KamilAdam Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Witam! Poszukuje karabinu (ASG) dla początkującego do ceny 500 zł, najpierw myślałem o karabinku za 100-200 zł ale z tego co wyczytałem nie warto ich kupować. Myślałem nad jakimiś broniami Amerykańskimi lub Europejskimi (po prostu nie lubię rosyjskich borni a więc AK47 i podobne odpadają), Myślałem nad: M4 lub M16, AUG, G36 lub MP5, sam nie wiem co wybrać i co będzie lepsze gdyż wybór jest duży? PS. Chciałbym aby w cenie był magazynek, akumulator oraz ładowarka. Broń też oczywiście? PS2. A i z tego co czytałem nie warto kupować czegoś takiego Edited April 10, 2011 by KamilAdam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 g36 od jg będzie bardzo dobra na początek. Przy prawidłowym użytkowaniu praktycznie bezawaryjna replika. Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 A może być Jg H&K G36C czy lepiej wziąść droższą wersję K. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) To już twój wybór czy dłuższa czy krótsza. Gietka od JG jest wspaniała, zero problemów. Jak już się na gietke zdecydujesz to musisz tylko uważać na PINY bo lubią wypadać, kawałek taśmy teflonowej załatwia sprawę. EDIT: Jeśli kupisz krótszą to ci zostanie trochę pieniędzy więc polecam zainwestować w dodatkową baterię, bo te co daje JG nie są za wydajne... Edited April 10, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
DamianKakietek Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Witam To juz musisz sam zdecydować wersja c od k tej samej firmy, różni sie przedewezystkim dlugoscia ( dodatkowo wersja k ma wbudowana lunetę ) dlatego tez , musisz sam zdecydować co Ci bardziej pasuje . Wnętrze tych Replik to to samo . Pozdrawiam, Damian Edited April 10, 2011 by Damianus1993 Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 Mam jeszcze pytanie jakie kulki polecacie 0,20 g czy coś mocniejszego. I w jakim sklepie warto zamówić ten karabin aby od razu jakieś akcesoria dokupić. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 0.23/0.25g Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 10, 2011 Author Report Share Posted April 10, 2011 (edited) Ok dzięki wszystkim za pomoc. Mam jeszcze pytanie polecacie ren sklep: taniemilitaria.pl i czy jako gratis warto wziąść glocka c18 cyma. Ps. Tego glocka trzeba przeładowywać po każdtm strzale czy nie bo nie pisze. Edited April 10, 2011 by KamilAdam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Nie. Ten klocek to sprężyna, więc trzeba go przeładowywać. Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Mam jeszcze jedno pytanko jaką latarkę pod lufę polecacie, i czy warto kupić kolimator czy nie. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Kolimator to jak prece wstawisz dopiero :D A latarka? Do lasu to nie ^^ Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Wiesz ja tam sądzę że latarka taktyczny mi się przyda więc prosiłbym o polecenie. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 11, 2011 Author Report Share Posted April 11, 2011 Mam jeszcze pytanie jak powinno wyglądać pudełko i co powinno być w zestawie abym wiedział że to na 100% JG anie jakaś podróba. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 (edited) Jak weźmiesz z gunfire, albo ze sklepu bbmax.pl (siedziba w Warszawie) to za chiny to nie będzie podróbka. W pudełku pewnie gieta, wycior, kulki, ładowarka aku i to tyle ... jak w każdym Edited April 11, 2011 by MarinesPL Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 za chiny bo to w chinach klepane :D Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Dotknij palcem body, jak nie pęknie to znaczy że to nie podróbka ^^ Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Gut patent. Nie ma opcji żeby była podróbka. Nie ma. Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 A w jakim sklepie radziecie zamówić bo tanią militarie sobie odpuściłem ze względu na złe opinie a w gunfire tego nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 G36 od JG jest na Zbrojowni, dałbym link ale coś się zwaliło i nie moge :d Pod kategorią chińskie karabiny AEG Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 (edited) Mam jeszcze pytanie jaki pistolet polecacie jako broń boczną tak do 200 zł. PS. A i czy nie lepiej kupić jako broń boczną pistolet maszynowy np. taki http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/replika_pistoletu_cm_030_cm-262.html Edited April 12, 2011 by KamilAdam Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Great choice son. Tak klocek od cymy jest polecany. Quote Link to post Share on other sites
KamilAdam Posted April 13, 2011 Author Report Share Posted April 13, 2011 Mam jeszcze pytanie jaki polecacie magazynek i kabure do tej cymy c18. Najlepiej w http://www.taiwangun.com/ bo chyba tam złożę zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kabury_torby/uniwersalna_kabura_taktyczna-olive_acm-2504.html http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_inne/magazynek_do_pistoletu_glock_18c_cm-503.html Na maga bedziesz musiał czekać, a kabura podobno od badziewnego producenta ale jak nie bedziesz nią piwa otwierał to bd good ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts