maverick126 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 1.Witam chciałbym się zapytać o te dwie repliki RK-10 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-10_boyi-2632.html czy RK-02 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-02-full_metal_boyi-2638.html Cenowo dużo się nieróżnia ale niewiem czy brać AKMS (ładniejszy wygląd)czy AK-74? 2.Chciałbym się zapytać czy te kałachy można rozebierać tak jak ostre wersje? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Bierz to co Ci się podoba. Quote Link to post Share on other sites
maverick126 Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Ale on niejest gorszy od RK-02? Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Nie jest gorszy. Jak to chinol, możesz kupić takiego, który Ci się rozsypie po kilku miesiącach, a możesz trafić takiego jak ja (rk-02), w którym przez 2 lata nic nie ruszałem prócz gumki hu. Nie rozbiera się ich tak jak "ostrych". Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) BOYI :/ , mój kolega ma M4 i w promieniu 5 metrów skupienie wynosi ponad 20 cm. Cyma, AK jest nie do zniszczenia. Edited March 26, 2011 by Julian257 Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) Jest zasadnicza różnica, pomiędzy replikami Boyi takimi, a takimi, także idź doradzać gdzie indziej. Edited March 26, 2011 by Antek6 Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 (edited) JA bym na twoim miejscu wybrał bym rk02 ze względu na mocniejszą kolbę a w rk10 to już ta kolba bardziej podatna na ruszanie się góra dół i późniejsze problemy z nią :D Edited March 26, 2011 by Kacperasg Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Jest zasadnicza różnica, pomiędzy replikami Boyi takimi, a takimi, także idź doradzać gdzie indziej. Okey, nie chciałem nikogo urazić. Po prostu piszę co wiem o danym modelu danej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Okey, nie chciałem nikogo urazić. Po prostu piszę co wiem o danym modelu danej firmy. ale temat nie jest o tym modelu, więc zjeżdżaj i nie pisz. Oba kałaszki boyia miałem, są śliczne z zewnątrz, szczególnie RK10 mi się spodobał, bił Cymę048 na glowę wykonaniem zewnętrznym. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 (edited) JA bym na twoim miejscu wybrał bym rk02 ze względu na mocniejszą kolbę a w rk10 to już ta kolba bardziej podatna na ruszanie się góra dół i późniejsze problemy z nią :D to chyba jej w rękach nie trzymałeś. Kolba stalowa, zaczep niezniszczaly, na forum można znaleźc post gościa, który po swoim rk-10 przejeżdżał samochodem. Cóż, mój egzemplarz także nie odstaje, kolba pomogła otworzyc multum butelek i (tak jak cała replika) zaliczyła nieskończonośc upadków i nadepnięc a działa tak jak działała wcześciej :) to nie jest cm028s aby wszystko na kolbę zwalac :P btw, zgadzam się z wypowiedzią Lesia, jest o wiele ładniejsza niż cm048 pozdrawiam co do rk-02, to mam co strzelankę stycznośc z jednym egzemplarzem, cholernie i bez sumienia katowanym, przebiegiem z 20k. O dziwo ma się cały czas dobrze. Należy pamiętac, że boyi lubią byc humorzaste z czasami zdarzają się naprawdę wredne modele. Edited March 27, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
maverick126 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Z tym rozkładaniem nie chodzi mi o całego ak, ponieważ wiem, że w replikach niema tłoku itp. Ale rure gazową, chwyt przedni, suwadło zamka można zdjąć jak w ostrym? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Tak jak w prawdziwku możesz demontować rurę gazową, łoże i dekiel. Suwadło wygląda zupełnie inaczej, ale zasada jest podobna - wysuwasz do tyłu, żeby wyjąć. Jeśli chcesz mieć replikę, żeby ją rozkładać, to szukaj Yunkra :) Quote Link to post Share on other sites
maverick126 Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Możesz sprecyzować co to Yunkra? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Yunker. Rosyjska wiatrówka robiona przez Izmasz (ruskie zakłady zbrojeniowe) z tych samych części co prawdziwe kałachy służąca bardziej do tego, żeby się nią podniecać, niż strzelać :) Strzela to śrutem 4,45, ale były też wersje konwertowane na kulki 6mm. http://www.izhmash.ru/eng/product/yunker2.shtml Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts