Kess Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Witajcie, zadam może trochę głupie pytanie ale spróbujmy... Mam nową baterie 9,6v o pojemności 1600 oraz ładowarkę 8,4 i 500mah. Aktualnie nie stać mnie na nową ładowarkę, to czy dało by się naładować moją baterię tą ładowarką tak aby nie zniszczyć batki? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Batki raczej nie zniszczysz, będzie miała tylko nieco słabsze napięcie. Ale da radę. Bynajmniej ja kiedyś tak ładowałem i banglao. Aczkolwiek warto się w ładowarkę 9.6 zaopatrzyć. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Jakby co ja mam wolnoładowarkę na sprzedaż 9,6V i mi jest nie potrzebna, leży w szafie i przeszkadza wszystkim:P napisz na PW to się dogadamy. Quote Link to post Share on other sites
Kess Posted April 2, 2011 Author Report Share Posted April 2, 2011 (edited) a ile czasu bym musiał ładować tą batke? PS: mój błąd ładowarka ma nie 500 a 450mA Edited April 2, 2011 by Kess Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Cięzko jest policzyć taki czas ładowania ,ale zamiast to liczyć możesz to zbadać: Jeśli posiadasz jakikolwiek miernik napiecia (V) to podłącz go i ładuj batkę ,aż nie pokaże Ci 10,5V jeśli ładowanie będzie trwało ponad 15 godz. to kontroluj temp. baterii. jeśli zacznie się robić ciepława to należy już ją odłączyć i nie męczyć. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted April 7, 2011 Report Share Posted April 7, 2011 @Jacek - http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej @Kess - moim zdaniem bardzo marny pomysł. Popytaj ludzi, wiele osób ma ładowarki, które dodano do ich AEGów, a teraz używają lepszych ładowarek (do replik PJ dawali kiedyś batki 9,6V, nie wiem, do jakich jeszcze). A najlepiej poproś kogoś z dobrą ładowarką procesorową, żeby Ci naładował. Wyjdzie to batce baaardzo na zdrowie. Pozdrawiam, Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts