Shievel Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Witajcie! Mam mały problem - a mianowicie stoję przed zakupem kamizelki i szukam jakiejś konkretnej propozycji. W domu wiszą dwa mundury - Niemiecki i Polski, szczerze mówiąc wolałbym zrobić sobie zestaw na 'polskiej' podstawie niż na niemieckiej (choć o niemiecką kamizelke łatwiej niż o polską, ale to może moje złudzenie). Tak więc tutaj pytanie do Was - co polecacie do polskiego mora - żeby ładnie mi się to zgrywało, o funkcjonalność szczerze mi nie chodzi bo pro jeszcze nie jestem musi mieć - jakąś kieszonke na radio, magazynek do eMki, ze dwie ładownice i jakieś małe pierdoły. Proszę o wszelkie propozycje w temacie. Pozdrawiam Michał Edited May 9, 2011 by Shievel Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (choć o niemiecką kamizelke łatwiej niż o polską, ale to może moje złudzenie). :hahaha: Tak więc tutaj pytanie do Was - co polecacie do polskiego mora - żeby ładnie mi się to zgrywało, o funkcjonalność szczerze mi nie chodzi bo pro jeszcze nie jestem musi mieć - jakąś kieszonke na radio, magazynek do eMki, ze dwie ładownice i jakieś małe pierdoły. Proszę o wszelkie propozycje w temacie. Do Mora to nie wiele będzie pasowało - kamuflaż dość archaiczny, więc i z kamizelkami słabo :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Witajcie! Mam mały problem - a mianowicie stoję przed zakupem kamizelki i szukam jakiejś konkretnej propozycji. W domu wiszą dwa mundury - Niemiecki i Polski, szczerze mówiąc wolałbym zrobić sobie zestaw na 'polskiej' podstawie niż na niemieckiej (choć o niemiecką kamizelke łatwiej niż o polską, ale to może moje złudzenie). Tak więc tutaj pytanie do Was - co polecacie do polskiego mora - żeby ładnie mi się to zgrywało, o funkcjonalność szczerze mi nie chodzi bo pro jeszcze nie jestem musi mieć - jakąś kieszonke na radio, magazynek do eMki, ze dwie ładownice i jakieś małe pierdoły. Proszę o wszelkie propozycje w temacie. Pozdrawiam Michał Co to jest moro Kamizelka do polskiego munduru jest zdecydowanie łatwiej dostępna, i na bank będzie pasować do munduru ponieważ jest w tym samym wzorze. Szukaj na miwo bądź allegro Quote Link to post Share on other sites
Shievel Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Arafat - dzięki za konkretną odpowiedź ... Huxley dzięki - w sumie to może źle szukam albo mam problem ze wzrokiem... Albo zrobię sobie komplet niemiecki, bo jak tak patrze to i ceny mniejsze i w sumie moim zdaniem lepiej się prezentują... Co do polskiej kamizelki to dostepne są tylko modułowe ? Po odpowiedzi na to pytanie temat można zamknąć... Pozdrawiam Michał Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Tylko modułowe mają sens. Quote Link to post Share on other sites
huxley Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Shievel , twoje wymaganie może spełnić Kamizelka DMV , posiada kilka ładownic, jest łatwo dostępna i w miarę tania Kamizelka DMV Edited May 9, 2011 by huxley Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 I niewygodna ;) Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Tak więc tutaj pytanie do Was - co polecacie do polskiego mora - żeby ładnie mi się to zgrywało, o funkcjonalność szczerze mi nie chodzi bo pro jeszcze nie jestem musi mieć - jakąś kieszonke na radio, magazynek do eMki, ze dwie ładownice i jakieś małe pierdoły. Proszę o wszelkie propozycje w temacie. A ja polecam chromolić polecanie i: - wybrać co Ci się podoba - sprawdzić czy nie jest to Pattern 83 - kupić Jeśli nie zamierzasz odgrywać jednoosobowej jednostki koszarowej - postaw na freestyle :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 zrobię sobie komplet niemiecki, bo jak tak patrze to i ceny mniejsze na 95% znalazł patterna... Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Już reactor milteca jest lepszy od patterna chyba... ^^ Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 O kamizelkę niemiecką prościej? Chyba mówisz o ichniejszych pasoszelkach System95 walających się na allegro, bo kamizeleczkę KSK byłoby ci troszkę ciężej upolować. Jak dwa mundury to możesz w mojej opinii wziąć oliwkę. Kolor uniwersalny i pasuje do wszystkiego. A tak freestyle :D Quote Link to post Share on other sites
moongoose Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Tak więc tutaj pytanie do Was - co polecacie do polskiego mora Do polskiego moro: - szelki - dusicielki - pas główny WP (parciany) - ładownicę na 3 magi do AK - plecak "kostka" - manierka aluminiowa (bodajże wz. 37) z pokrowcem - chlebak - łopatka piechoty z pokrowcem - bagnet do AK - hełm stalowy wz.67 - buty - opinacze - torba na maskę p-gaz + maska (tzw. "słoń") Zamiast emki zafunduj sobie akaemaszkę, bez żadnych risów, kolimatorów i innych pierdół. Będzie Ci się ładnie komponowało, lans też będzie odpowiedni, wygodnie i funkcjonalnie specjalnie nie będzie, ale jak piszesz, nie ma to dla ciebie znaczenia. Nie wyjdzie też drogo, sporo tego pałęta się po allegro, albo w Agencji Mienia Wojskowego. Edited May 10, 2011 by moongoose Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Kolor kamizelki do dwóch różnych ale ciemnych kamuflaży to olive. Najlepsze w systemie modułowym na taśmach molle lub ciras. Ładownice dokupować razem z kamizelką bądź wtedy kiedy wiadomo jakiej szerokości są taśmy. Pozdrawiam, Chlor. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 To są jakieś taśmy ciras? Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 na 95% znalazł patterna... a w sumie, może każdy powinien przez to przejść? Bierz Pattern 83! BIERZ PATTERNA! :cool: Quote Link to post Share on other sites
Kaszub Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Pattern nie, Zajrzyj na Mimwo Lubawę sobie odpuść :) Quote Link to post Share on other sites
raiden286 Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 skoro już jest taki temacik to i ja sie coś spytam. mam mundur wz 93 pantera z helikonu (całość) mundur moge do tego zarzucić kamizelke i osprzęt z woodlandu pouch czy raczej kompletować rzeczy do wz 93 przykladowe wz-ki Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Jak dla nas to mozesz sobie nawet kupic rozowa emke i biegac w w dresie. Kup to co Ci sie podoba... Już reactor milteca jest lepszy od patterna chyba... ^^ Reactor mam i sobie chwale. Tylko ladownice "w zestawie" nadaja sie tylko na... Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Ogólnie Miltec ma bardzo "dobrą" opinię, i juz widziałem nie jednego rozprutego reactora (siatka). A ładownice faktycznie od razu wymiana bo to takie szmaciaki...:P Quote Link to post Share on other sites
crogool Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 skoro już jest taki temacik to i ja sie coś spytam....... Zgodnie z rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 14/07/1410 dotyczącego imprez plenerowych, w oparciu o wyrok NSA w sprawie niejasnych kwestii mrocznych spraw pozostających w jaskrawym świetle uwagi, po uwzględnieniu interpretacji Trybunału Konstytucyjnego badającego zgodność takiego postępowania z konstytucją we fragmencie dotyczącej swobód obywatelskich, w duchu rekomendacji przedłożonych przez Rzecznika Praw Dziecka oraz Naczelną Radę Adwokacką, Komendant Główny Policji we współpracy z SANEPID wydał rozporządzenie, zaakceptowane przez Akademię Nikona którą w skrócie można przedstawić jako: wybierz sobie to co Ci pasuje i na co Cię stać. Od decyzji można się odwoływać na zasadzie regulaminu sklepu w którym dokonasz zakupu. Pomogłem? To dodaj mnie do przyjaciół na Facebooku. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 skoro już jest taki temacik to i ja sie coś spytam. mam mundur wz 93 pantera z helikonu (całość) mundur moge do tego zarzucić kamizelke i osprzęt z woodlandu pouch czy raczej kompletować rzeczy do wz 93 przykladowe wz-ki Ty te chińskie podróbki nazywasz woodlandem? Chyba wieślandem, okropnie kaszaniasto to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 Z funkcjonalnego punktu widzenia nie ma to raczej żadnego znaczenia. Ładownica to ładownica, mundur to mundur, kamizelka to kamizelka. Użytkować Ci sie to będzie tak samo. A że będzie wyglądało jakbyś ograbił wojska z trzech stron świata, potem sie wyrzygał na to i ubrał to inna. To jest już stylistyka stary, jednemu sie będzie podobało, innemu nie. Tu nie znajdziesz metody. Gustibus non disputandum est. Quote Link to post Share on other sites
raiden286 Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 chodzi mi o to czy to będzie wyglądać jako tako. nie chce sie że tak to określe "Świecić" Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 A co napisałem wyżej ? Jednemu będzie jako tako, innemu nie jako tako. To jest kwestia gustu. Jak dla mnie łączenie tych dwóch kamuflaży będzie nie najlepiej wyglądać. Jak już masz mundur w panterze, to z oporządzeniem wal w oliwkę, albo panterę. Quote Link to post Share on other sites
Shievel Posted May 12, 2011 Author Report Share Posted May 12, 2011 Kurcze, nie wiedziałem że w moim temacie taki odzew poteżny się zrobił ;) Słuchajcie, znalzłem coś takiego na allegro http://allegro.pl/kamizelka-taktyczna-ochronna-wojsk-ladowych-tanio-i1604278857.html wygląda na dosyć przyzwoitą, ale trochę masywną, co o niej myślicie ? Jeszcze zastanawiałem się nad czymś takim http://allegro.pl/kamizelka-taktyczna-modularna-sys-molle-flecktarn-i1597250702.html ale szczerze mówiąc odstrasza mnie trochę ta siateczka. Proszę, dajcie jakieś konkrety tak do 150 zł, może być fleck, wz albo woodland. Pozdrawiam Michał Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts