Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanko do Doświadczonych

Recommended Posts

Witam..

W najbliższym czasie mam zamiar dokonać małego tuningu repliki m4 od boyi (metal).Nie zależy mi na mocy tylko na precyzji.

W emkach ponoć są lufy 363mm ja chciałem wstawić lufę 509 mm do tego włożyć tłumik 20 cm lub krótszy ale musiałbym ciąć lufę na wymiar.

Do tego musiałbym zamontować cylinder typ 0 i zmieniłbym gumkę na systemy albo guardera.

Może robił ktoś już coś podobnego w emkach tej firmy?? Chciałbym wiedzieć czy opłaca się takie coś robić, czy poprawi to precyzje strzału w znaczniejszym

stopniu czy będą to małe różnice praktycznie nie widzialne dla oka.

P.S. Nie znalazłem takiego tematu odpowiadającemu mojemu pytaniu.Jeżeli taki temat istnieje to sorry za śmiecenie.

Z góry dzięki za odp.

Witaj, jak chcesz wstawić lufę 509 mm to musisz mieć tlumik minimum 15cm.

Co do lufy to promyk...

Gumka: SYSTEMA - bardzo dobra -> można kupić na allegro za 40zł bo w naszych Polskich sklepach już dawno nie widziałem, GUARDERY tez dobre tylko delikatne.

Edited by zajaszcze

Sam masz HK416 BOYI i piszesz "Coś tam w nim wymieniam, bo replika w stocku to żadna replika ;-)"

To pisałem dawno :wink:

Ta replika miała od początku ważyć i wyglądać, a przy tym kosztować niedużo. Sukces w 100%!

EMki Boyi natomiast nawet nie wyglądają... A jak chcesz 4 kg złomu, to naprawdę są tańsze sposoby :icon_razz2:

Jeśli chodzi o cięcie lufy, to nie wiem czy to najlepszy pomysł, chyba że wyszły jakieś nowe technologie od czasu kiedy się tym interesowałem ;)

Opinie o Boyi'askach mogę potwierdzić. Kolega z drużyny ma i od kiedy go znam, to dłużej ta replika nie działa niż działa.

Jeżeli już musisz tuningować - wrzuć lufę Prometheusa lub KM Heada 363mm i dodaj tłumik, który będzie tłumił, a całość daj dobremu serwisantowi do przeglądu. Tyle.

EDIT: i serwisant Ci powie już, co w gb trzeba wymienić.

Edited by Laokoon