Pomador Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Proszę o opinie tych gogli: http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_nv123_yellow_a_c_m-1793.html Są dobre? Wytrzymają strzał z 300 FPS ? Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 W szukajce wpisujesz nazwę tych gogli (NV123) i wyskakuje Ci zaledwie 5 tematów (w tym 1 Twój). W każdym z nich jest odpowiedź na Twoje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Kup sobie jakieś normalne okulary. Ja swoich oczu nie powierzyłbym tym goglom. Jest pełno tematów o okularach i goglach. Edited April 18, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 używki ESS z alledrogo - nie dość że z przesyłką wyjdzie tyle samo (mowa o aukcjach), to bezpieczeństwo wielokrotnie pewniejsze. Okularkom z taiwanguna bym nie zaufał w życiu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Pomador. Istnieją takie trudne słowa jak "atest" i "norma". Okulary ACM nie posiadają pierwszego i nie spełniają drugiego. Resztę sobie dopowiedz sam , bo podobno inteligentny jesteś. Drugą sprawą jest to ze każda firma ubezpieczeniowa po ewentualnym wypadku pyta czy sprzęt gwarantowały oba te słowa,w przeciwnym razie będzie ciężko z odszkodowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Pomador Posted April 18, 2011 Author Report Share Posted April 18, 2011 to wszystko dla kolegów ,ja mam swoje Peltory z atestem :D a jakie tanie gogle polecacie ( wiem ,że na oczach się nie oszczędza ) ? takie do 40 złotych ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Eee? Żadne? Ewentualnie można coś na allegro wychaczyć jakieś essy ale to już powiedzmy za 60 złotych, chodź jeśli chodzi o bezpieczeństwo to te 20 złotych to jest nic. Ewentualnie ale to bardzo można kupić coś w budowlanym tylko żeby miały klasę wytrzymałości minimum B. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) Do tej ceny z nówek to jedynie okulary... I nie te z TG. Jakieś bolle, uvexy itp. Edited April 19, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 jeśli ktos chce zostac ślepym to tylko braac rzeczy z taviana i budowlane. NIGDY NIE NALEŻY OSZCZĘDZAC KASY NA OCHRONE OCZU. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Widmo34, toś powiedział nowinę. Ja na allegro kupiłem od zielonej pantery gogle ess nvg za 50zł, szybki są praktycznie jak nowe jest tylko troche małych rysek, reszta jest ok. Więc polecam. Chyba że wolisz nówki ess. Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Ja posiadam te gogle i wytrzymują testowe strzały ale jest jeden problem. Przeokropnie szybko i mocno parują, nic z nich nie mam Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 ghost ale ty masz ess a to nie podróbka bez atestów made in china... Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Ja też mam Ess'y NVG, wystarczy zalać wew. stronę szybki jakimś płynem do naczyń oraz wywalić gąbkę. Mi pomogło. Ess'y kupiłem nowe, a po dwóch strzelankach (starałem się o nie dbać :F) wyglądają prawie jak te od zielonej pantery :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Ja używam preparatu izofog (około 10zł w sklepie optycznym) i zapomniałem co to jest parowanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 (edited) takie do 40 złotych ? Widmo34, toś powiedział nowinę. Ja na allegro kupiłem od zielonej pantery gogle ess nvg za 50zł Ghost, czytaj chłopie! Do 40zł to jakieś uvexy. I-vo, X-one są tanie i dobre. Edited April 19, 2011 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts