malens Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 mam zamiar zacząć swoją przygodę z ASG. Na początek chciałek kupić karabin CYMY cm.028 i tą maskę: www.taniemilitaria.pl/sklep/product_info.php?cPath=79_81&products_id=913 co sądzicie o karabinie i masce? I jeszce jedno: czy ktoś wie może czy pod tą maskę zmieszcą mi się okulary korekcyjne? Z góry dzięki, malens. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ta jeszcze z 3 takie same tematy zrób Quote Link to post Share on other sites
malens Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Ta jeszcze z 3 takie same tematy zrób przepraszam za to, pisałem z fona i musiałem przez przypadek kilka razy kliknąć ''dodaj''... Da się to jakoś pousuwać/scalić? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Cyma 0.28 ma bardzo dobrą opinię na forum. Jest bardzo polecana właśnie dla tych co chcą rozpocząć zabawę w ASG. Jeśli chodzi o maskę to lepiej zapoluj na markowe ESS'y, jest na allegro sporo aukcji, bardzo polecanym sprzedawcą jest zielonapantera. Quote Link to post Share on other sites
Mike Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ta jeszcze z 3 takie same tematy zrób Facek i co ulżyło ci? Dowartościowałeś się? Logiczne jest, że nikt specjalnie nie dubluje tematów, ale widać przerasta to twój poziom abstrakcyjnego myślenia. Poza tym od takich rzeczy są modzi. Jeżeli chodzi o Cymę, to potwierdzam bardzo często polecana. Co do maski to sam kiedyś kombinowałem i moje odczucia są takie, że dość ogranicza widoczność i poruszanie głową. Mi to przeszkadzało bo dość często się czołgam czy kładę na ziemi. Możliwe, że inni mają inne odczucia. Interesująco jednak wygląda sprawa z wiatraczkiem tylko, że często dość głośno chodzą i używa się raczej doraźnie, niemniej przydatny patent gdy zaparuje szybka. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Malens za 129 złotych kupisz porządnego siatkowego BATa i jeszcze ci starczy na konktetne gogle ESSa. A produkty goglopodobne produkcji Chińskiej zostawiłbym w spokoju (mimo że kolega Blacha na filmiku stara się jak może pokazać że są to rzeczy wytrzymałe). Quote Link to post Share on other sites
jazoonn Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Nie mam jakoś przekonania do masek. Generalnie tak jak Mike pisał ogranicza widoczność a do tego problem z prawidłowym celowaniem. Ja preferuję i proponuję gogle. Ewentualnie za 25 złoty maskę na ząbki. Pewno już znikneły ale były takowe na taiwangunie. Do wyboru czarna i desert. Mam używam polecam. Coprawda trochę gorąco ale zęby naprawdę bezpieczne a dodatkowo pomaga przełamać stresik i lepiej walczyc ;) Quote Link to post Share on other sites
malens Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 ok, dzięki za opinie - zrobię tak jak kilkoro z was proponowało: kupię osobno maskę i gogle. Co do gogli: zielonapantera z tego co widzę obecnie nie ma żadnych gogli wystawionych, czy moglibyście polecić jakieś konkretne aukcje/użytkowników albo jakiś sklep który sprzedaje dobre gogle? A co do maski, na taiwanie znalazłem dwie: tą i tą. Którą z nich warto kupić, a jeśli żadną to czy może macie coś lepszego do zaproponowania? Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Jeśli Ci się nie śpieszy to dobrze by było poczekać, aż zielonapantera będzie miał ESS. Albo po prostu poszukaj w komisie asg.pl czasami można trafić na dobre google za całkiem niską kase. Tylko nie bierz żadnych chińczyków na prawdę nie warto rozlecą się po tygodniu użytkowania, lbo po prostu stracisz oczy. Spróbuj napisać do "Zielonapantera" i zapytaj kiedy będzie dostawa ESS'ów. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Malens zmień sklep Tanie Militaria mają złe opinie o których możesz poczytać na naszym forum,wejdź na taiwanguna i tam kup replikę. A policzyłeś sobie do tego koszt ładowarki mikroprocesorowej Malens ? Edited March 25, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
malens Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Co do repliki: zdecydowanie będę kupował cm.028 z taiwana, do skompletowania została mi jeszcze właśnie maska i gogle EDIT: okazało się że szukałem nie tam gdzie trzeba... znalazłem takie gogle ESS: gogle. Będą dobre czy powinienem szukać dalej? Jeśli są dobre to zostaje mi znalezienie maski EDIT2: Nie, nie myślałem o ładowarce mikroprocesorowej. Czym się różni od zwykłej? Edited March 25, 2011 by malens Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Tak te gogle są tobre. Gdybyś wykazał więcej inicjatywy ze sowjej strony sam bym się tego dowiedział. Co do ładowarki róznią się tym, że mikroprocesorowa nie spartaczy Ci baterii. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Malens za 129 złotych kupisz porządnego siatkowego BATa i jeszcze ci starczy na konktetne gogle ESSa. A produkty goglopodobne produkcji Chińskiej zostawiłbym w spokoju (mimo że kolega Blacha na filmiku stara się jak może pokazać że są to rzeczy wytrzymałe). to już nie te czasy ^^ Za 129 zł to można kupić oryginalnego Stalkera Brass Guarda, a chińskie Baty na Taiwanie po 6 dyszek są -> http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/duza_stalowa_maska_ochronna-olive_acm-2648.html :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 to już nie te czasy ^^ Za 129 zł to można kupić oryginalnego Stalkera Brass Guarda, a chińskie Baty na Taiwanie po 6 dyszek są -> http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/duza_stalowa_maska_ochronna-olive_acm-2648.html :) No może się nie wyraziłem dość czytelnie dla Lesia. ;p Moja wina ;p Za 129 złotych kupisz i to i to i w zasadzie na paczkę kulek zostanie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 No może się nie wyraziłem dość czytelnie dla Lesia. ;p Moja wina ;p Za 129 złotych kupisz i to i to i w zasadzie na paczkę kulek zostanie. zasapany byłem i ten fragment o essach mi wcięło, 2 punkty dla Ciebie, Stworze :p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts