Matay Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Ostatnio kupiłem używanego ak od Cymy.Skończyły mi się kulki i teraz pytanie jakie wziąć : 0,2 0,25 czy 0,28 ? Mam też problem z lekko skręcającymi kulkami , czy to wina gumki hop-up'a czy może kulek z jakich strzelałem do tej pory ( 0,12g , po prostu innych nie miałem) ? No i co jeszcze można by zmienić w stockowym ak ? (prec lufa , czy coś w środku ?) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Oj, widać, że dopiero zaczynasz zabawę z tym. No więc tak: Do każdej repliki musisz dobrać odpowiednie kulki. 0,12g zupełnie nie nadają się do tej repliki (jak i zdecydowanej większości wszystkich innych, elektrycznych replik z metalowym GB). I tak, to jest najprawdopodobniej przyczyna, dla której replika źle strzelała. Powinieneś zainteresować się kulkami 0,23g, lub 0,25g. Które - to już zależy od Ciebie. Na tych cięższych będziesz miał minimalnie lepszą celność, a na lżejszych - minimalnie lepszy zasięg. Co zmienić? No cóż, na razie postrzelaj na normalnych kulkach, to sam zobaczysz czy warto cokolwiek wymieniać ;). Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
jogizg Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Ja bym wziął 0,25g, aczkolwiek 0,28 nie będą złe. Skręcanie kulki, może być winą kulki, a może być źle ułożonego dystansera. Co można zmienić w ak? WSZYSTKO! Tylko poco. Uważam, że bore up i precka dadzą bardzo dobry efekt. Nie zapomnij dobrze uszczelnić całego układu. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Najlepsze będą kulki 0,25 dobry zasięg przy dobrym skupieniu. Kulki te będą najlepszym kompromisem miedzy celnością a zasięgiem. A to że ci skręcają kulki to jest jedna prosta zasada, masz lekko skręconą lufę w komorze i dlatego... pozdrawiam: zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Sprawdź też czy kulki nie skręcają dlatego bo wiatr je zwiewa ;) Przy 0,12 nie ma czegoś takiego jak celność czy skupienie, wiatr robi z nimi co chce. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Zalezy jaki to AK od cymy, bo moze sie okazac ze to Cyma 022, wtedy nie ma co w niego inwestowac i 0,20g byly by dobre. Jezeli 028 albo wyzej, kulki 0,25g, montarz precki Systemy i gumki Systemy powinien wystarczyc na poczatek. Skrecanie kulek - albo prekrecona guma (wiem cos o tym) albo wina "aniolkow" (0,12g) ktore nie nadaja sie do replik. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted April 21, 2011 Report Share Posted April 21, 2011 Zalezy jaki to AK od cymy, bo moze sie okazac ze to Cyma 022 W temacie jest informacja, że chodzi o CM.031. ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts