val Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Mam takie pytanko, czy istnieje luneta/kolimator ktora posiada przyblizenie od x1 - wzwyz? Chodzi mi o przyrzad, ktory nadalby sie do celowania w cqb i posiadalby minimalne przyblizenie x1 jak kolimatory, natomiast w przypadku checi przyblizenia obrazu istnialaby opcja ustawienia jakiegos tam zoomu np x2 albo ile by tam nie bylo. Wiem, ze np na machinegunie jest jakas tam luneta o zoomie minimalnym x2 ale mniejszych nie widzialem. Dzieki, Quote Link to post Share on other sites
ŚS_Carlos Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Niestety.... Nie ma takich :cry: Quote Link to post Share on other sites
Pitek Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Jest :P CLICK Są też lunety z zoomem od 1x, ale widziałem tylko te lepszych firm. Leupolda do airsoftu raczej się nie kupuje. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Rosjanie jeszcze robia takie kolimatory.Zapytajcie Tadeusza jak to sie dokladnie nazywa. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted February 13, 2005 Report Share Posted February 13, 2005 Poza tym zarówno Aimpoint jak i EOTech wypuściły do swoich najpopularniejszych celowników - czyli odpowiednio M2 i HWS serii 55x tak zwane "powiększacze" (magnifier) czyli specjalne dodatkowe soczewki montowane na szynie (montaż QD) powiększające obraz widziany przez celownik, z zachowaniem proporcji punktu/siatki celowniczej. Nie pomnę jakie powiększenie oferuje przystawka Aimpointa, EOtech ma x3,75. Oba te rozwiązania mają pozwalać na wyeliminowanie optyki patrolowej o srednim powiekszeniu - w rodzaju celownika ACOG Trijiconu. Aimpoint EOTech Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts