Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kulki i parę innych rzeczy

Recommended Posts

Ostatnio kupiłem używanego ak od Cymy.Skończyły mi się kulki i teraz pytanie jakie wziąć : 0,2 0,25 czy 0,28 ?

Mam też problem z lekko skręcającymi kulkami , czy to wina gumki hop-up'a czy może kulek z jakich strzelałem do tej pory ( 0,12g , po prostu innych nie miałem)

? No i co jeszcze można by zmienić w stockowym ak ? (prec lufa , czy coś w środku ?)

Oj, widać, że dopiero zaczynasz zabawę z tym. No więc tak:

Do każdej repliki musisz dobrać odpowiednie kulki. 0,12g zupełnie nie nadają się do tej repliki (jak i zdecydowanej większości wszystkich innych, elektrycznych replik z metalowym GB). I tak, to jest najprawdopodobniej przyczyna, dla której replika źle strzelała.

Powinieneś zainteresować się kulkami 0,23g, lub 0,25g. Które - to już zależy od Ciebie. Na tych cięższych będziesz miał minimalnie lepszą celność, a na lżejszych - minimalnie lepszy zasięg.

Co zmienić? No cóż, na razie postrzelaj na normalnych kulkach, to sam zobaczysz czy warto cokolwiek wymieniać ;).

Pozdrawiam!

Ja bym wziął 0,25g, aczkolwiek 0,28 nie będą złe. Skręcanie kulki, może być winą kulki, a może być źle ułożonego dystansera.

Co można zmienić w ak? WSZYSTKO! Tylko poco. Uważam, że bore up i precka dadzą bardzo dobry efekt. Nie zapomnij dobrze uszczelnić całego układu.

Najlepsze będą kulki 0,25 dobry zasięg przy dobrym skupieniu.

Kulki te będą najlepszym kompromisem miedzy celnością a zasięgiem.

A to że ci skręcają kulki to jest jedna prosta zasada, masz lekko skręconą lufę w komorze i dlatego...

pozdrawiam:

zajaszcze

Zalezy jaki to AK od cymy, bo moze sie okazac ze to Cyma 022, wtedy nie ma co w niego inwestowac i 0,20g byly by dobre.

Jezeli 028 albo wyzej, kulki 0,25g, montarz precki Systemy i gumki Systemy powinien wystarczyc na poczatek.

Skrecanie kulek - albo prekrecona guma (wiem cos o tym) albo wina "aniolkow" (0,12g) ktore nie nadaja sie do replik.

Pozdrawiam, G^.