Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/512809,air-soft-gun-moda-na-strzelanie-do-ludzi-zdjecia,4,16,id,t,sm,sg.html#galeria-material

Hmm szkoda tylko iż zasady "BHP" to się gdzieś pogubiły...

A wywiad zarąbisty: Cyt: ..."mówi Bartłomiej Grella, fan ASG i pracownik sklepu Spec Shop. - /.../ Do tego trzeba kupić kulki. Cztery tysiące sztuk kosztuje 36 złotych. Taka ilość spokojnie wystarcza na rozegranie nawet całodniowego scenariusza."...

Wytłuszczenie moje!

Nie wiem jak innym ale mnie 4tyś szt kulek starcza na pół roku/rok... i to nie dla tego iż mało strzelam ( bo teraz to 4 tysiaki to na 2 lata) ale nie miewam przykurczu palca na spuście :icon_confused:

Tak czy siak z tym jednym dniem to raczej trochę popłynął :icon_wink:

..."Wiosną i latem, a zatem sezon nie trwa cały rok?

Marek Różański: - Nie do końca. /.../ Problemem są jednak mrozy, bo nasza broń ma części aluminiowe, które pod wpływem niskich temperatur czasem pękają."

Wytłuszczenia moje.

:huh: A mnie się wydawało iż używamy replik, a pękają elementy ZnAl-owe...

Ale co ja tam wiem o ASG... strzelam tylko 11 lat... do ekspertów z NEPu mi dużo barakuje.

O przepraszam PSA chciałem napisać!

P.S. Za to komentarze mi się podobały! Zwłaszcza ten:

Strzelanki latem i zimą

"NEPfan (gość) 20.02.12, 22:14:00

Maras to masz kiepski sprzęt jak Ci broń pęka na mrozie ;) pozdro "

..."Wiosną i latem, a zatem sezon nie trwa cały rok?

Marek Różański: - Nie do końca. /.../ Problemem są jednak mrozy, bo nasza broń ma części aluminiowe, które pod wpływem niskich temperatur czasem pękają."

Wytłuszczenia moje.

:huh: A mnie się wydawało iż używamy replik, a pękają elementy ZnAl-owe...

Ale co ja tam wiem o ASG... strzelam tylko 11 lat... do ekspertów z NEPu mi dużo barakuje.

O przepraszam PSA chciałem napisać!

Podejrzewam, że wypowiedz Mareckiego wyglądała trochę inaczej, ale spece z gazety ją nieco przekształcili, co miało na celu uproszczenie wypowiedzi tak żeby była zrozumiała dla pospolitego zjadacza chleba. Podejrzewam, że sprzedawca w specu też powiedział coś w stylu "kupienie 4 tysiecy kulek starcza na długo", a redaktory zrobiły z tego "cały dzień" czy inny "długi scenariusz". Takie smutne realia wywiadów.

Pozdrawiam.

Viper tylko się ośmieszasz czepiając takich rzeczy.

ZnAl - może to nie duraluminium, ale jakoś tam stopem glinu jest - więc nazwanie elementów z niego wykonanych "aluminium" w tym kontekście nie jest niczym nadmiernie rażącym. Tym bardziej w aspekcie bycia pro w ASG.

Więc nie wiem co miał wnieść Twój jakże zabawny komentarz.

A co do 4 tys kulek - przy normalnym zużyciu na dużych, całodniowych scenariuszach ze spokojem idzie wywalić i 8k.

Wiedział byś o tym gdybyś bywał na znaczących imprezach.

A tak to pozostaje Ci barakować przez 11 lat niczego tak naprawdę nie osiągnąwszy.

A co do artykułu - widać, że załatwiony po koleżeńsku - taki garażowy PR- nic nie wniesie w budowanie wizerunku polskiego airsoftowca.

Totalny neutral.

PS> Hasan - ale z drugiej strony mnie rozśmieszyłeś od razu się tłumacząc za prezesa - prawie jak PIS.

