Lafayette Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Na wakacje chciałbym sobie kupić jakąś emkę. Czytałem o M4A1 III Generacja JG i z waszych opisów jest bardzo dobra, więc zadecydowałem,że jeśli uzbieram odpowiedzią ilość funduszy to zakupie takową. Nasuwa się jednak pytanie: Co z tym airsoftextreme'em? Podobno zły sklep i nie warto mu ufać, ale chyba jako jedyny ma emeczkę na stanie i zastanawiam się, czy inwestować u nich. Jeśli ktoś ma doświadczenia związane z tym sklepem, albo znajdzie ten sam karabinek w innym sklepie internetowym to proszę, żeby się wypowiedział. Linki mile widziane ;) Oczywiście jeszcze lepiej jeśli ktoś znalazłby w innej cenie, tzn. mniejszej, ten karabinek, albo lepszy. Nie chodzi o fpsy, nie musi być ich dużo interesuje mnie solidność wykonania i żywotność repliki. To tyle Z góry dzięki za odpowiedzi! Podzrawiam :) Podaje linka do karabinka: http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-307-M4A1-III-Generacja-replik-JG-JGF6604-.html Quote Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 (edited) Tam nie kupuj nic, w ogóle zastanawiam się jakim prawem ten sklep jeszcze funkcjonuje. A eMeczki to on na bank nie ma na stanie, to jest podpucha na zachętę, kupisz a przyślą ci coś innego, tańszego. Edited April 14, 2011 by VasiLiev Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 14, 2011 Author Report Share Posted April 14, 2011 (edited) Dzięki wielkie, to na razie odpada kupno, znajdę gdzie indziej to sobie kupię, dzięki i podzrawiam! :) PS. jak ktoś ma adresy stron z tym modelem to niech pisze. ;) To juz lepsze? http://www.gunsport.pl/product-pol-307-M4A1-III-Generacja-replik-JG-JGF6604-.html Kupilibyście to na moim miejscu? Edited April 14, 2011 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Gunsport i Airsoftxtreme to ten sam "sklep", obie strony zalecam omijać szerokim łukiem. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 Racja nie piszą prawdy na temat stanu magazynowego i przysyłają jakiś inny tańszy syf... Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 http://www.gunfire.pl/product-pol-1152189678-DropZone-BI-5181M.html Masz w tej samej cenie emke z bardziej rzetelnego sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 16, 2011 Author Report Share Posted April 16, 2011 Myślicie, że z Boyi/Dboys też będzie dobry i osiągi porównywalne do JG? Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 http://allegro.pl/m4a1-tokyo-marui-tanio-i1561104457.html Co myślicie o tym? To prawdziwe TM? I czy oplacałi by się takie cudeńko kupować? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Dla mnie warto, tylko spytaj się dokładnie o szczegóły jaki przebieg jaki stan części wewnętrznych najlepiej jakby zdjęcia każdej części z osobna porobił... Bo, ze karabin był serwisowany i smarowany to, każdy na allegro wpisuje. I pamiętaj kupujesz używkę zakładasz z góry, że bateria jest do wymiany. pozdrawiam: zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 Na 100% bateria będzie do wymiany? Może akurat tu jest dobra, albo rzadko używana bo miał lepszą? W takim przypafku może nie będe musiał wymieniać bateri? Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 To już powiedziałeś ty, zrób tak jak kolega zajaszcze napisał. Poproś o fotki z wnętrza, wtedy okaże się stan wewnętrzny. batka jest mało istotna, na alledrogo można dostać lipo albo NiMh za małe pieniądze, raczej skup się na eMce, ona stanowi podstawę. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 Ok, dzięki. E-mail kilka godzin temu poszedł do tego kolesia z Allegro. Powiedzcie jeszcze jaki "przebieg" jest stanowczo za duzy a jaki może być. Nie jestem świadomy tego, czy 2tyś albo 5 to dużo czy mało ;) Jakby ktoś mógł rzybliżyć mi to to byłbym wdzięczny ;) Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 2 czy 5 tys. to jak na eMke nie dużo. Piszę eMke bo ze snajperek takich ilości się na jednym spotkaniu nie wystrzela. Tak z ciekawości to daj znać jak ze stanem bo sam jestem ciekawy:) Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 Nie ma problemu, jak tylko dostene emaila zwrotnego to dam wam znać ;) Najwyzej wkleje zdjecia to ocenicie stan :) Ale jak 5k kulek to nie dużo to ile w takim razie jest dużo 10-12k? Quote Link to post Share on other sites
Wulcio Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 10-12k to masz 3 paczki ... Duży przebieg to około 50 tys kulek gdzie może już być dość spore zużycie. Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) A skąd wiesz że replika ma faktycznie te 10k przebiegu? Może sobie koleś napisać nawet że wystrzelił 2 kulki, lub wcale a tego nie masz jak sprawdzić. Dopiero po zakupie możesz sprawdzić zużycie elementów. Edited April 19, 2011 by harasim Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 19, 2011 Author Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Mówie, że czekam na odpowiedź, której do tej pory nie dostalem... Mam dostać zdjęcie GB od środka to wam dam do "ekspertyzy" to zobaczycie zużycie elementów;) Teraz chciałem się tylko zorientować, ile to dużo ile mało itd ;) Edited April 19, 2011 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 A skąd wiesz że replika ma faktycznie te 10k przebiegu? Może sobie koleś napisać nawet że wystrzelił 2 kulki, lub wcale a tego nie masz jak sprawdzić. Dopiero po zakupie możesz sprawdzić zużycie elementów. Zaufanie^^ Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 21, 2011 Author Report Share Posted April 21, 2011 Hmm... Chyba mnie koleś olewa... Nie odpisał do tej pory od wczorajszego południa, może nie miał czasu, ale ja już nie mam zamiaru czekać. Znalazłem kopię karabinka wyjściowego od JG : http://airsoftshop.pl/9,karabinek-m4a1.html Raczej na nią się zdecyduje ;) jakby mógł ktoś potwierdzić, że to samo co to to byłbym wdzięczny: http://www.gunsport.pl/product-pol-307-M4A1-III-Generacja-replik-JG-JGF6604-.html Nie kupi na gunsporcie bo podobno shitowy sklep ;) Dzięki wszystkim za pomoc i życzę Radosnych Świąt!!! Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 (edited) Jest!!! Dostałem maila od gościa: WitamUżywana przez ok. 2 lata, ale mam ok. 15 szt. replik, więc kilka razy używałem. Ciężko stwierdzić jaki przebieg. Załóżmy 10 000 tysięcy? Serwisowana i smarowana systematycznie w serwisie. Na samym początku kolega zawodowo mi ja pomalował, trochę jest odrapana. Jest po serwisie i wszystko jest ok. wymieniona gumka tak jak w opisie aukcji. Nie pamiętam wszystkiego o każdej replice. Dlatego odwołuje się do aukcji. Tam sa same pewniki. To jest Tokyo to strzela prosto. Mówi się plastik fantastik, ale dla mnie najlepsza firma. Cena niska ale tak wyceniam swoje repliki po przebiegu 2 letnim. Pozdrawiam Staszek Bogulak Zdjęcia tylko zewnętrzna wysłał, jest pokazana batka i karabin ogólnie, żadnych ze środka zdjęć nie dostałem, może go jeszcze nie rozbierał?? Edited April 30, 2011 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 (edited) Hmm... Znalazlem coś lepszego ^^ : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=1516 co o tym myślicie? Metalowe body, to nie plastik w koncu no i ten blow back :) silnik Advance Custom Motor współpracujący z bateriami o napięciu do 12V - wzmocniony szkielet gearboxa - stalowy, węwnętrznie polerowany cylinder - kierunkowa głowica tłoka - sprężyna M105 o nieregularnym skoku - wzmocniony tłok - stalowe zębatki z pięcioma zapadkami przeciw powrotnymi - mosiężna, uszczelniona dysza - lufa wewnętrzna 6,08mm ze stali nierdzewnej To też brzmi nieźle ;) Poza tym jest dostępny :D Moglibyście mi do tego polecić jakąś ładowarke i batke? Góry dzięki :) Edited May 1, 2011 by Lafayette Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Brzmi nieźle. Ale gdybyś poczytał forum, dowiedział byś się, że to szit, czy jak to tam inaczej można nazwać. Więc radzę Ci się tym tak nie jarać. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Lafayete odpuść sobie za te pieniądze nie dostaniesz emki,pozostają ak z cymy,za tą cenę możesz mieć najnowszą cymę cm.04x Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Cholera...:( Ja tylko emki biorę pod uwagę, ewentualnie famasy, ale to tylko marzenia ;) Powiedzcie od ilu się zaczynają emki, które "dają rade"? a coś takiego?? 1. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_123&products_id=1162 2. http://airsoftshop.pl/9,karabinek-m4a1.html Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Combat machine odpuść, JG jeszcze ujdzie z tym że korpus do wymiany, ewentualnie szukaj używek w komisie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts