DoReK Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Hej, Chciałbym wrócić spowrotem do ASG po kilku latach przerwy, mam swoją broń ( Steyr AUG JG) oraz pełne oporządzenie. Czy istnieje możliwość dołączenia się do jakiejś strzelanki jako wolny strzelec w celu zaznajomienia się z Poznańską sceną ASG? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Zescrolluj o kilka tematów w dół, co tydzień zakładane są ankiety na sobotnie i niedzielne strzelanki, przychodzi na nie kto chce :) Plus także są ogłaszane różne imprezy scenariuszowe. Quote Link to post Share on other sites
lukidp Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Cześć czy może mi ktoś podać dane adresowe serwisów asg innych niż specshop, bo wiele razy słyszałem, że właśnie SS jest złym miejscem jeśli chodzi o serwis . Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/80632-serwisanci/ Ludzie polecają serwis ASG Shopu. Quote Link to post Share on other sites
Michu Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 Cześć czy może mi ktoś podać dane adresowe serwisów asg innych niż specshop, bo wiele razy słyszałem, że właśnie SS jest złym miejscem jeśli chodzi o serwis . Polecam Poldecka, GB po serwisie u niego chodzi jakby był zatopiony w maśle:) facet jest zarobiony, wiec terminy dlugie, ale warto. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 19, 2013 Report Share Posted June 19, 2013 (edited) Skoro jesteśmy przy serwisie i poradach to tak to się doradza klientom w GB. Ci co nie znają języka Jasia Fasoli też powinni bez trudu zrozumieć: Edited June 19, 2013 by wilq1979 Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 20, 2013 Report Share Posted June 20, 2013 Czy jest jakiś powód o którym nie wiem że nie ma ankiety na sobotę? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Post powyżej Twojego - wielu zapewne odtwarza ów film w pętli i nie może oczu oderwać :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 Oj tam oj tam, Lepsze widziałem ;-) Właśnie wróciłem z Nocy Kupały i chciałem na gorąco podzielić się swoimi refleksjami: 1. Co za idiota organizuje konkurs na puszczanie latających lampionów w korytarzu do lądowania dla samolotów? 2. Dlaczego ten idiota skoro zorganizował taki konkurs nie uzgodnił tego faktu z Ławicą? 3. Skoro nic nie było ustalone z Ławicą czemu idiota pisze program imprezy podając godzinę pomiędzy 21 a 22 jako czas puszczania lampionów. 4. Jak się widzi że ludzie puszczają lampiony to się im wyjaśnia o co chodzi tak od razu a nie wyzywa się ludzi od debili i warszawiaków a potem nie bluzga się na ludzi ze sceny bo ludziska się wkur#$%@ją i zaczynają na złość puszczać lampiony. 5. Jak się zaczyna wdzierać chaos to się ludzi uspokaja a nie razem z pijanymi "gwiazdami" (kapela góralska z fałszującą wokalistką mieszająca folk z dubstepem) zaczyna się zwalać winę za całą oborę na ludzi i dalej ich obrażać. Reasumując miało być fajnie i światowo a wyszło jak zwykle i to nie przez ludzi a przez chowniarskie zachowanie orgów i tradycyjną polską partyzantkę... Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Jak wyżej, potwierdzam. Przy okazji... ciekawe czy straż robiła statystyki przypalonych głów. Bo widziałem ze dwa obrazki, gdzie napruci ludzie próbowali podpić lampion ledwo stojąc na nogach. Reasumując, widok fruwaków ładny, aczkolwiek organizacyjnie impreza leżała. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Bosman czy instrukcje z filmu powyżej były dla Ciebie, jako brytofila, zrozumiałe? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Wilq, jeżeli szukasz stanika, to moja dziewczyna może polecić ci kilka dobrych diet.;] A co do Nocy Kupały - wyszło o wiele biedniej niż rok i dwa lata temu. Normalnie bachanalia, krew i fekalia. Pełno syfu, prowizorki i co za idiota zaplanował puszczanie lampionów za jasnego? Szkoda, że taka wiocha się odbyła akurat wtedy, kiedy przyjechało BBC i CNN. Jestem ciekaw, co pokażą - lampiony majestatycznie szybujące ku niebu, czy może ogólny burdel na ziemi? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 Wiesz, ja jestem szczupły więc jeżeli przez dietę Twojej dziewczyny miałbym kupić sobie stanik taki jak na filmie to chyba musiałbym sporo przytyć :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 22, 2013 Report Share Posted June 22, 2013 W sumie dawno się nie widzieliśmy, więc założyłem, że zrobiło się ciebie tyle, że poszukujesz informacji i dyskretnie starasz się dowiedzieć co i jak.;] Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Bosman czy instrukcje z filmu powyżej były dla Ciebie, jako brytofila, zrozumiałe? Taaa... bardzo jasne instrukcje. Jednakże modelka nie leży w kręgu fenotypu jaki preferuję :maniak_luzik: Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Geny są moim sojusznikiem :icon_biggrin: Bosman - ja patrzyłem na jej oczy - szczerze :icon_eek: Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Geny są moim sojusznikiem :icon_biggrin: Bosman - ja patrzyłem na jej oczy - szczerze :icon_eek: Nie wątpię, trudno było je przeoczyć :icon_razz: :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 ja patrzyłem na jej oczy - szczerze :icon_eek: Gay detected? Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 Gay detected? Chińskie przysłowie mówi: W pewnym wieku dojrzali mężczyźni potrafią dostrzec wiele szczegółów u Pań pozostawiając wrażenie, że patrzą jej tylko w oczy. Ja się do tego momentu zbliżyłem. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 23, 2013 Report Share Posted June 23, 2013 To chyba było o impotencji. :icon_mrgreen: A użyszkodnicy sadola już ją szukają podobno :D Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 (edited) Dobrze tylko, że żaden samolot nie ucierpiał podczas puszczania tych lampionów :icon_neutral2: Oczywiście winę zrzucają na ludzi: http://www.mmpoznan....ategory=kultura Wiadomo, że jak coś człowiek robi pierwszy raz to niekoniecznie musi mu to wyjść - np tak jak temu cwaniakowi: Edited June 24, 2013 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 No cóż, czego było się spodziewać po organizatorach bluzgających na ludzi... Parę lat temu 11 listopada pokaz sztucznych ogni był wstrzymany z powodu samolotu kołującego nad miastem. Imprezę prowadził Narożny i wszystkim powiedział "czekamy aż samolot wyląduje". Było miło, sympatycznie i wiadomo było na co się czeka. Tutaj był burdel i prowizorka. Zamiast wyjaśnienia bluzgi i o ile wiem brak zgody straży pożarnej. Ciekawe ile było interwencji? To też była wina ludzi? A tak na marginesie to IMHO na takiej imprezie nie powinno się sprzedawać alkoholu i tyle. A na koniec to w piątek planowo ostatni samolot miał lądować około 23, to na jakiej podstawie organizatorzy podali godzinę rozpoczęcia puszczania lampionów na około 21? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 Jak wynika z innego forum - mała fundacja zrobiła imprezę, która bardzo szybko się rozdęła do obecnych rozmiarów (na pierwszej, 3-4 lata temu było 30 ludzi) i przerosła organizatorów. Problem polega jednak na tym, że Noc Kupały to główne źródło ich przychodu i promocji, więc szybko nie zrezygnują, chyba że Ryszard Szczotkogłowy się postawi. A jeżeli chodzi o mankamenty organizacyjne, to trochę ich było: - brak ogrodzenia terenu imprezy (policja powinna zamknąć wydarzenie), - brak dostatecznej ochrony (normalnie powinien przypadać przynajmniej 1 ochroniarz na 100 uczestników) - wnoszenie i spożywanie przez ludzi własnego alkoholu, - brak patroli medycznych, - niezamknięcie terenu imprezy w momencie, kiedy liczba ludzi przekroczyła pojemność terenu i syf zaczął się rozlewać, - brak śmietników, - brak toalet, - totalna niekonsekwencja (ogradzają teren na tym cyplu na Warcie, jednocześnie informując, że impreza jest na moście Chrobrego), - totalne frajerstwo (bo chyba tylko frajer zakładał, że ludzie pomieszczą się na tym cyplu), - brak wyznaczenia jednej strefy, gdzie można kupić i puścić lampion, - niedogadanie sprawy z MPK i ZTM. I coś by się pewnie jeszcze znalazło. Tak to już jest, kiedy głupi i niepopularny prezydent, który doprowadził miasto do ruiny finansowej stara się podlizać wyborcom. Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 No to trzeba poczekać na wrzesień Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Pytanie ile osób wie bez googlownia pod jakim nazwiskiem jest szerzej znany ten Carlos Estevez.;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts