Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Czołem!

Zapraszam Was do wzięcia udziału w wielkiej bitwie z Bolszewikami.

Wstępujcie do formacji Wojsk Wielkopolskich!

3 Bastion Grolman przygotowuje wielkie widowisko historyczne i potrzebujemy sprawdzonych ludzi (tak zarekomendowałem graczy ASG).

Tutaj powstaje nowa strona imprezy:

http://bastiongrolman.org...oznanczycy.html

Tutaj minimum mundurowe:

http://bastiongrolman.org/Poznanczycy/dr.html

Rozumiem że nic nie macie z tego minimum więc dostaniecie mundury z wypożyczalni. To spowoduje brak honorarium dla was ale przygoda, wyżerka i nocleg gratis.

Podstawa to buty. Są drogie, w wypożyczalni zazwyczaj nie ma nawet kopii, my używamy opinaczy kompani reprezentacyjnej (podkutych z odprutymi opinaczami). Weżcie lepiej swoje buty. Pod spód biała i tylko biała bielizna!

Mundury przewiewne nie są więc weźcie dwa komplety, my używamy zblizonej do oryginalnej. Naprawdę polecam stare wojskowe kalesony, w portkach z koca sprawdzają się perfekt, nie będziecie mieli obtarć, ludzie używając współczesnej zwykłej bielizny po prostu cierpią.

Dam znać kiedy będzie pierwsze spotkanie dla chętnych, postaram się aby było ASG.

Pozdrawiam.

A tutaj próbka takiego widowiska:

Wszelkie pytania na priva proszę.

Chętny jestem !!!

Wojsko się zaczyna, wojsko. A Wojsko Polskie i to, co w nim nie działa, to temat na pierdyliardy stron dla osób, które siedzą w temacie o wiele bardziej niż ja. W każdym razie jest grząsko.

Mnie odroczyli do 30.09.2011 "na naukę". A potem zawiesili służbę zasadniczą i wojo mnie ominęło. Tym lepiej. Trenowanie drugowojennej taktyki w sprzęcie, którego z powodzeniem mógł używać mój tata podczas wakacji w MONie to bynajmniej nie szczyt moich marzeń. Ale nawet mi dali A. Teraz pewnie każdemu dają.

Obczajcie to.

Dziś byłem w specu, wchodze patrze a tam cała rodzinka. :zastanawia: Mówie sobie, pewnie na biwak jadą. Patrze a tu jakiś 12 czy tam 13 latek. No dobra niby nic dziwnego ale nakupił sprzętu za 758,90zł(nie abym podglądał). Zaciekawiło mnie bardzo to że non-stop opowiadał mamie jak to będzie fajnie na strzelance,że on niedługo pójdzie na strzelanke bo już go na WMASG zapraszali.

No dobra niby nic, na pierwszy rzut oka myślałem że może ma z 15lat, ale tekst mamy mnie dobił "no synuś wchodzi do gimnazjum to sobie może wybrać ubiór" :bialaflaga:

Tyle było wałkowane o nieletnich a do nich nadal nie dociera.(Nie mówie bo sam jestem ledwo w limicie)

No ale prosze, podstawówka już sie za ASG zabiera?