Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Hydepark WLKP

Recommended Posts

Hej,

Chciałbym wrócić spowrotem do ASG po kilku latach przerwy, mam swoją broń ( Steyr AUG JG) oraz pełne oporządzenie. Czy istnieje możliwość dołączenia się do jakiejś strzelanki jako wolny strzelec w celu zaznajomienia się z Poznańską sceną ASG?

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cześć czy może mi ktoś podać dane adresowe serwisów asg innych niż specshop, bo wiele razy słyszałem, że właśnie SS jest złym miejscem jeśli chodzi o serwis .

Polecam Poldecka, GB po serwisie u niego chodzi jakby był zatopiony w maśle:) facet jest zarobiony, wiec terminy dlugie, ale warto.

Oj tam oj tam, Lepsze widziałem ;-)

Właśnie wróciłem z Nocy Kupały i chciałem na gorąco podzielić się swoimi refleksjami:

1. Co za idiota organizuje konkurs na puszczanie latających lampionów w korytarzu do lądowania dla samolotów?

2. Dlaczego ten idiota skoro zorganizował taki konkurs nie uzgodnił tego faktu z Ławicą?

3. Skoro nic nie było ustalone z Ławicą czemu idiota pisze program imprezy podając godzinę pomiędzy 21 a 22 jako czas puszczania lampionów.

4. Jak się widzi że ludzie puszczają lampiony to się im wyjaśnia o co chodzi tak od razu a nie wyzywa się ludzi od debili i warszawiaków a potem nie bluzga się na ludzi ze sceny bo ludziska się wkur#$%@ją i zaczynają na złość puszczać lampiony.

5. Jak się zaczyna wdzierać chaos to się ludzi uspokaja a nie razem z pijanymi "gwiazdami" (kapela góralska z fałszującą wokalistką mieszająca folk z dubstepem) zaczyna się zwalać winę za całą oborę na ludzi i dalej ich obrażać.

Reasumując miało być fajnie i światowo a wyszło jak zwykle i to nie przez ludzi a przez chowniarskie zachowanie orgów i tradycyjną polską partyzantkę...

Jak wyżej, potwierdzam. Przy okazji... ciekawe czy straż robiła statystyki przypalonych głów. Bo widziałem ze dwa obrazki, gdzie napruci ludzie próbowali podpić lampion ledwo stojąc na nogach.

Reasumując, widok fruwaków ładny, aczkolwiek organizacyjnie impreza leżała.

Wilq, jeżeli szukasz stanika, to moja dziewczyna może polecić ci kilka dobrych diet.;]

A co do Nocy Kupały - wyszło o wiele biedniej niż rok i dwa lata temu. Normalnie bachanalia, krew i fekalia. Pełno syfu, prowizorki i co za idiota zaplanował puszczanie lampionów za jasnego? Szkoda, że taka wiocha się odbyła akurat wtedy, kiedy przyjechało BBC i CNN. Jestem ciekaw, co pokażą - lampiony majestatycznie szybujące ku niebu, czy może ogólny burdel na ziemi?

No cóż, czego było się spodziewać po organizatorach bluzgających na ludzi... Parę lat temu 11 listopada pokaz sztucznych ogni był wstrzymany z powodu samolotu kołującego nad miastem. Imprezę prowadził Narożny i wszystkim powiedział "czekamy aż samolot wyląduje". Było miło, sympatycznie i wiadomo było na co się czeka. Tutaj był burdel i prowizorka. Zamiast wyjaśnienia bluzgi i o ile wiem brak zgody straży pożarnej. Ciekawe ile było interwencji? To też była wina ludzi? A tak na marginesie to IMHO na takiej imprezie nie powinno się sprzedawać alkoholu i tyle. A na koniec to w piątek planowo ostatni samolot miał lądować około 23, to na jakiej podstawie organizatorzy podali godzinę rozpoczęcia puszczania lampionów na około 21?

Jak wynika z innego forum - mała fundacja zrobiła imprezę, która bardzo szybko się rozdęła do obecnych rozmiarów (na pierwszej, 3-4 lata temu było 30 ludzi) i przerosła organizatorów. Problem polega jednak na tym, że Noc Kupały to główne źródło ich przychodu i promocji, więc szybko nie zrezygnują, chyba że Ryszard Szczotkogłowy się postawi.

A jeżeli chodzi o mankamenty organizacyjne, to trochę ich było:

- brak ogrodzenia terenu imprezy (policja powinna zamknąć wydarzenie),

- brak dostatecznej ochrony (normalnie powinien przypadać przynajmniej 1 ochroniarz na 100 uczestników)

- wnoszenie i spożywanie przez ludzi własnego alkoholu,

- brak patroli medycznych,

- niezamknięcie terenu imprezy w momencie, kiedy liczba ludzi przekroczyła pojemność terenu i syf zaczął się rozlewać,

- brak śmietników,

- brak toalet,

- totalna niekonsekwencja (ogradzają teren na tym cyplu na Warcie, jednocześnie informując, że impreza jest na moście Chrobrego),

- totalne frajerstwo (bo chyba tylko frajer zakładał, że ludzie pomieszczą się na tym cyplu),

- brak wyznaczenia jednej strefy, gdzie można kupić i puścić lampion,

- niedogadanie sprawy z MPK i ZTM.

I coś by się pewnie jeszcze znalazło. Tak to już jest, kiedy głupi i niepopularny prezydent, który doprowadził miasto do ruiny finansowej stara się podlizać wyborcom.

• 2 weeks later...