PS> Hasan - ale z drugiej strony mnie rozśmieszyłeś od razu się tłumacząc za prezesa - prawie jak PIS.

Nie tłumaczę - podejrzewam, że zajmuje się tym teraz ktoś inny w PSA. To była kontrargumentacja. Marecki się prawdopodobnie nie wypowie - obstawiałbym diss z samego faktu bycia Mareckim.

Pozdrawiam.

A co do 4 tys kulek - przy normalnym zużyciu na dużych, całodniowych scenariuszach ze spokojem idzie wywalić i 8k.

Wiedział byś o tym gdybyś bywał na znaczących imprezach.

A tak to pozostaje Ci barakować przez 11 lat niczego tak naprawdę nie osiągnąwszy.

8k w kilka godzin, to nawet jebanką ciężko nazwać :icon_razz2:

Co to za tzw. znaczące imprezy, na których mieli się takie ilości kompozytu? Gradobicie?? Czy inna klęska żywiołowa?

EDYTA: Jak mniemam Viper'owi chodziło o zużycie ilości kulek na łeb w trakcie imprezy.

Edited by -Bosman-

Ja mniemam, że Viper chciał się pbulicznie brzydko podotykać na fakt, że jest taki pro i ma takie doświadczenie ale mu jak zwykle nie wyszło.

Błyskotliwe riposty nie są w jego stylu - także na Twoim miejscu, Bosmanie tutaj bym się nie starał jego naśladować. ;)

Nie naśladuję tutaj nikogo, ot wyrażam swoje zdanie w temacie.

Jednak nie odpisałeś mi o jakich to imprezach myślałeś? Po prostu jestem ciekaw :wink:

EDYTA: Generalnie to, każdy w nieco inny sposób podchodzi do ASG, jeden lubi siać inny niekoniecznie, stąd pewnie wynikają różnice w pojmowaniu wystrzelonych kulek na różnego typu imprezach. Ja jestem zwolennikiem minimalizacji siania kompozytem na lewo i prawo, po prostu taki styl gry mi najbardziej odpowiada.

Edited by -Bosman-

Nie naśladuję tutaj nikogo, ot wyrażam swoje zdanie w temacie.

Jednak nie odpisałeś mi o jakich to imprezach myślałeś? Po prostu jestem ciekaw :wink:

Każda większa impreza całodniowa typu Tomaszowo, ale wszystko zależy od stylu i giwery - jak masz Mini gdzie do boxa wchodzi chyba 3000 albo 4000 kulek (nie wiem nie mam) to dość łatwo na zwykłej jebance wywalić 4000kulek ;)

Ano tak właśnie jest. Tylko, że Antares to Antares, a Tomaszowo to Tomaszowo.;] Jak chcesz Drzewo, się wybrać na taki klasyczny airsoftowy zlot, to leć na majówkę do Bornego, ale tam ci szczerze powiem, że kolejność jest taka:

- wyjazd genialny,

- strzelanie całkiem niezłe,

- zlot absolutnie do bani i posysa na wszystkich frontach.

Są lepsze imprezy.

Ano tak właśnie jest. Tylko, że Antares to Antares, a Tomaszowo to Tomaszowo.;] Jak chcesz Drzewo, się wybrać na taki klasyczny airsoftowy zlot, to leć na majówkę do Bornego, ale tam ci szczerze powiem, że kolejność jest taka:

- wyjazd genialny,

- strzelanie całkiem niezłe,

- zlot absolutnie do bani i posysa na wszystkich frontach.

Są lepsze imprezy.

Heh rok temu się tam wybierałem ale coś wypadło , no a teraz matura :dry:

Ciekawy zlot na którym byłem to z pewnością Valkyria II (chyba tak się to pisze :icon_razz2: ) - sam zlot taki sobie , ale wieczorny scenariusz na Wilczym Szańcu miodzio.

Edited by Drzewo