Kceur Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Witam ! Szukałem w google i nigdzie nie znalazłem. Czy są może ciemne okładziny i kolba. Chodzi mi dokładnie o to co jest w CM.031 tylko do cm.28. Ewentualnie można te okładziny i kolbę pomalować farbą ?? Jak tak to jaka farba będzie najlepsza ? Może być zwykły spray ? Jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś może z obecnych na forum zlecił zadanie rzeźbiarzowi aby wyrzeźbił kolbę albo okładziny z drewna ??? I czy opłaca się kupować metal body do CM.028 ?? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Nie opłaca się. wyrzeźbić okładziny z drewna... A nie możesz kupić po prostu ostrych i dopasować? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Jeśli kupisz okładziny od ostrej, na pewno nie wejdzie ci rękojeść jest za ciasna. Edited May 8, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Nic nie wejdzie bez przeróbek i to konkretnych bo to system TM... Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 A pomalować te części z ABS-u jakoś się da ??? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Da się. Ale czy warto? Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 Ni spray 20 zł kosztuje... Ale nie wiem czy taki będzie dobry ?? Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Do replik zawsze używałem EC Paint NFMu, 35zł za puszke i wystarcza na pare replik bez żadnego probleu. Pytanie brzmi czy faktycznie jest sens malować cm028. Zadaj sobie pytanie jak długo będziesz używać tej repliki, i w jakim stopniu Ci sie to malowanie przyda. Ja tam bym sie bawił z okładzinami od ostrego. Ale lubie różne samoróbki, piłowanie wiercenie itd. :P To daje pewną satysfakcje jak coś samemu porobisz przy replice, i dopasujesz żeby weszło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts