Umeniak Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Witam! Piszę, gdyż chciałbym kupić replikę cm.048m i przy okazji troszeczkę ją "wzmocnić", a nie wiem czy to co wybrałem się sprawdzi i poprawi osiągi. Tak więc: - Lufa precyzyjna 455mm Systema - Sprężyna M130 Guarder - Gumka Hop-up Systema sylikonowa Akumulator i ładowarka: - 9.6V Classic Army Stick - Mikroprocesorowa ładowarka 7.2-12V ACTION SPORT GAMES Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Akumulatora nie ma sensu wymieniac. Tak samo kupić ładowarke bez możliwości ładowania ogniw typu lipo. Edited April 10, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Wymiana akumulatora pozytywnie wpłynie na szybkostrzelność. Moim zdaniem dobrze to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Dunik Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Jak wymieniać baterie to najlepiej jakiegoś Li-Pola albo batke na ogniwach ogniwa System A123 (dobrze pisze ?). A co do ładowarki to minimum Turnigy Accucel-6. Co do baterii to lepiej nie kupować w sklepach stricte asg, lepiej w jakimś modelarskim, można wiele oszczędzić. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) - Sprężyna M130 Guarder Ciekawe tylko po co... Edited April 10, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Umeniak Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Zwiększy ona zasięg ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) To już lepiej dozbieraj do lepszej precki, np promyka, czy KM-H, będziesz mieć lepszy zasięg skuteczny dzięki lepszej celności. Edited April 10, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Umeniak Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Tylko, że z tego serwisu co będę kupował replikę, nie posiadają KM-H i promykow. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Jak wymieniać baterie to najlepiej jakiegoś Li-Pola albo batke na ogniwach ogniwa System A123 (dobrze pisze ?). A co do ładowarki to minimum Turnigy Accucel-6. Co do baterii to lepiej nie kupować w sklepach stricte asg, lepiej w jakimś modelarskim, można wiele oszczędzić. Zgadzam się co do joty :) Szkoda kasy na gorsze ładowarki. Z czasem na pewno dasz się przekabacić na akumulator z ogniwami LiPo/Lion, no a tam jest potrzebna ładowareczka z balanserem (którego w podanym przez ciebie przykładzie oczywiście nie ma). Koszt Accucella 6 to około 150 zł na allegro + zasilacz 12V 5A za około 50 zł - no chyba że masz taki na stanie lub potrafisz zrobić sobie taki sam z zasilacza komputerowego :D A jeśli chodzi o batkę: LiPo z natury są o wiele bardziej wydajne i wytrzymałe na skrajne temperatury. No i jest jeszcze jeden plus - cena. Np taki pakiecik: http://allegro.pl/akumulator-turnigy-lipo-2200mah-2s-7-4v-20-30c-asg-i1551526260.html Pakiet taki o napięciu 7,4v ma wydajność sporo lepszą od batki 9,6v na ogniwach NiMH. 70 zł z przesyłką + ewentualny koszt styków. A o miejsce w kolbie nie masz się co martwić ;) Sam wpychałem akumulator 11,1v LiPo 2200mAh do kolby AKMa, wchodził na styk. A w linku, który podałem, jest batka 7,4v , więc jest cieńsza o jedno ogniwo. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Z baterią stockowa to loteria raz jest dobra a raz tak jak w moim przypadku miesiąc i padła:D Quote Link to post Share on other sites
Umeniak Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Baterią stockową nawet sobie głowy nie zawracam :] Pomyślę jeżeli chodzi o Lipo. Tak bateria, którą podałeś eMBeKa93, to znajdę ładowarkę w Zbrojowni ? Do tej pory myślałem tylko o akumulatorach typu NiMH ;] Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.rc zajrzyj tu ;> Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Baterią stockową nawet sobie głowy nie zawracam :] Pomyślę jeżeli chodzi o Lipo. Tak bateria, którą podałeś eMBeKa93, to znajdę ładowarkę w Zbrojowni ? Do tej pory myślałem tylko o akumulatorach typu NiMH ;] Na zbrojowni nie ma i wątpię, czy kiedykolwiek była, bo to ładowarka typowo pod modelarstwo - tyle że wystarczy zmienić styki i masz świetną także do Airsoftu ;) Na allegro jest po taniości: http://allegro.pl/ladowarka-turnigy-accucell-6-nowy-model-gwarancja-i1556610832.html Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Lufa i gumka systemy powinny wystarczyc, do tego możesz kupic jakieś Li-Po, TAKĄ ładowarkę, kable niskooporowe, wtyczki xt60 albo t-connector. I nie kupuj Li-Po, wtyczek, kabli, ładowarek ze sklepów asg, ponieważ niektóre rzeczy są w nich czasem nawet dwukrotnie droższe. Edited April 10, 2011 by karolus20 Quote Link to post Share on other sites
limak007 Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Ja w tej samej replice mam takiego li-pola http://www.nastik.pl/dualsky-1700mah-30c5c-p-3033.html i po prostu miodzio. Przy okazji się spytam. Chce kupić preckę i zastanawiam się czy będzie znaczna różnica między systemą, a promykiem/km head. Wiedzie może też czy stockowa sprężyna szybko się zbija? Bo mam półroczną replikę jak porównałem osiągi z nówką ak74-su to mnie powaliło. Krótsza wersja miała znacznie lepsze skupienie o zasięgu nie wspominając. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts