TheOne Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Pytanko jak dokręcić silnik żeby było ok kupiłem nowy silniczek i jest trochę krótszy zastanawiam sie jak go dokręcić. Szukam od 4 ale nie mogę znaleźć jak jzu było bardzo proszę o linka ;] Pozdrawaim dobranoc TO Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 (edited) Musisz sam go na wyczucie wyregulować. Musisz słuchać jak silnik chodzi w danym położeniu. Wyczujesz po dźwięku idealne położenie... Edited April 23, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted April 23, 2011 Report Share Posted April 23, 2011 Jest troszkę prostrza metoda. Dokręcasz do konca i odkręcasz o 1,5 obrotu. Jeżeli dalej wyje to odkręcasz aż zacznie być cicho. Ja takie rzeczy robię przy shimmingu jak otwieram GB, bo po prostu widzę jak powinno to być ustawione. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Tak ,jak koledzy wyżej piszą to nie radzę robić. Skoro piszesz o dokręcaniu to domyślam się ,że piszesz o replice M4/16. Skoro tak to aby idealnie ustawić zębatkę silnikową z silnikiem nie obędzie się bez rozebrania GB: Rozkładasz go na poł i do dolnej połowy z z wypodkładkowanymi zębatkami przykręcasz chwyt. Wkładasz silnik, zamykasz pokrywkę silnika i ustawiasz śrubą regulacyjną. A tu masz cały tutorial z obrazkami : klik. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Łał!!! Kolega ledwo umie wyregulować silnik, a Ty każesz mu się brać za GB :icon_eek2: Fajnie... Jak dla mnie poproś kolegę który już regulował silniki i będzie bezpieczniej, bo jak to rozłożysz to na pewno będziesz miał problem ze złożeniem.... uwierz ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts