Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 - JG - Problem przy strzelaniu seriami

Recommended Posts

Problem jak w temacie. Nie bardzo wiem co jest przyczyną. W GB nie grzebałem, do tej pory problemów z repliką nie było. Ostatni miesiąc przeleżała w szafie. Teraz zastanawiam się czy to nie wina gumki hop up, która ma już 2 lata. Może ona nie blokuje pierwszej kulki która wchodzi to lufy i pobiera się kilka. Czy ktoś może spotkał się już z takim problemem? Z góry dziękuję za sugestie.

Winą zgrzytania może być walnięty tłok, tego że kulki lecą blisko to jakaś nieszczelność naj prawdopodobnie dysza gumka, a do tego że leci kilka kulek naraz to może być coś z popychaczem. Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi bardziej doświadczonych Airsoftowców. Pozdro.

Replika po tym leżakowaniu tak zaczęła wariować?

Co do zgrzytania, to może być tłok. Sprawdź silnik, czy jest dobrze wyregulowany (ale powinno być ok).

Jak koledze składałem g36k, to kulki też tak leciały, tzn z 15 metrów po paraboli :). Przyczyną okazało się być, o ile pamiętam nieszczelność przy komorze HU, ale wątpię aby u Ciebie był ten problem, bo zazwyczaj jak się dzieje coś z komorą, to kulki wcale nie lecą.

Więc trzymaj się tłoka, mi się skasowały trzy ostatnie zęby, w wakacje-hk416. Zasięg spadł- nie tak raptownie ale zauważalnie, i zgrzytanie było.

Wojteq - po paraboli mówisz....ciekawe....

@autor- w jakich okolicznościach się to zdarzyło. Od samego leżenia replika się nie psuje :) Odgłosów zgrzytów może być kilka przyczyn , na pewno nie strzelaj. Jak się nie znasz to oddaj do serwisu - sprawdzą przesmarują , ocenią co się zużyło.

Kulki moga dziwnie latać , przez wytartą już gumkę.

Pozdrawiam.

@white_pl, Tak po paraboli, albo czytaj do końca, albo nie odpisuj. I daruj sobie takie komentarze, z dziesięcioma kropkami, i nie dowierzaniem.

Ps, a jak nie wierzysz to zamontuj komorę tak, aby była mocno oddalona od dyszy. Ja tak potrafiłem, więc i taki spec jak Ty nie będzie miał problemu.

Co się tak pienisz człowieku? Nie raz widziałem co się dzieje jak nie ma szczelności między dyszą ,a gumką. Przeważnie nic ,poza spadkiem fps'ów. Załózmy ,że w tym przypadku tor lotu był dziwny, ale nie "paraboliczny". :bialaflaga:

A Ty przy swoim, uhh...

Dobra przyznaję mój błąd, źle to sformowałem. Ale nie pomyślałeś, że replikę miałem uniesioną ku górze? Może dlatego kulka miała taki tor?

Ale skończmy tą dyskusję, lub przenieśmy ją na pw. Sensu ciągnąć jej nie ma, bo jak wiadomo każdy ma swoje racje :) A problemu tym nie rozwiązujemy.

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Jak się okazało w serwisie, poszły zębatki przy tłoku i nie był on do końca odciągany, przez co zdarzały się dublety i kulki leciały na 15 metrów. Zgrzytanie było też z tym związane. Więc kolega szymx1 oraz Rosomak mieli rację. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i zainteresowanie! :maniak_usmiech:

Edit: Literówki.

Edited by Tom Asz