Guest Psikus Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Powiem krótko - nie wiem na co się zdecydować, pogadałem sobie z paroma sklepami o oto wnioski. M4 Magpul G&P: + Pełne możliwości tuningu + Oczywiście najwyższy poziom wykonania + Wygodna kolba - Denerwująca mnie, nieskładająca się na bok kolba Masada ACR: + Jeszcze lepszy gearbox niż w gp (styki...) + Najwyższy poziom wykonania + Lżejszy niż GP + Wygodna kolba + Szybko-wymienna lufa i sprężyna + Nie chyboczące się magi w gnieździe ? Boję się czy body w końcu nie pęknie - Mniejsze w porównaniu z gp możliwości tuningu (max około 450 fps, sprężyna do 130) - Brak regulacji kolby Wszelkie dodatkowe informacje mile widziane. Jak nie wiecie co napisać, napiszcie który byście po prostu wzięli. Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Poprawka, znalazłem dodatkowy plus dla g&p: M4 Magpul G&P: + Pełne możliwości tuningu + Oczywiście najwyższy poziom wykonania + Wygodna kolba + Więcej fps - Denerwująca mnie, nieskładająca się na bok kolba Masada ACR: + Jeszcze lepszy gearbox niż w gp (styki...) + Najwyższy poziom wykonania + Lżejszy niż GP + Wygodna kolba + Szybko-wymienna lufa i sprężyna + Nie chyboczące się magi w gnieździe ? Boję się czy body w końcu nie pęknie - Mniejsze w porównaniu z gp możliwości tuningu (max około 450 fps, sprężyna do 130) - Brak regulacji kolby Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 + Jeszcze lepszy gearbox niż w gp (styki...) Poczytaj sobie na Arnies jakie są przeboje ze stykami w tej replice. Z minusów dodałbym jeszcze dwuczęściowa, plasticzna komora hopa z "suwaczkiem" do regulacji tegoż. Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Jakie problemy? Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) plasticzna komora hopa z "suwaczkiem" do regulacji tegoż. A nie chodzi Ci czasem o chińską Masadę? Bo ja mam tą "Magpulowską" (PTS) i nie ma suwaczka tylko jest pokrętło jak w M-kach, bardzo płynnie zresztą działające. Edited May 17, 2011 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Głupi ja, faktycznie, suwaczek i plastik fantastic jest w wersji A&K. Cofam i biję się w pierś. Natomiast co do styków to cóż-spora grupa ludzi na nie narzeka (generalnie nie działają wcale albo palą się na potęgę), wygląda to tak, jakby wyszła partia tych replik z wadliwymi stykami :<. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Rozumiem, że chodzi o te mikrostyki które są montowane zamiast standardowych? U mnie jak na razie wszystko ok. Zobaczymy za jakiś czas (na razie tylko ok. 3k kulek wystrzelone). Mam nadzieję, że jak już padną to przed zakończeniem okresu gwarancji :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Vermilion G-ce Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 No to moze ja napisze cos od siebie.. Jestem posiadaczem Masada ACR Magpull-a. Japonczycy ja wykonali rewelacyjnie pomysleli o tym ze wiekszosc urzytkownikow i tak tiuninguje repliki wiec dali czesci ogolnodostepne.. do tego sam patent ze lufe i pol komory hop up jest wyciagany pozwana na szybka wymiane czesci takich jak lufa wewnetrzna i gumka hop up.. wybijajac kilka pinow mamy dostep do GB i spokojna wymiane sprezyny.. na mocniejsza.. Body bardzo wytrzymale mimo ze obchodze sie z moja piekna jak z dzieckiem.. sama jakos wykonania daje sporo do myslenia.. no i najwazniejsze CENA: jednych zabija innych motywuje. PS w dziale Komisu (Śląsk) jest moja luba wystawiona na sell z przyczyn koniecznych. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Wcale mnie to nie dziwi - na Twoim miejscy też bym zainwestował w dalszą edukacje. A ogłoszenia to w komisie. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Ale wyjaśnijcie mi jakie są te problemy ze stykami. Czy pasować będzie do tej repliki bateria 11.1 lipo, zmieści się we froncie?Jakie części są niestandardowe w tej replice? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Boże, widzisz i nie grzmisz! Jakie mogą być problemy ze stykami? No palą się na potęgę, najpewniej była cała partia replik z trefnymi stykami, bo na Arnies jest pełno ludzi, którzy się na ten problem skarżą. Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 I mówimy na pewno o Magpulach a nie o chińszczyźnie?Ten problem dotyczy wszystkich ich replik?Bo oni robią też razem z G&P m4. Czy z tymi m4 też jest taki problem? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Tak, rozmawiamy o produktach Magpul PTS. Po raz tysięczny odsyłam do stosownego wątku na Arnies Airsoft (ponad 100 stron, recenzje, tuning i wszystko dookoła tych replik, łącznie z ucharakteryzowaniem ich na Bushmaster ACR). Nie, problem ten nie występuje w emkach G&P, bo magpulowskie są tylko bonusy (kolby, chwyty przednie, chwyty pistoletowe, etc.) zaś cała reszta to stockowe repliki G&P. W przypadku replik Masady Magpul robi je sam (choć ponoć ileśtam powstało na częściach Aresa, ale to są, znowu, spekulacje). Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 A czy m4 gp magpula też ma łatwy system wymiennej lufy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Nie, nie ma. Odsyłam do konstrukcji ostrej eMki, a konstrukcji Masady. Broń od Magpul'a jest innowacyjna m.in. pod w tym względem, a replika od PTS posiada tą innowacyjność. Quote Link to post Share on other sites
Guest Psikus Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 a zmieszczą się do obydwu replik batki 11.1 lipo? Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Zależy jakie ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts