J.K. Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Bo ja tu siedzę i bałwany pod akademikiem lepię, a laury do wieńca sławy zgarnia kto inny... Quote Link to post Share on other sites
Angua Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Bo ja tu siedzę i bałwany pod akademikiem lepię, a laury do wieńca sławy zgarnia kto inny... Nie można być świadkiem wszystkiego :) Quote Link to post Share on other sites
VIPER-RT10 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/512809,air-soft-gun-moda-na-strzelanie-do-ludzi-zdjecia,id,t.html?cookie=1 Ekhm... http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/512809,air-soft-gun-moda-na-strzelanie-do-ludzi-zdjecia,4,16,id,t,sm,sg.html#galeria-material Hmm szkoda tylko iż zasady "BHP" to się gdzieś pogubiły... A wywiad zarąbisty: Cyt: ..."mówi Bartłomiej Grella, fan ASG i pracownik sklepu Spec Shop. - /.../ Do tego trzeba kupić kulki. Cztery tysiące sztuk kosztuje 36 złotych. Taka ilość spokojnie wystarcza na rozegranie nawet całodniowego scenariusza."... Wytłuszczenie moje! Nie wiem jak innym ale mnie 4tyś szt kulek starcza na pół roku/rok... i to nie dla tego iż mało strzelam ( bo teraz to 4 tysiaki to na 2 lata) ale nie miewam przykurczu palca na spuście :icon_confused: Tak czy siak z tym jednym dniem to raczej trochę popłynął :icon_wink: ..."Wiosną i latem, a zatem sezon nie trwa cały rok? Marek Różański: - Nie do końca. /.../ Problemem są jednak mrozy, bo nasza broń ma części aluminiowe, które pod wpływem niskich temperatur czasem pękają." Wytłuszczenia moje. :huh: A mnie się wydawało iż używamy replik, a pękają elementy ZnAl-owe... Ale co ja tam wiem o ASG... strzelam tylko 11 lat... do ekspertów z NEPu mi dużo barakuje. O przepraszam PSA chciałem napisać! P.S. Za to komentarze mi się podobały! Zwłaszcza ten: Strzelanki latem i zimą "NEPfan (gość) 20.02.12, 22:14:00 Maras to masz kiepski sprzęt jak Ci broń pęka na mrozie ;) pozdro " Quote Link to post Share on other sites
hasan Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 ..."Wiosną i latem, a zatem sezon nie trwa cały rok? Marek Różański: - Nie do końca. /.../ Problemem są jednak mrozy, bo nasza broń ma części aluminiowe, które pod wpływem niskich temperatur czasem pękają." Wytłuszczenia moje. :huh: A mnie się wydawało iż używamy replik, a pękają elementy ZnAl-owe... Ale co ja tam wiem o ASG... strzelam tylko 11 lat... do ekspertów z NEPu mi dużo barakuje. O przepraszam PSA chciałem napisać! Podejrzewam, że wypowiedz Mareckiego wyglądała trochę inaczej, ale spece z gazety ją nieco przekształcili, co miało na celu uproszczenie wypowiedzi tak żeby była zrozumiała dla pospolitego zjadacza chleba. Podejrzewam, że sprzedawca w specu też powiedział coś w stylu "kupienie 4 tysiecy kulek starcza na długo", a redaktory zrobiły z tego "cały dzień" czy inny "długi scenariusz". Takie smutne realia wywiadów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Zawsze możecie poprosić o sprostowanie, jeśli dziennikarz przeinaczył wypowiedzi zmieniły one sens. Może prezesowi się tak powiedziało tylko a miał na myśli coś innego, chociaż kto go tam wie, już nie raz coś chlapnął. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Viper tylko się ośmieszasz czepiając takich rzeczy. ZnAl - może to nie duraluminium, ale jakoś tam stopem glinu jest - więc nazwanie elementów z niego wykonanych "aluminium" w tym kontekście nie jest niczym nadmiernie rażącym. Tym bardziej w aspekcie bycia pro w ASG. Więc nie wiem co miał wnieść Twój jakże zabawny komentarz. A co do 4 tys kulek - przy normalnym zużyciu na dużych, całodniowych scenariuszach ze spokojem idzie wywalić i 8k. Wiedział byś o tym gdybyś bywał na znaczących imprezach. A tak to pozostaje Ci barakować przez 11 lat niczego tak naprawdę nie osiągnąwszy. A co do artykułu - widać, że załatwiony po koleżeńsku - taki garażowy PR- nic nie wniesie w budowanie wizerunku polskiego airsoftowca. Totalny neutral. PS> Hasan - ale z drugiej strony mnie rozśmieszyłeś od razu się tłumacząc za prezesa - prawie jak PIS. Quote Link to post Share on other sites
hasan Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 PS> Hasan - ale z drugiej strony mnie rozśmieszyłeś od razu się tłumacząc za prezesa - prawie jak PIS. Nie tłumaczę - podejrzewam, że zajmuje się tym teraz ktoś inny w PSA. To była kontrargumentacja. Marecki się prawdopodobnie nie wypowie - obstawiałbym diss z samego faktu bycia Mareckim. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) A co do 4 tys kulek - przy normalnym zużyciu na dużych, całodniowych scenariuszach ze spokojem idzie wywalić i 8k. Wiedział byś o tym gdybyś bywał na znaczących imprezach. A tak to pozostaje Ci barakować przez 11 lat niczego tak naprawdę nie osiągnąwszy. 8k w kilka godzin, to nawet jebanką ciężko nazwać :icon_razz2: Co to za tzw. znaczące imprezy, na których mieli się takie ilości kompozytu? Gradobicie?? Czy inna klęska żywiołowa? EDYTA: Jak mniemam Viper'owi chodziło o zużycie ilości kulek na łeb w trakcie imprezy. Edited February 24, 2012 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Ja mniemam, że Viper chciał się pbulicznie brzydko podotykać na fakt, że jest taki pro i ma takie doświadczenie ale mu jak zwykle nie wyszło. Błyskotliwe riposty nie są w jego stylu - także na Twoim miejscu, Bosmanie tutaj bym się nie starał jego naśladować. ;) Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 (edited) Nie naśladuję tutaj nikogo, ot wyrażam swoje zdanie w temacie. Jednak nie odpisałeś mi o jakich to imprezach myślałeś? Po prostu jestem ciekaw :wink: EDYTA: Generalnie to, każdy w nieco inny sposób podchodzi do ASG, jeden lubi siać inny niekoniecznie, stąd pewnie wynikają różnice w pojmowaniu wystrzelonych kulek na różnego typu imprezach. Ja jestem zwolennikiem minimalizacji siania kompozytem na lewo i prawo, po prostu taki styl gry mi najbardziej odpowiada. Edited February 24, 2012 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 to musi być jakieś świnia-party (repliki, nie zwierzaki) Quote Link to post Share on other sites
mars_ Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Marecki się prawdopodobnie nie wypowie. No, o PR trzeba dbać a jak prezes się wypowie, to cały PR się wali. Więc jakby nie patrzeć dla PSA, lepiej żeby prezes był trzymany z dala od publicznych wypowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Po wypowiedziach Hasana wnioskuję, że on już nie jest rzecznikiem PSA. Co więcej, że nie jest już członkiem PSA w ogóle. Quote Link to post Share on other sites
Johny_P-n Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Quote Link to post Share on other sites
~FOX~ Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 ...old... :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Johny_P-n Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Danny, slap him Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 sam się spank Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Spankwire? Quote Link to post Share on other sites
OPOS1 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Nie naśladuję tutaj nikogo, ot wyrażam swoje zdanie w temacie. Jednak nie odpisałeś mi o jakich to imprezach myślałeś? Po prostu jestem ciekaw :wink: Każda większa impreza całodniowa typu Tomaszowo, ale wszystko zależy od stylu i giwery - jak masz Mini gdzie do boxa wchodzi chyba 3000 albo 4000 kulek (nie wiem nie mam) to dość łatwo na zwykłej jebance wywalić 4000kulek ;) Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Ale Tomaszowa już nie ma.;p Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Ale Tomaszowa już nie ma.;p A szkoda bo zawsze chciałem się wybrać :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 (edited) A szkoda bo zawsze chciałem się wybrać :icon_neutral: Tomaszowo jest, ale pod nazwą Antares. Edited February 27, 2012 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Ano tak właśnie jest. Tylko, że Antares to Antares, a Tomaszowo to Tomaszowo.;] Jak chcesz Drzewo, się wybrać na taki klasyczny airsoftowy zlot, to leć na majówkę do Bornego, ale tam ci szczerze powiem, że kolejność jest taka: - wyjazd genialny, - strzelanie całkiem niezłe, - zlot absolutnie do bani i posysa na wszystkich frontach. Są lepsze imprezy. Quote Link to post Share on other sites
eliasz Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Tomaszowo jest, ale pod nazwą Antares. OMG n00b Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 (edited) Ano tak właśnie jest. Tylko, że Antares to Antares, a Tomaszowo to Tomaszowo.;] Jak chcesz Drzewo, się wybrać na taki klasyczny airsoftowy zlot, to leć na majówkę do Bornego, ale tam ci szczerze powiem, że kolejność jest taka: - wyjazd genialny, - strzelanie całkiem niezłe, - zlot absolutnie do bani i posysa na wszystkich frontach. Są lepsze imprezy. Heh rok temu się tam wybierałem ale coś wypadło , no a teraz matura :dry: Ciekawy zlot na którym byłem to z pewnością Valkyria II (chyba tak się to pisze :icon_razz2: ) - sam zlot taki sobie , ale wieczorny scenariusz na Wilczym Szańcu miodzio. Edited February 27, 2012 by Drzewo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts