Julian257 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Witam, niedawno zakupiłem pas nośny do mojej repliki, lecz myślałem, że jest to wygodna pomoc przy strzelaniu(odciąża ręce) i przy noszeniu, lecz lekko się zdziwiłem pas nie jest do końca funkcjonalny. Nie sądzę żeby była to winna niskiej jakości pasa bo pas jest całkiem w porządku. Co o tym myślicie ? Jak i przy czym używacie, jeśli w ogóle używacie pasów nośnych/zwieszenia ? Z góry dzięki, Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Może łaskawie podasz ilu punktowy pas zakupiłeś? Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 trzy punktowe Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Jak dla mnie 3 punkt to przerost formy nad treścią. 2 pkt w zupełności wystarcza, ja sam używam 1 pkt. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Kup sobie 2, lub 1 punktowy i twoje męki zostaną skrócone. Sam używam dwupunktowego. Edited March 29, 2011 by Bardos Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) A zapytał go ktoś na jakiej replice ma ten pas powieszony? Bo przypomina to próbę udowodnienia, że MP5K najwygodniejsze jest z 3 pkt pasem... EDYTA: A no i zapomniałem jaki ten pas 3 pkt kupił... bo jest ich trochę, a i różnią się między sobą ;-) Edited March 29, 2011 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 No cóż pas nie należał do drogich bo kosztował 20 zł w taiwanie. Jest on zamontowany do G3. O te dwu- trzypunktowe chodzi o zamontowanie ? Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Jak dla mnie 3 punkt to przerost formy nad treścią. 2 pkt w zupełności wystarcza, ja sam używam 1 pkt. Naprawdę urzekła mnie twoja historia, ale jakby nie patrzeć kolega ma 3 pk i w niczym mu nie pomaga gadka że 3 pk są do bani i ja mam 1,2 pk itp. Takim czymś nie pomagacie, a tylko nabijacie posty. :icon_confused: Proszę, niby do m4 ale powinno pomoc: Sry za dubla ale nie widać na górze :/ Edited March 29, 2011 by Ziemek92 Quote Link to post Share on other sites
sir_chester Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) @Julian257 Sam posiadam ten sam pas i jakoś udało mi się nad nim zapanować. Jeden zaczep przy lufie, drugi w okolicy chwytu pistoletowego i gdy klamra jest złączona to replika przylega idealnie do torsu, gdy zwolnię mam ułatwiony manewr, aby oddać strzał itp. Testowałem to jedynie dla G36, spróbuj u siebie. Jedynie czego się boję, że pewne elementy tego pasa nie wytrzymają zbyt długo. Edited March 29, 2011 by sir_chester Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 @Julian257 Sam posiadam ten sam pas i jakoś udało mi się nad nim zapanować. Jeden zaczep przy lufie, drugi w okolicy chwytu pistoletowego i gdy klamra jest złączona to replika przylega idealnie do torsu, gdy zwolnię mam ułatwiony manewr, aby oddać strzał itp. Testowałem to jedynie dla G36, spróbuj u siebie. Jedynie czego się boję, że pewne elementy tego pasa nie wytrzymają zbyt długo. Tak przy lufie sprzączka, rzep na kolbę i właśnie nie mogę dostosować sobie idealnej długości do noszenia i do szybkiego przejścia w celowanie. Jakieś porady :) Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Kup sobie 3 pkt angolski i zrobisz z nim wszystko co chcesz, a wydasz następne 20 zeta... i sztuczki z filmów powyżej też zrobisz ;-) Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted March 29, 2011 Author Report Share Posted March 29, 2011 okey, w miarę ogarnąłem to narzędzie szatana. tylko jak zwolnię zaczep to mi się zsuwa pasek strasznie daleko. ale zobaczę jak się sprawdzi w terenie :) Quote Link to post Share on other sites
Ziemek92 Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Znam ten ból, na początku też miałem problem z wyregulowaniem. Najlepiej niech ktoś z ekipy ci to wytłumaczy bo przez internet nie idzie tego pokazać. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 (edited) Ziemek, w zielonych posty nie nabijają się.Ja tylko wyrażam swoje zdanie, mam do tego pełne prawo. Edited March 29, 2011 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Oczywiście, że tak. Ale akurat przy G3, pas trzypunktowy sprawdza się dobrze. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 3pkt. z krótką repliką. Quote Link to post Share on other sites
nerubion Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Witam, czy z każdym zawieszeniem można robić to co na filmiku powyżej ? np - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_130&products_id=4046&name=BFT_-_Zawieszenie_3-Punktowe_-_Czarne ?? dzięki za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Tylko z 3-punktowym, czyli takim jaki podałeś w linku. Quote Link to post Share on other sites
nerubion Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Tylko z 3-punktowym, czyli takim jaki podałeś w linku. Domyślam się że tylko z 3 punktowymi, chodziło mi o to czy każdy pas posiada coś takiego do ściągania i przekładania repliki na drugie ramię (nie wiem jak to opisać) bo patrząc na ten tani pas (który podałem w linku) mam wątpliwości. Ten system ma chyba http://redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Combat_Gear_Slings_Lanyards_MilSpex_Three_Point_Tactical_Sling_Olive_Drab.htm (kliknij na zdjęcie) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts