kelo Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Oki więc tutaj pojawia się moje pytanie gdyż w tuningu AEG nie orientuje się absolutnie. Więc powiedzcie mi czy owy gearbox nadaje się na karabinek snajperski? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8470 I czy to możliwe że taki gearbox wytrzyma czy po pół roku będę musiał wymieniać tłok czy szkielet. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Na takim gearboxie po poł roku przy m190 będziesz musiał wymienić nie tylko tłok :D Nie sądzę by GB w tej cenie, jeszcze do tego KA które jest znane ze słabych gearboxów poradzł sobie z m190. Właściwie nie wiele osób decyduje sie pchać do swoich m4/m16 mocniejsze springi niż m130 z racji słabego szkieletu jakim jest wersja v2. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Właściwie nie wiele osób decyduje sie pchać do swoich m4/m16 mocniejsze springi niż m130 z racji słabego szkieletu jakim jest wersja v2. Ciekawe.. Sam to wymyślasz? Do autora topicku: To jest nowość, trudno cokolwiek powiedzieć. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Właściwie nie wiele osób decyduje sie pchać do swoich m4/m16 mocniejsze springi niż m130 z racji słabego szkieletu jakim jest wersja v2. Marcinek83 ostatnio włożył m210 do swojego Baretta, a jest tam standardowy GB V2 :) Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Marcinek83 ostatnio włożył m210 do swojego Baretta, a jest tam standardowy GB V2 :) Włożyć nie znaczy strzelać latami. Do gearboxa v2 trzeba mieć często farta, mój kolega na m130 biegał bardzo dużo na V2 G&P przy kosmicznym rofie, gun teraz ma 2 roczek. Z kolei w zimie i nie tylko byłem świadkiem pękania V2 często na stockowych gunach. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Obawiam się kolego, że nie wiesz o czym piszesz. Podpierasz się zasłyszanymi historyjkami, których byłeś świadkiem. Pojęcie ROFu w snajpie to jakiś żart. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Fakt, GB v2 jest gorzej skonstruowany od np. v3, ale przecież na M190 nikt nie będzie strzelał na full auto. Jednak przy takiej sprężynie trzeba się liczyć z możliwością częstych usterek. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Włożyć nie znaczy strzelać latami. Jak dobrze go eksploatujesz, to postrzelasz latami. Jak myślisz, ile taka snjapa, na takiej sprężynie wypluje kulek rocznie ? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Gearbox peka tylko dlatego ze nie jest podpierany z przodu. Marcinek owszem wstawil m210 do v2 - ale wstawil to w body barreta, oraz zamontowal wzmocnienia z boku gearboxa. W m4/m16 to nie jest latwo do wykonania bo ogranicza cie szerokosc body. Mozna tez zaprzec metalowa komora hopa o body i uderzenia springa przenosza sie na pierwszy pin w body. Czyli - moze najpierw pasc znalowe body niz gearbox ;p Pawelo - oczywiste jest ze niezmodyfikowana replika z gearboxem v2 moze pasc i na m100 (przyklad - moj fn2000 na rofie 35 rps). Ale wszystko jest do zrobienia o ile ma sie troche wiedzy i checi. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Oki więc tutaj pojawia się moje pytanie gdyż w tuningu AEG nie orientuje się absolutnie. Więc powiedzcie mi czy owy gearbox nadaje się na karabinek snajperski? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8470 I czy to możliwe że taki gearbox wytrzyma czy po pół roku będę musiał wymieniać tłok czy szkielet. A pytałeś ile dają na to gwarancji? Bo jakaś musi być, no i gadanie, że szkielet czy tłok nie podlegają gwarancji to sobie mogą mówić, bo prawo tutaj jest po stronie konsumenta, jak używasz zgodnie z zaleceniami i jak sie coś sypnie szybko to muszą wymienić:) Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 (edited) A pytałeś ile dają na to gwarancji? Bo jakaś musi być, no i gadanie, że szkielet czy tłok nie podlegają gwarancji to sobie mogą mówić, bo prawo tutaj jest po stronie konsumenta, jak używasz zgodnie z zaleceniami i jak sie coś sypnie szybko to muszą wymienić:) Znając życie, gwarancja będzie rozpatrywana 3 miesiące bo trzeba wysłać albo czekać na części i tak oto ci sezon na strzelanie przejdzie koło nosa bez zabawy. Edited April 2, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Znając życie, gwarancja będzie rozpatrywana 3 miesiące bo trzeba wysłać albo czekać na części i tak oto ci sezon na strzelanie przejdzie koło nosa bez zabawy. no aż tak to nie jest, też są jakieś terminy, nie powiem dokładnie ile ale sprzęt mogą naprawiać/wymieniać max miesiąc dlatego na jednej replice arsenał nie może się kończyć:) Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 (edited) no aż tak to nie jest, też są jakieś terminy, nie powiem dokładnie ile ale sprzęt mogą naprawiać/wymieniać max miesiąc dlatego na jednej replice arsenał nie może się kończyć:) Z tego co pamiętam są 3 terminy. Dwa tygodnie jeśli usterkę można naprawić od ręki. Miesiąc jeśli muszą wysłać do dystrybutora w kraju. Trzy miesiące jeżeli dystrybutor nie posiada części i trzeba wysłać do producenta za granicę. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Tak czy siak wolę sam zadbać o swoje zabawki niż liczyć na fart że trafi mi się jakiś losowy, lepszy np. szkielet GB od producenta. Edited April 2, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts