kopcer00 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Witam, posiadam cyme 0,48 (ak 47) nigdy nie posiadałem ak stąd może dość powszechne pytanie, a mianowicie: mam selektor ognia na auto 1 seria selektor przeskakuje na semi. Doczytałem się gdzieś żeby go przykręcić kombinerkami, ale już jest przykręcony na maxa. Czy ma ktoś jakiś inny pomysł jak mogę rozwiązać ten problem ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Po pierwsze cm.048 to akm. Jeśli chodzi o selektor to na końcu selektora masz takie cos co przykrywa śrubke musisz to zdjąć i tam masz śrubke do dokręcenia selektora. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Po pierwsze cm.048 to akm. Jeśli chodzi o selektor to na końcu selektora masz takie cos co przykrywa śrubke musisz to zdjąć i tam masz śrubke do dokręcenia selektora. To chyba mówisz o cm028 a nie o akm(048) tam normalnie tak jak w ak boyia jest wystająca główka śrubki. Quote Link to post Share on other sites
kopcer00 Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Nie no to AKM, raczej nie interesuję się zabawkami z rodziny ak ale to kupiłem prawie za darmo stąd takie głupie pomyłki dzięki i pozdrawiam idę dłubać przy replice :) Dziwnę za cholere nie mogę tej zaślepki zdjąć próbowałem nawet małym śrubokrętem ale zaślepka ani drgnęła. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 tak dla ścisłości, cm048 to ak74, a cm048M to akm :p Quote Link to post Share on other sites
kopcer00 Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Dzięki ale to nie rozwiąże mojego problemu :P Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 (edited) Tam nie ma żadnej zaślepki, weź porządne kombinerki i dokręć to, jeśli nie bd mógł za bardzo, proponuje dobrać śrubę i dać zamiast tego. Edited May 18, 2011 by konri8 Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 (edited) RONI92 CM.048 to też AKM. Sorki pomyłka myslalem że chodzi o cm.048m. Edited May 18, 2011 by gewer12 Quote Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Jak nadal opada to odkręć śrubke i lekko zagnij selektor w dół (nie w miejscu przykręcania lecz na drugim końcu) ;) Pozdrawiam :) P.S. Gościa nie obchodzi czy to jest akm, czy ak-74 on chce Waszej pomocy w konkretnej sprawie! Jeez... Quote Link to post Share on other sites
kopcer00 Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 VasiLiev dziękuje za zrozumienie !:) Wczoraj wykręciłem selektor zastąpiłem śrubę, dałem podkładkę i śmiga wszystko jak trzeba :) Jeszcze raz jeśli ktoś miał problem z cm 0.48 tam nie ma żadnej zaślepki! Próbując na upartego wyjąć rzekomą zaślepkę można rozwalić gwint. dziękuje wszystkim i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Jeszcze jedna rada... blaszka którą zmieniasz tryb ognia- wykręć ją, wygnij trochę i włóż, będzie "ciężej" chodzić, może nie jak w prawdziwym, ale zawsze coś. :) Quote Link to post Share on other sites
gawron952 Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Też tak miałem, zrobiłem na chama śruba przez środek repliki Quote Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted June 1, 2011 Report Share Posted June 1, 2011 Można też wykręcić śrubkę, lekko posmarować ją lakierem do paznokci i znów wkręcić.Nie będzie się odkręcała przez bardzo długi czas. ;) Quote Link to post Share on other sites
gawron952 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Można też wykręcić śrubkę, lekko posmarować ją lakierem do paznokci i znów wkręcić.Nie będzie się odkręcała przez bardzo długi czas. ;) prawde mówisz : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts