Lambert Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Ale co, już kupiłeś? :happy: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest PYRA Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Czołem! Zapraszam Was do wzięcia udziału w wielkiej bitwie z Bolszewikami. Wstępujcie do formacji Wojsk Wielkopolskich! 3 Bastion Grolman przygotowuje wielkie widowisko historyczne i potrzebujemy sprawdzonych ludzi (tak zarekomendowałem graczy ASG). Tutaj powstaje nowa strona imprezy: http://bastiongrolman.org...oznanczycy.html Tutaj minimum mundurowe: http://bastiongrolman.org/Poznanczycy/dr.html Rozumiem że nic nie macie z tego minimum więc dostaniecie mundury z wypożyczalni. To spowoduje brak honorarium dla was ale przygoda, wyżerka i nocleg gratis. Podstawa to buty. Są drogie, w wypożyczalni zazwyczaj nie ma nawet kopii, my używamy opinaczy kompani reprezentacyjnej (podkutych z odprutymi opinaczami). Weżcie lepiej swoje buty. Pod spód biała i tylko biała bielizna! Mundury przewiewne nie są więc weźcie dwa komplety, my używamy zblizonej do oryginalnej. Naprawdę polecam stare wojskowe kalesony, w portkach z koca sprawdzają się perfekt, nie będziecie mieli obtarć, ludzie używając współczesnej zwykłej bielizny po prostu cierpią. Dam znać kiedy będzie pierwsze spotkanie dla chętnych, postaram się aby było ASG. Pozdrawiam. A tutaj próbka takiego widowiska: Wszelkie pytania na priva proszę. Chętny jestem !!! Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Ale co, już kupiłeś? :happy: Pozdrawiam, Lambert Gdyby był różowy :happy: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 No fakt, spieprzyli sprawe.. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Gdyby był różowy :happy: A co, eMka nie styknie? Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 A co, eMka nie styknie? Styknie, ale nie różowa, dlatego Lambert z nią biega, bo jest dla dziewczyn :cool: Quote Link to post Share on other sites
Cement Posted June 27, 2011 Author Report Share Posted June 27, 2011 mnie niestety niema w tym czasie :( Jestem "wyjechawszy" Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Chyba jakaś się szykuje wojna bo pozdrowienia z WKU dostałem Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Nie ma ktoś jakiegoś darmowego działającego gramofonu? ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 @Krzychu: To już rzeczywiście MON kiepsko przędzie.. :icon_biggrin: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Nie bój żaby, też dostaniesz Wszyscy dostaniemy... A potem będzie płacz że dziura w budżecie MON i nie ma za co sprzętu kupować Quote Link to post Share on other sites
wojt-as Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Ja już dostałem w zeszłym roku, na miejscu powiedzieli że i tak kassy nie będzie więc tylko przydział inny dostałem. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 To dostaniesz jeszcze raz bo wraz ze zmianą ustawy pieczątka się zmieniła i trzeba wymienić cały przydział Ponoć tam gdzie kończy się logika zaczyna się biurokracja Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Wojsko się zaczyna, wojsko. A Wojsko Polskie i to, co w nim nie działa, to temat na pierdyliardy stron dla osób, które siedzą w temacie o wiele bardziej niż ja. W każdym razie jest grząsko. Mnie odroczyli do 30.09.2011 "na naukę". A potem zawiesili służbę zasadniczą i wojo mnie ominęło. Tym lepiej. Trenowanie drugowojennej taktyki w sprzęcie, którego z powodzeniem mógł używać mój tata podczas wakacji w MONie to bynajmniej nie szczyt moich marzeń. Ale nawet mi dali A. Teraz pewnie każdemu dają. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 No pewnie, że dają... Ludzi trzeba jakoś dowartościować ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest PYRA Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Bo szukają frajerów do leserów ( NSR), ci co byli w zasadniczej, po pierwszych ćwiczeniach dają sobie spokój z NSR. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Nie wiem, mi to, co obecna władza robi z wojskiem śmierdzi na kilometr sabotażem. A zagrożenie czyha tuż, tuż. Na przykład tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=gBiejcLKTzw Quote Link to post Share on other sites
~FOX~ Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Johny tu jest Quote Link to post Share on other sites
Johny_P-n Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 intredasting! Quote Link to post Share on other sites
brenner Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Nie ma ktoś jakiegoś darmowego działającego gramofonu? ;) a bambino może być? ostatnio jak włączałem jeszcze działało :) Quote Link to post Share on other sites
Nogri Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Obczajcie to. Dziś byłem w specu, wchodze patrze a tam cała rodzinka. :zastanawia: Mówie sobie, pewnie na biwak jadą. Patrze a tu jakiś 12 czy tam 13 latek. No dobra niby nic dziwnego ale nakupił sprzętu za 758,90zł(nie abym podglądał). Zaciekawiło mnie bardzo to że non-stop opowiadał mamie jak to będzie fajnie na strzelance,że on niedługo pójdzie na strzelanke bo już go na WMASG zapraszali. No dobra niby nic, na pierwszy rzut oka myślałem że może ma z 15lat, ale tekst mamy mnie dobił "no synuś wchodzi do gimnazjum to sobie może wybrać ubiór" :bialaflaga: Tyle było wałkowane o nieletnich a do nich nadal nie dociera.(Nie mówie bo sam jestem ledwo w limicie) No ale prosze, podstawówka już sie za ASG zabiera? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 Za airsoft niech się zabiera, jak mu się chce i rodzice fundują. Nie ma co się ograniczać, jeżeli ma gdzie się bawić z kolegami. Na strzelanie, i owszem, zapraszamy. W 2016. Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 jakby był prawdziwym pasjonatem, to by dostał replikę na pierwszą komunię... Quote Link to post Share on other sites
kaju83 Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 :) Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=0GrkzgsLQ0Y&feature=aso Po całości :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts