darksoviet Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Ostatniego czasu nabyłem spodnie 94 pattern , sięgam do kieszeni a tam mały plastikowy woreczek z niebieskim znaczkiem biohazardu. Ktoś wie skąd to się tam do licha mogło wziąść? W razie konieczności mogę wrzucić fotki. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 W brytyjskich (i nie tylko) ciuchach i oporządzeniu z demobilu tego typu gratisy to normalka. Sam raz znalazłem w kaburze szmatkę do polerowania butów, a w używanej kurtce papierki wykrywające środki chemiczne. Jak żołdak zdaje coś do magazynu/sprzedaje to, to może się zdarzyć że zostawi w kieszeni jakąś rzecz, albo trochę drobnych :-) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 Jak narazie to jest pierwsze lepsze znalezisko w szpeju. Zawsze tylko chusteczki znajdywałem używane należy dodać. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 W wdl znalazłem rachunek oraz kupony na darmowe burgery w Burger King. :D Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 kolega kiedys kupił jakieś posdnie z demobilu, w kieszeni znalazł pomięte 50 euro :) za spodnie dał chyba ok 70zł :) Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 A ja w plecaku sos tabasco i coś jeszcze ;p Quote Link to post Share on other sites
Jackobik Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 W panterce pojemniczek (zippo) na zapasowe krzemienie do zapalniczek :P Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Kurtka flecktarn - w kieszeni na ramieniu pudełeczko z zatyczkami do uszu Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 (edited) Komninezon pilota USA - znaleziona holenderska gotówka. Niestety nic nie warta :icon_cry: Temat ciekawy, niech go modowie do Po Godzinach przeniosą. Edited May 15, 2011 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Ja miałem w małym ILBE puszkę z resztkami pasty czy jakiegoś środka impregnującego, ciężko stwierdzić bo z etykiety niewiele zostało. Darksoviet, a w owym woreczku pusto? Żeby jakiegoś choróbska nie przysłali :P Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 -Ładownice Alice M16 - lekko zakrwawione bandaże :icon_eek2: -bluza woodland - stopery do uszu Quote Link to post Share on other sites
Then Posted May 15, 2011 Report Share Posted May 15, 2011 Spodnie MCCUU - jednorazówka po goleniu (do golenia złapanych Talibów?? :P) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Kurtka flecktarn - w kieszeni na ramieniu pudełeczko z zatyczkami do uszu Ciesz się, Niemcy mają podobno kontraktowe tampony i prezerwatywy. Chociaż do zabezpieczenia lufy przed zalaniem jak znalazł :D Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted May 16, 2011 Author Report Share Posted May 16, 2011 Na szczęście było puste (chyba że coś niewidzialnego dla oka). Czytałem że cały szpej pattern 94 wywalali do magazynów jak leci bo schodzili na s95. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Nie żebym był jakimś ćpunem czy coś, ale ta torebka idealnie nadawałaby się do przenoszenia w niej amfy :-D Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted May 16, 2011 Author Report Share Posted May 16, 2011 No wiesz, co się dziwić nie wszyscy są święci, a niektórzy lubią się odstresować. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 (edited) Sory, nie tu ^^' Edited May 16, 2011 by Graven Quote Link to post Share on other sites
Nephilim Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Kollege z army takiego czegos jeszce nie widzial. Moze jakis goscz przennosil sobie.. trawke... ras mjalem beta light w smocku.... fajne.. Quote Link to post Share on other sites
bender Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ja znalazłem w bluzie MCCUU 3 przypinki, dwie to były dystynkcje szeregowego, a jedna to herb z napisem First at Gettysburg. Co ciekawe tę bluzę kupiłem używaną w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
BrotherJan Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 W bergenie: 3 dodatkowe klapy do tego plecaka i haversacka. W kieszeni marynarki munduru galowego RM - krawat :) Quote Link to post Share on other sites
renifer Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 W chest rig'u Arktisa mały notes write in rain... Niby fajnie ale tylko 4 kartki zostały :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 W bluzie DPM znalazłem szpulkę czarnych nici i około 20 guzików :D Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 W plecaku ALICE woodland znalazłem w kieszeni pod klapą paczkę po muffinkach i mnóstwo okruchów. Jakiś gruby prosiak musiał go użytkować przede mną :D Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 W Fleku znalazłem kiedyś 2 euro :) mam na pamiątkę do tej pory . A w kieszeniach nowego wz93ripstop zimowe rękawiczki wz89 puma :) Quote Link to post Share on other sites
scuro Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 A alicji medium znalazłem parę brudnych skarpet :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts