HGStalker Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Witam. Moje CM.037 ma około 1.5k kulek przebiegu. Dzisaj odrówciłem do góry nogami, włączyłem hop upa, i strzeliłem - Kulka nie wyleciała z lufy, karabin wydał dziwny dźwięk. Teraz gdy naciskam spust, karabin wydaje dźwięk jakby ocierały o siebie zęby zębatek, takie bzzzz. W lufie kulki nie ma, dociśnięcie silnika nic nie dało... Czy to coś poważnego? Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Możliwe że coś się obłamało i wpadło w zębatki i zablokowało . Quote Link to post Share on other sites
HGStalker Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 Ok. Bo wg. mnie napewno nie mogła pęknąć zebatka: Są z metalu... Jezu, co się mogło z nią stać, ona jest praktycznie nowa... Pomóżcie... Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 to że są metalowe a dokąłdniej stalowe nie oznacza że zebatka nie ma prawa pekać, lubia pękać :) masz zacinke synek pewnie, brudna lufa, kwadratowe kulki... Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Mogło coś sie z kablami, kumpel w cymie miał tak samo i była wina kabla w kolbie Quote Link to post Share on other sites
HGStalker Posted April 3, 2011 Author Report Share Posted April 3, 2011 A jak sądzicie, bnez otworzenia gb sie nic nie zrobi racja? I ile czeka sie na gware u krakmanów? Quote Link to post Share on other sites
Kłos-KIN Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 (edited) To na 80% wina zębatek, koniecznie to sprawdź. Ale możesz też oddać do naprawy jak masz na gwarancji jeśli się na tych stuffach nie znasz :icon_biggrin: Edited April 3, 2011 by Kłos-KIN Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Może zmieliło Ci tłok, ale bez otwierania się nie obejdzie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Stawiam na pierwszy ząb tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Jeżeli masz jeszcze gwarancję to goń z tym do sklepu. Nic nie mieszaj. A jeśli po to zostaje serwis. Quote Link to post Share on other sites
ludi2010 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Mialeś zacinkę, strzelałeś, w koncu tłok nie wytrzymał pękł. Gwarancja nie obejmuje. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Jest to uraz mechaniczny powstały z należytym użytkowaniem repliki, strzelałeś i coś Ci pękło, a kulki nie wylatują - tak powiedz/napisz Krakmanowi. Gwarancja obejmuje. Ja miałem coś podobnego, jak nie umiałem repliki naprawić, wysłałem do nich i mi naprawili. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts