The Deadman Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Witam.Mam problem. Więc od razu do konkretów.Koledzy namawiają mnie do kupna repliki niby snajperskiej. Pff w tej chwili posiadam używaną replikę cm028c z kolbą od m4.Tak z ciekawości zobaczyłem replik niby snajperskich i znalazłem to: 1.http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-01_sniper_set_z_luneta_3-9x40_i_montazem_well-748.html 2.http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-05_z_luneta_3-9x40_i_montazem_well-1256.html I teraz czy mam kupić jakąś replikę niby snajperską czy zostać przy aegu i go powoli tuningować. Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/page__p__571271__hl__snajper+za+xxx__fromsearch__1#entry571271 Tyle w temacie. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Jeśli zaakceptujesz elektryka to kup cm.032 i masz już ,,snajperke''. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032a_black_style-592.html A jeśli musi być to replika sprężynowa to daruj sobie . Kolega wyżej podesłał link, przeczytaj. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Ghost dobrze prawi, tylko bierz długą M14 w "drewnie" :) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.html Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 27, 2011 Author Report Share Posted April 27, 2011 Pff ale teraz po 1.Brak w tej chwili funduszy.Więc jest jeszcze jedne pytanie.Taniej wyjdzie zrobić tuning w m14 czy dla tej cymki 028c Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 (edited) Nie pfff... bo to nie jest forum od fochania się niczym mała dziewczynka tylko - dziękuję. Ludzie dobrze Ci mówią, cm0.28 to nie jest replika "niby snajperska" i GDYŻ nie będzie gdyż jest to zwykła szturmówka. No chyba, że należysz do tego typu ludzi którzy z mp5 chcą robić snajperki itp. Jak nie masz pieniędzy to dozbieraj, idź do pracy, poproś mamę, gdyż za tę cenę raczej(wyjątkiem jest komis i allegro) nie znajdziesz lepszej repliki karabinu wyborowego (repliki karabinu niby snajperskiej) niż podane m14. To tyle. :) Edit. W m14 nie musisz robić tuningu, jak na bycie "niby snajperem" w stocku ma wystarczające parametry, no i fajny gratisik masz w niej w postaci pięknego dźwięku przeładowania. Edited April 27, 2011 by Mortis Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted April 27, 2011 Report Share Posted April 27, 2011 Pff ale teraz po 1.Brak w tej chwili funduszy.Więc jest jeszcze jedne pytanie.Taniej wyjdzie zrobić tuning w m14 czy dla tej cymki 028c taniej bedzie jak kupisz porzadna replike i nie bedziesz inwestowal w gowno... Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 To zainwestować w m14,tej cymki nie warto tuningować> sorka znak zapytania u mnie nie działa. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Nowa replika 500 złotych, a Ty nie masz 20 zł na klawiaturę? O czym ta rozmowa? Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Piszę na laptopie.Więc zbierać ma m14 czy tuningować cymke 028c. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 A ile masz lat? Bo widzę, że nie potrafisz podjąć samodzielnej decyzji. Koledzy Ci napisali ze z 028 nigdy nie zrobisz uber pr0 "snajperki" Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Ale nie chodzi mi żeby z tej cymy 028c zrobić snajperkę!Tylko czy warto ją tuningować. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Nie warto. No może oprócz wsadzenia precki i gumki HU. Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) Warto, ale ja osobiście wolał bym stuningować m14 bo jej bliżej do snajperki niż kałachowi. Zawsze do m14 możesz zamontować lunete i będziesz miał para snajperkę. Osobiście nie widziałem ak47 z lunetą, więc jak chcesz parasnajpe to polecam m14. Edit. Up. Kałach cymki jest dobrą bazą pod tuning, ale parasnajpy sie z tego nie zrobi. Edited April 28, 2011 by Paramonov95 Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 Więc tak ogólnie broń do około 440 zł dziękuje za wszystkie propozycje. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Warto, ale ja osobiście wolał bym stuningować m14 bo jej bliżej do snajperki niż kałachowi. Zawsze do m14 możesz zamontować lunete i będziesz miał para snajperkę. Osobiście nie widziałem ak47 z lunetą, więc jak chcesz parasnajpe to polecam m14. Edit. Up. Kałach cymki jest dobrą bazą pod tuning, ale parasnajpy sie z tego nie zrobi. Jaki sens jest ładować kupę kasy w replikę wartą 350 zł? Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Ja nie napisałem żeby ładować kupe kasy tylko, że ta replika jest dobrą bazą pod tuning. To czy ktoś ją będzie chciał tuningować to jego sprawa. Ja osobiscie uważam, że lepiej kupić lepszą replike zamiast tuningować cm 0.28. Quote Link to post Share on other sites
The Deadman Posted April 28, 2011 Author Report Share Posted April 28, 2011 propozycje lub linki Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Już wiele osób ci mówiło albo kałach albo m14. My za Ciebie decydować nie będziemy. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 propozycje lub linki Nie łaska samemu znaleźć? A nie wielkie oburzenie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 ta replika jest dobrą bazą pod tuning. Nie, nie jest. Czemu ktoś tak zielony mądrzy się w tym dziale? Ta replika nie jest dobrą pod nic. Jest dobra do niegrzebania, strzelania dwa lata i wywalenia (o ile wcześniej się nie połamie wszystko). Co za pomysły, by jako bazę pod tuning (jaki by nie był) proponować chińskie plastikowce... Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Nie chodzi mi o zaawansowany tuning. Chodziło mi o uszczelnienie całego układu, wymiana gumki i lufy, ewentualnie wymiana sprężyny na trochę mocniejszą. To, że sie niedawno zarejestrowałem na forum nie znaczy, że jestem zielony. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 Nie chodzi mi o zaawansowany tuning. Chodziło mi o uszczelnienie całego układu Nie. Jak działa, to nic tam nie ruszaj... To, że sie niedawno zarejestrowałem na forum nie znaczy, że jestem zielony. Jaaasne, wszyscy zieloni tak mówią :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 28, 2011 Report Share Posted April 28, 2011 (edited) To, że sie niedawno zarejestrowałem na forum nie znaczy, że jestem zielony. nawet nie wiesz ile razy tygodniowo czyta się taki tekst. ;) Edited April 28, 2011 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts