you-dash Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Z tą ładowarką jest straszna loteria, chociaż ja na swoją nie narzekam, działa jak powinna, ale często bywa inaczej. Batkę odpuść, akumulatory firefoxa nie należą do dobrych. A jeśli już się uparłeś i i tak je kupisz to tak, akumulator będzie pasował. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Sam miałem to piszczące badziewie i zmieniłem ja na imax z konieczności posiadania ładowaki do lipo. Za różnice w cenach baterii masz to samo z lipolem. Kup ładowarkę imax lub turnigy. Quote Link to post Share on other sites
hornor Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 To jaką batkę, jeśli firefoxy są złe? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Najlepiej G&P Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Ja ci polecę vbpower. Quote Link to post Share on other sites
retur12 Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Wez cm 0.28 .Plusy to szybkostrzelnosc ,celnosc ,wyglad i wykonanie oraz zasieg .Ale ja bym najbardziej ci polecal cm 0.28 a .Sam ja posiadam i jestem bardzo zadowolony :D Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Wez cm 0.28 .Plusy to szybkostrzelnosc ,celnosc ,wyglad i wykonanie oraz zasieg .Ale ja bym najbardziej ci polecal cm 0.28 a .Sam ja posiadam i jestem bardzo zadowolony :D Nic nie rozumiem z tych trzech(?) zdań, btw. kolega pytał teraz o baterię a nie o replikę. EDIT: 028 wygląda jak zabaweczka z tym szarym body, ja nie wiem gdzie Ty widzisz wygląd na plus. Edited May 10, 2011 by andyss1995 Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Jeśli chodzi o batki to najlepiej kup Sanyo lub KAN, G&P nie produkuje akumulatorów tylko je rebranduje, coś jakby cybergun, o ile się nie mylę to intellect produkuje batki na zlecenie G&P, jeśli się mylę to mnie poprawcie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Wez cm 0.28 .Plusy to szybkostrzelnosc ,celnosc ,wyglad i wykonanie oraz zasieg .Ale ja bym najbardziej ci polecal cm 0.28 a .Sam ja posiadam i jestem bardzo zadowolony :D buahahahah! Toś mnie rozbawiła koleżanko. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 (edited) Heheh Jak wykonanie jest dobre to ja jestem świętym :hahaha: Edited May 11, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
hornor Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 Eee... Ja już kupiłem replikę :D . Polecam na przyszłość czytanie nie tylko pierwszego postu :D PS Nie mówię już o samej jego treści :D Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 13, 2011 Report Share Posted May 13, 2011 Jeszcze takie małe info odnośnie rozładowywania akumulatorów żarówką. Da się, ale trzeba to robić z głową - podłączyć miernik do akumulatora i sprawdzać pod obciążeniem jego napięcie - woltaż nie powinien wówczas spaść poniżej 1V na każde ogniwo akumulatora (czyli, jeśli masz aku 8,4V, to wtedy pod obciążeniem nie może wskazywać mniej niż 7 wolt). Trzeba również uważać, żeby nie zapomnieć sobie odpiąć akumulatora. Ja się tak pozbyłem dwóch. Na dłuższą metę znacznie lepszym rozwiązaniem jest mimo wszystko ładowarka mikroprocesorowa. Batimexy cieszą się bardzo dużą losowością produkcji. Ja nie narzekam, bo działa mi świetnie od trzech lat, ale są osoby, którym wysiada od razu (widywałem takie przypadki). Odnośnie akumulatorów Firefoxa - muszą od samego początku ładowane być sprawną, dobrą ładowarką, to wtedy odwdzięczają się bardzo dobrze. Jeśli choć spróbujesz je ładować szajs-ładowarką, to akus taki bardzo szybko pójdzie do kosza. Oczywiście, zdarzają się przypadki, że akumulator od samego początku będzie walnięty, ale z tym się już nic nie zrobi. Osobiście miałem ich pięć, dwa padły po 30 miesiącach częstego używania (gdy jeszcze były sprawne, to nigdy mnie nie zawiodły, nawet przy temperaturze -19 stopni). Pozostałe trzy mają się w najlepsze. Nie zmienia to faktu, że dzisiaj coraz większą popularność zdobywają pakiety litowe, a więc na Twoim miejscu poszedłbym wraz z postępem i kupił ładowarkę przystosowaną do akumulatorów Li oraz akumulator tego typu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
hornor Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 Ok, kupiłem aku Li-Po i ładowarkę. Z tymi akumulatorami miałem trochę do czynienia, bo zajmowałem się modelarstwem. Jak długo średnio ładuje się Li-Po 1600mAh tą ładowarką (imax). Quote Link to post Share on other sites
Sabald Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 (edited) Witam Mam półroczne g36c jg i chyba feralny model bo po zaledwie przemieleniu niecałych 1-2k kulek mi poszedł tłok ale nie wiem czy się opłaca wymieniać (w sklepie) bo sam tego nie zrobię a w tam takie cos kosztuje z 100 nawet zyt za sam tuning czy wymianę + częsi sam tłok kosztuje z 50 zł:/ więc mam połowę ceny karabinku a sam nie wiem czy będzie tak strzelał jak dawniej więc dobrze jest zainwestować w dobry garebox a wiem że cymki mają super więc jeśli chodzi o garebox to lepsze będzie cm.028 (miałem do czynienia z ich gareboxami są mocne i wytrzymałe) a jesli nie luisz rosyjskich bronii to Ci zostaje to g36c które ogólnie nie jest złe (ale w lesie czy otwartym terenie to niestety trzeba być świetnym strzlecem żeby z cymkami konkurować) ale czasami się feralne modele trafiają tym bardziej że karabin był czysty i nie wsadzałem lipola 11:D Daję Ci godzinę na pocięcie tego bełkodu kropkami , przecinkami i wielkimi literami. Niepoprawiony tekst po godzinie leci do śmietnika. Arend Edited June 7, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts