Guest Psikus Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Witam, staram się usztywnić magazynek w gnieździe tak by całkowicie się nie ruszał. Mam jednak problem. Taśma izolacyjna się zrywa, często też nie podaje w tedy kulek. Próbowałem owijać i magazynki i części gniazda, całkowitego efektu nie mogę osiągnąć. Moja replika to akm cyma 39u. Magazynki: http://www.taiwangun.com/magazynki_magazynki_aeg_mid-cap/zestaw_szesciu_magazynkow_mid-cap_na_125_kulek_do_serii_ak_src-2085.html Jak macie jakiś pomysł piszcie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Użyj cienkiego kawałka tworzywa w górnej części magazynka, albo na dnie gniazda. Nie na bokach, tylko z góry. Magazynek mocniej zaprze się górną częścią o dno gniazda i się nie będzie gibać. Tylko nie przesadź, bo nie będzie podawać kul, pół milimetra powinno wystarczyć, najpierw poeksperymentuj z kartką papieru złożoną kilka razy, to będziesz wiedzieć jaki jest efekt. Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Ja u siebie w magazynkach nakleiłem dwa tekturowe kartoniki po zapałkach obok wylotu kulek i teraz magi siedzą w gnieździe jak wmurowane. Kartoniki miały miej więcej 2cm na 1cm i były przyklejone taśmą dwustronną. Kartoniki nakleiłem jeden na drugi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 A jeśli ci źle podaje po izolce kulki to pamiętaj żeby i kombinacje z kartonikami przykleić równo po obu stronach bo może ci wykrzywiać je po włożeniu i dlatego dobrze nie wchodzą. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 rzep też jest dobry. "Miśka" czyli pętelki podkleić w środku gniazda na którejś ze ścianek ( tak aby kulki podawały). Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Dzięki, spróbuję:) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Ja w SWD w gniazdo wkleiłem dwa paski przejrzystego tworzywa. Po bokach gniazda. Grubość około 0,25mm na stronę. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Ja też polecam rzep - nie brudzi , nie klei się, a trzyma idealnie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts