folkien Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Mały problemik w glocku 18c od cymy - kulki utykają w lufie - z tego co się orientuję, na gumce hop-up. Nie jest tak, że muszę je wypychać wyciorem, po prostu trzeba strzelić dwa, trzy razy żeby poszło, ale kiedy już wystrzeli, to kulka leci tak jak powinna, nie wytacza się z lufy. Dodam tylko, że kulki bezszwowe z metalguna, gumkę zdejmowałem tylko raz, ale po założeniu jej spowrotem strzelało jak trzeba. Problem pojawił się dopiero wczoraj. Na gumce u góry jest takie jakby wybrzuszenie w środku, ale o ile pamiętam, było ono od samego początku. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Zawsze i to samo czyli: brudna lufa, źle założona gumka lub kijowe kulki. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Ja stawiałbym na kulki metal gun to odpowiednik kulek gun-fire Quote Link to post Share on other sites
folkien Posted May 1, 2011 Author Report Share Posted May 1, 2011 Lufa na 100% jest czysta, gumka założona raczej poprawnie, tak żeby pasowała na wycięcie w lufie. Kulek chwilowo nie mam jak sprawdzić innych, ew. jakieś badziewie sprzed parunastu lat co znalazłem w szufladzie, ale to-to ma szwy, więc sobie daruję. Pogmeram jeszcze przy tej gumce, może jakimś cudem naprawię to, co mogłem napsuć. I jeszcze takie pytanko na przyszłość - jakie kulki kupować następnym razem? Quote Link to post Share on other sites
Param Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Blastery, madbulle, ew. guardery. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Osobiście prędzej powiedziałbym G&G, ewentualnie Guardery. W dalszej kolejności Madbull, Blaster, Excel. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 G&G są dobre, wręcz bardzo dobre lecz podobno ostatnia partia dość dupna ;/ Polecam guardery ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts