FLC Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Ja w takich przypadkach proszę o podanie ceny pistoletu lub karabinu... Argument że zaraz zrobi się u nas meksyk do mnie nie trafia bo pierwsze primo - mało kogo będzie stać na wydatek minimum 2 tyś zł na pistolet po drugie primo pozwolenie dla każdego nie oznacza braku obowiązku rejestracji broni - jak ktoś pójdzie do wnerwiającego nas sąsiada z klamką za paskiem i będzie mu groził popełni takie samo przestępstwo jak teraz kiedy pójdzie do niego z siekierą albo bejzbolem. Ja osobiście jestem za tym aby każdy pełnoletni nie karany obywatel bez karty leczenia psychiatrycznego mógł legalnie posiadać broń bocznego zapłonu lub gazową na zasadzie pozwolenia i rejestracji gdzie to policja będzie musiała mocno argumentować dlaczego ktoś nie może posiadać broni - kaliber 9 mm i więcej po staremu :icon_biggrin: Ostatnio gdzieś czytałem że w USA zrobiono badania z których wynika że w sytuacji home defence pistolet 0,22 lr jest tak samo skuteczny jak śrutówka a nawet bardziej - chodzi o aspekt psychologiczny i praktyczny z jednej strony strzelasz i ranisz napastnika pozbawiając go woli walki (jak trafisz w jakiś witalny punkt zabijasz) a jednocześnie nie musisz się martwić o to że pocisk przeleci przez ścianę i kogoś tam trafi. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 10, 2014 Report Share Posted May 10, 2014 Ja w takich przypadkach proszę o podanie ceny pistoletu lub karabinu... Argument że zaraz zrobi się u nas meksyk do mnie nie trafia bo pierwsze primo - mało kogo będzie stać na wydatek minimum 2 tyś zł na pistolet Ten argument akurat jest mało trafny - używane pistolety można kupić grubo poniżej 1000zł. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted May 11, 2014 Report Share Posted May 11, 2014 Otto - jednym z podstawowych argumentów przeciwników dostępu do broni palnej jest taki "że jak każdy będzie mógł mieć to się zacznie meksyk", tym czasem mało kto zdaje sobie sprawę że to są ceny około 1 tyś złotych za używkę i parę tyś. za nówkę i Zenka z pod budki z piwem zwyczajnie nie będzie na to stać, a drech jak ma konesje to i tak sobie załatwi Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Ten argument akurat jest mało trafny - używane pistolety można kupić grubo poniżej 1000zł. Jasne że można. Ceny wspomnianych przeze mnie rewolwerów czarnoprochowych zaczynają się na Allegro od +/- 700 PLN za używki. Mimo tego wciąż nie słychać o strzelaninach z ich udziałem. A przecież taki rewolwer ma klimat dzikiego zachodu, jak mało co.;] Na to niestety przeciwnicy dostępu do broni palnej nie mają żadnego kontrargumentu i zaczyna się jazda po emocjach. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Ahahahaha - nikt nie zrozumiał żartu Lamberta. Lambert gratuluję - ja uśmiałem się przednio! Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Wiesz Eliaszu, nie każdy musi się od razu chwalić na forum tym, że coś zrozumiał :wink: Pozdr, Bosman Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 To przychodzi z dorastaniem a później przechodzi z dojrzewaniem. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 @Bosman - gratulowałem Lambertowi, a chwalipiętstwo samo jakoś wylazło ;) @wilq1979 - a włazidupstwo z czym przychodzi? Z przekwitaniem? ;) Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 @Eliasz - to na którym z trzech etapów już jesteś? Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Słabiutko. Coś na zasadzie sam jesteś głupi. Chociaż niczego ponadto się nie spodziewałem. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 Oj, chyba w zrobiłeś literówkę i zamiast "m" w słowie "jesteś" wpisałeś "m". :icon_question: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Teraz sobie uświadomiłem, dziękuję Eliaszu, że żarcik z "brodo-operatora" może być rozumiany wielorako. :) I trochę mam stracha pod co go podpieliście.. Hihihi @wilku; wybacz, ale zupełnie nie czujesz eliaszowego bluesa.. ;) Pozdrawiam, Lobo Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Właśnie próbuję go rozkminić. Nie poddaję się. :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Eliasz - poddajesz się? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 21, 2014 Report Share Posted May 21, 2014 Panowie, abyście nie gnuśnieli po krzakach, mała zachęta do dalszej adoracji.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) @Lambert Plus jeszcze jeden z ciekawszych gatunków :maniak_OK: Pozdr, Bosman Edited May 22, 2014 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 22, 2014 Report Share Posted May 22, 2014 (edited) Zacne ptaszydło. Kiedyś go już widziałem ale nie znam się na potomkach dinozaurów. ;) Miałem dziś okazję poprzyglądać się skakunom - i powiem, że ten z filmu to musi być, kurna jakiś gender! :) Pozdrawiam, Lambert Edited May 22, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 Od ptaków wolę małże if you know what i mean ;) Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 23, 2014 Report Share Posted May 23, 2014 A póki jesteśmy przy muzycznym wątku. Niedawno założyłem sobie grupę na FB gdzie wrzucam rożne perełki Hardcore, Gabber, Speedcore, Hardstyle itd. Chce jakoś usystematyzować moje poszukiwania w ww. brzmieniach. Codziennie jak jestem w pracy to wykładam kawałek. https://www.facebook.com/pigballet?ref=hl Jak komuś się podobają takie klimaty może lajkować żeby dostać codziennie propozycje do posłuchania. :) Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 Czy ktos z rataj lub grunwaldu mialby na dzien pozyczyc baterie 8,4 z T connectroem do przestestowania broni? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Dla tych co lubią postrzelać w multi: https://www.origin.com/pl-pl/store/free-games/on-the-house BF3 za darmo od producenta :). Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 No właśnie się czaje. Jak na razie z braku czasu przesiadłem się z LOL na strzelanki (obecnie CS:GO) także może i battlefielda obczaje. Chociaż ja wolę prostrze gameplaye typu COD2, CS itd. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 CS`owców można łatwo rozpoznać w BF3 po dość charakterystycznym sposobie poruszania się. :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted May 30, 2014 Report Share Posted May 30, 2014 (edited) My tu jakiś czas temu wątek ciagnelismy o chodzeniu z replikami po mieście, a w Gdańsku są tacy, co wcielają to w życie: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/553701 Pozdr, Bosman Edited May 30, 2014 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts