weryluk Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 (edited) Kolega zakupił uzywane M4A1 i po podłączeniu baterii i naciśnięciu spustu karabinek nie strzela tylko wydaje taki dziwny odgłos (kliknięcie). Po kilku naciśnięciach spustu chwyt i przewody zaczynają się rozgrzewać. Tą samą baterie podłaczyłem do swojego AK74M i wszystko hula. Co może być przyczyną tego typu schorzenia?? Edited May 6, 2011 by weryluk Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Właściwie to wszystko. Generalnie, jak się nie znacie to sami nie naprawicie. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Na początek pokręć śrubą do regulacji silnika,potem sprawdz czy tłoku nic nie blokuje. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Pokręci, pokręci i zepsuje. Takie rady sobie w buty wsadź. Quote Link to post Share on other sites
weryluk Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 W sumie problem rozwiązany... Okazuje się że M4A1 potrzebuje bardziej naładowanej baterii niż AK i gdy AK jeszcze strzela M4 juz odmawia współpracy. Dzięki za wszystkie odp. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Mój kolega miał tak samo, ale jak napisał ANR... problemem może być wszystko. :) Daj serwisantowi, albo na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
weryluk Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 To może jeszcze jak jest juz ten temat zadam tez drugie pytanie o tą replikę. Otóż po perzełączeniu selektora na tryb SAFE spust blokuje się tylko delikatnie i przy mocniejszym naciśnięciu oddaje strzał. Jest to dosyć niebezpieczna przypadłość więc miłoby było ją wyeliminować. Uszkodzony jest selektor czy to może być wina czegoś innego? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Trzeba do tego rozbierać pewnie GB. Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Trzeba do tego rozbierać pewnie GB. Trzeba. Też tak miałem w BOYCE i sam tego nie potrafiłem zrobić. Oddajcie komuś kto się zna. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Nu trzeba, trzeba wymienić blokadę spustu. Operacja dość prosta ale trzeba rozkręcić cały GB. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts