Kedaros Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 (edited) Witam, jestem nowicjuszem więc proszę o wyrozumiałość. Luka jest mała ale czy powinna być ? I martwię się o ten pin przedni (bolec) odpadnie podczas biegu i rozwali się na 2 części ? ;D Dodam jeszcze że podczas strzelania w rączce coś lata Edited March 28, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 weź imbus i dokręć z drugiej strony to po prawej stronie co położysz i spada. Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 Nic niema po drugiej stronie -_- Jest tylko zwykły prosty pin (nawet żadnego gwintu nic . Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Wyciągnij luzny pin i rozłóż body na dwie części. Przyklej dwie może trzy warstwy tasmy izolacyjnej w tylnej części body (za drugim pinem), tak żeby podczas zamykania połówek części ciasno się zazębiały (po zamknięciu odetnij odstający nadmiar taśmy). To powinno zmiejszyś przerwe między połówkami a na pewno ustabilizuje luzny pin. Natomiast jaśli znalazłeś tą zaślepkę to wystarczy ją wcisnąć w otwór aż "kliknie". Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 Wcisnąć się nie da ;/ Ponieważ jest to okrągłe i nic tam niema ;/ Można zrobić to na klej ? Z drugiej strony zmieniam na auto itp. Z tej strony co na zięciu to tylko taki pic (na klej) ? :D Thx za info Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Zaślepke wciskamy na siłe, chyba że się otwór wyrobił. Jeśli tak to pzostaje ci "kropelka" Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 28, 2011 Author Report Share Posted March 28, 2011 Tam niema co wciskać bo zaślepka jest okrągła żadnego zatrzasku ni nic ;/ Próbowałem wciskać (młotkiem nie próbowałem -,-) Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 28, 2011 Report Share Posted March 28, 2011 Bo normalnie ona siedzi tylko na wcisk. Można ją podkleić ale może to potem utrudnić ewentualne dokręcenie śruby mocującej selektor. Przedni pin możesz wymienić na coś takiego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_262&products_id=5617&name=Element_-_Piny_do_M4,_M16 Może mało ortodoksyjne ale przynajmniej się nie wysuwa. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 A ja zaproponuję "podklejenie" ale z drugiej strony niż zaproponował mafo - mianowicie podeprzyj komore HU kawałkeim gumy - uchroni cię przed pękaniem GB i rozwiąże problem luźnego pina. Wash&Go ;] Brenten - też dobre rozwiązanie - choć zdarzyło mi się też zgubić i śrubkę od pina :) @autor - a ta luka co zaznaczyłeś na zdjęciu to normalne. jest prawie w każdej emce większa bądź mniejsza. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Luki w G&P to norma, praktycznie każda emka ją ma. Tą zaślepkę wklei, pin przedni owiń teflonem. Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 Ok dziękuje wszystkim :) Wykorzystam patent z gumą ;D Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Panowie kolejny problem ;/ Strzelałem sobie seriami 3-4 kulki i nagle koniec ;/ Gdy naciskam spust replika wydaje ciche puknięcie ;( Co mogło się stać ? Bardziej tego opisać nie mogę ;/ Nieco rozebrałem i dźwięki dochodzą z GB ;/ (założyć nowy temat?) Edited March 29, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Po co nowy temat? Przecież ten traktuje o problemach technicznych w Twojej m4 g&p. A co do problemu nowego to możliwe że zwarcie/zacięcie. Jak masz na gwarancji to nie ma co się pie... szczypać z tym. Pozdrawiam serdecznie, Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Heh :) Replika działa :D Widzicie sprężynę ? Jakby się zacięła ;/ Czego to mogła być wina ? M4A1 posiadam od 2 dni Widzicie sprężynę ? Jakby się zacięła ;/ Edited March 29, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Tłok zatrzymał ci sie w tylnym położeniu, to sie zdarza przy strzelaniu na auto. Strzel kilka razy na semi i bedzie oki. Staraj sie nie zostawiać napiętej spręzyny, zawsze po strzelance, 2-3 strzały na SEMI i bedzie dobrze. Pożycz od kogos mocniejszą batke, albo naładuj swoja do pełna i strzel na Semi ew. trzeba będzie odkręcić chwyt silnikowy i podnieść zatrzask AR Edited March 29, 2011 by Meche Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 (edited) To znaczy że mam słabą batke ? GP 8,4V / 110mAh Czy jak to odkręcę to stracę gwarancje ? Edited March 29, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) To znaczy że mam słabą batke ? GP 8,4V / 110mAh 110mah ? a nie 1100 ? Jak możesz to pożycz od kogoś baterie i sprawdź czy wtedy strzeli. Skoro masz gnata na gwarancji, to pisz do sklepu, zobacz co oni Ci zaproponują. Na razie nie rozkręcaj - to ostateczność. Jeśli jest to nowy gun, to nie powinno być awarii, moze po prostu bateria padła. Edited March 29, 2011 by Meche Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 1100 sorry :/ Jak odpuściła sprężyna to go przestrzeliłem i niestety poszła sprężyna ;/ Wysyłam do sklepu Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 jak to sprezyna pekła ? Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 Fachowcem jeszcze nie jestem ale sprężyna wygląda jakby się rozeszła ( chyba że tak powinno być ) Replika nie reaguje jak się naciśnie ;/ bateria, bezpiecznik wyglądają w porządku Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Daj fotkę :) Ja obstawiam prowadnice. Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 30, 2011 Author Report Share Posted March 30, 2011 Bezpiecznik ;D Ale dziwnie był zrobiony ... Rozleciał się na 2 części ... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 ale jest jakiś pisk czy coś ? czy tykanie ? Quote Link to post Share on other sites
Kedaros Posted March 30, 2011 Author Report Share Posted March 30, 2011 (edited) Nie, teraz nic nie tykało ;/ Wcześniej to miałem jak się ta sprężyna zakleszczyła czy coś, później poszłem przestrzelić i po 3-4 kulkach brak reakcji Edited March 30, 2011 by Kedaros Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted March 30, 2011 Report Share Posted March 30, 2011 A czy na pewno dobrze naładowałeś baterię? Bo wszystko wygląda na to, że bateria była za słaba, co doprowadziło do zacięcia tłoka w tylnym położeniu, potem następnym objawem jest właśnie przepalony bezpiecznik. Naładuj prawidłowo baterię, zepnij blaszki z bezpiecznika na krótko - Tak jak tutaj: http://asgshop.pl/sklep/nbezpiecznik.php I spróbuj oddać strzał. Jeżeli strzeli to znaczy że bateria byłą za słaba lub źle naładowana. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts