Chopin Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Hm.. głupio to powiedzieć, ale przez przypadek, chcąc skasowac jednego posta, wywaliłem cały wątek. Niniejszym przepraszam użytkowników i prosze o ponowne wpisywanie konstruktywnych opinii na ten temat. Przepraszam raz jeszcze za problemy i zamieszanie. Pozdrawiam Chopin Link to post Share on other sites
Headshot Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Witam, ja powiem tyle: wczoraj[09.02.2005] testowałem gaz do zapalniczki (taki w jaskrawym opakowaniu jakby przezroczystu zółty z napisem "gaz do zapalniczek i zapalaczy gazowych") jest to IZOBUTAN(w moim przypadku) i efekt w beretce kwa nbb jest taki ze to niema siły aby wypchnąć kulkę z lufy :? 8O niewiem jak inne gazy od OLA słyszałem iz butan tez sie nienada :( Link to post Share on other sites
PeePee Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 Dobra noto jedziem... Butan - zamało ściśliwy i nieda sie strzelać tak? (tak mi sie zdaje) Propan- bardzo dobrze nadaje sie do strzelania propan-butan - nasz gg to chyba mieszanka propanu i butanu pewien niejestem Podsumowując trzeba szukac gazu do zapalniczek "butanu" i wtedy powinno sie dobrze strzelać... prosze mnie skorygować jeśli się mylę... Link to post Share on other sites
PaD Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 heh no wlasnie sam sobie zaprzeczyłeś :) butan sie wogule nie nadaje, propan jak najbardziej Link to post Share on other sites
Khunag Posted February 10, 2005 Report Share Posted February 10, 2005 nie wydaje mi się, ze by GG był mieszanką propanu z butanem. no chyba, że ten butan występuje tam w śladowych ilościach. P.S. Ekspertem nie jestem, mogę się mylić. Link to post Share on other sites
Gumal Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Mogę jedynie potwierdzić: "gaz do zapalniczek i zapalaczy gazowych" wogóle się do tego nie nadaje. Sprawdzałem na beretce TM z blow backiem i ledwo co zamek ruszylo, po czym syfon poszedł... czysty bezsens :P lepiej adapter na propan sobie zafundować ;) Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 14, 2005 Report Share Posted February 14, 2005 Nie używajcie nigdy tego gazu: jest jakiś kwaśny i niezwykle szybko niszczy uszczelki - jeśli go użyliscie, to czym prędziej nasmarujcie guna smarem silikonowym. Link to post Share on other sites
Yszek Posted February 17, 2005 Report Share Posted February 17, 2005 Gaz: Ronson (butan); Gun: S&W M6904 STTi; Warunki: letnie, temp. około 25 st. C; Efekty: gun strzelał, ale kulki 0,2g dolatywały w porywach do połowy zasięgu (ok. 8-15m); Gaz do zapalniczek testowałem tylko raz w trosce o żywotność guna, więc na własnym przykładzie nie mogę stwierdzić jego szkodliwość w stosunku do uszczelek, ale wypowiedzi innych (z różnych źródeł) pozwalają sądzić, że można doprowadzić do ich zniszczenia. Link to post Share on other sites
Headshot Posted March 29, 2005 Report Share Posted March 29, 2005 przez ten ******* se maga :evil: ale juz go naprawiłem 8) UWAŻAJCIE NA NIEGO!!!!! Moderator Nie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzecznyNie będę przeklinał i będę grzeczny Link to post Share on other sites
pi314 Posted March 29, 2005 Report Share Posted March 29, 2005 Używałem Izobutanu (tak ten jaskrawy) w Moim Rugerze: efekt-skrócony zasięg. Ale bez przesady. Wcześniej sadził 0,25 na około 35m teraz około 25-28m.Na budynek w sam raz. Używałem go długo-(od stycznia) i magazynek trzyma świetnie (fakt że smarowałem uszczelki i samego Rugera).Ronsona tez używam-ale jest gorszy (nie wiem czemu ,składy są inne ? W sumie Ronson nie podaje dokładnego składu , a jaskrawe pudełko to czysty izobutan).W zimie efekty są strasznie porażające-nie używać-kupić GG/Propan. pozdr pi p.s. mam Worda.... 8) Link to post Share on other sites
yoyozone Posted July 8, 2005 Report Share Posted July 8, 2005 nie wiem o co z tym izobutanem wam chodzi... niedalwo dostalem berette m92f nbb od KWA i strzelam na tym do zapalniczek... i efekty sa dobre...niezle leci kulka... Link to post Share on other sites
<AleX> Posted September 22, 2005 Report Share Posted September 22, 2005 Tym samym modelem strzelalem Ronsonem, ladowanym z takiego duzego, zoletego dozowniczka.. Nie pisze nigdzie na opakowaniu jaki to gaz, ale daje naprawde ladnie, lepiej od greengazu.. Link to post Share on other sites
bsx Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 ...nbb... a gdybys strzelal gunem z BB to nic by z tego nie bylo... nawet sie zamek nie cofa Link to post Share on other sites
Recommended Posts