tego typu instytucja, gdzie ludzie pokrzywdzeni przez los pomieszkują przez jakiś czas (bodajże pół roku) i w tym czasie państwo załatwia za nich wszystko. Dosłownie wszystko. Gdyby mogło, to postawiłoby za nich klocka. W ośrodku znajduje się cały personel mający zapewnić ludzi, że naprawdę nie muszą nic dookoła siebie robić, bo ktoś zawsze o nich pomyśli. I tak na liście płac znajdziemy cały zestaw kucharek, ogrodnika, sprzątaczki, kolesia odśnieżającego podjazd w zimie (jakiś woźny, ktoś taki) i jeszcze tylko clownów brakuje. Do tego otrzymują jeszcze jakieś skromne kieszonkowe z naszych podatków. Może i nie jestem specem od socjologii, ale nawet mi to wygląda na leczenie syfa pudrem, dokarmianie raka, czy jak tego jeszcze ładnie po dziennikarsku nie nazwać. Quote Link to post Share on other sites
Specnaz80 Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Ma ktoś sprawdzony sposób na szybką gotówkę? :D Quote Link to post Share on other sites
AcidV Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Wzór+drukarka!!!!! :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted April 5, 2011 Author Report Share Posted April 5, 2011 Wzór+drukarka!!!!! :icon_biggrin: http://kodeks-karny.wieszjak.pl/formy-popelnienia-przestepstwa/211685,Wymiar-kary-za-podzeganie-i-pomocnictwo-art-19.html :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
saigon Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 http://kodeks-karny.wieszjak.pl/formy-popelnienia-przestepstwa/211685,Wymiar-kary-za-podzeganie-i-pomocnictwo-art-19.html :icon_neutral2: Nikt nie mówił że ma być legalny ;) Quote Link to post Share on other sites
Bro Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ma ktoś sprawdzony sposób na szybką gotówkę? :D szybki numerek ze starszą panią :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=aQsXPsdC_nU&feature=player_embedded#at=204 Quote Link to post Share on other sites
abdulwisimulaga Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 kocham Rosję :D Quote Link to post Share on other sites
tiger__pl Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 FLC -super link :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 @Sajgon, z dedykacją http://www.youtube.com/watch?v=qiGDlwQSOs8&feature=related Quote Link to post Share on other sites
abdulwisimulaga Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 cenzura działa? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Ty przestajesz naruszać REGULAMIN, posty przestają znikać.;p Quote Link to post Share on other sites
abdulwisimulaga Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Ty przestajesz naruszać REGULAMIN, posty przestają znikać.;p nie doczytałem tam nic na temat kawałów? poza tym to nie był żaden mięsny kawał, wręcz przeciwnie, słownictwo było nad wyraz poprawne. p.s. napisałbym to na PW ale masz zapchaną skrzynkę. Edited April 7, 2011 by abdulwisimulaga Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 (edited) Mówiłem, mówiłem! :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Edited April 7, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 Czytałem ten kawał i nie rozumem dlaczego został usunięty. Quote Link to post Share on other sites
abdulwisimulaga Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 tym bardziej, że wiele "ostrzejszych" spokojnie wisiało..... Quote Link to post Share on other sites
~FOX~ Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 No ale mamy Teraz NOWEGO Super MODA ! :D Quote Link to post Share on other sites
abdulwisimulaga Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 o innej orientacji.... politycznej oczywiście :P Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 A ja kufa nie czytałem Foch Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 A ja kufa nie czytałem Foch Z przytupem i melodyjką ? :D @Wacol Wyczyść swoją skrzynkę pocztową, bo nie mogę pw posłać w wiadomej sprawie :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts