Maltoo7497 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Witam. Mam problem z moją repliką AK47 Cyma cm.28-A Tactical. Karabin ma już ok. 20000 kulek za sobą i nie miałem żadnego problemu z nim. Aż do chwili przed wyjazdem na strzelankę... Strzeliłem parę razy sucho (KONTROLNIE BEZ KULEK) i nagle w okolicach silnika a Gearboxa coś zaczęło trzeszczeć. Szybko pobiegłem do garażu po klucz imbusowy i próbowałem wyregulować silnik ale to nic nie dało. Prosiłbym was o pomoc. Dla zrozumienia problemu wrzucam zdjęcie GEARBOX'a gdyż nie wiem czy wszystko jest na swoim miejscu i filmik przedstawiający problem. Pozdrawiam Bartosz. Gearbox: Film: http://www.youtube.com/watch?v=8tLG5WAjOdE Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Jeżeli zębatki chodzą, dysza się cofa a nie pada strzał to tłok nie jest napinany. Najlepiej pokaż jego zdjęcie. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 uszkodzony pierwszy zab tłoka lub wkładasz go krzywo. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 (edited) Proszę. Stan Tłoka: A tak wkładam tłok: Lecz przyjrzałem się tej pierwszej zębatce (zaznaczona na zdjęciu) jest jakby trochę zjechana :dry: : Pozdrawiam. Edited May 24, 2011 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Zeby poscierane, pokruszone, wymiana tłoka obowiązkowa :) I tak sporo wytrzymal jak 20k :) Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 (edited) Hehe. :icon_biggrin: Też jestem pod wrażeniem że tyle wytrzymała bez awarii. :biggrin: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_tloki-c012016.html Który wybrać? Tylko rozsądnie z ceną. :blush: Edited May 24, 2011 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_tloki/wzmocniony_tlok_z_trzema_stalowymi_zebami_shs-2278.html spokojnie wytrzyma. U kumpla chodzi na M125, jak do tej pory bezawaryjnie, ślady zużycia minimalne. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 (edited) Nie wiem czy poczekać na wypowiedzi innych czy kupić ten który mi zaproponowałeś. Cena pasuje.:icon_biggrin: A i jeszcze jedno gdyż mam kupioną nową replikę to która gumkę HOP-UP wybrać wiem że są takie same ale może się czymś różnią? :icon_biggrin: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up-c011006.html Edited May 24, 2011 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Tłok bierz ten u mnie hasa na m130 a gumkę to zalęży ile masz fps jak poniżej 400 to przezroczystą, a jeśli powyżej to czarną. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 popierwsze to wyczyśc gb i nasmaruj dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 U mnie taki dźwięk wydaje gb gdy nie mam założonego anti-reversal'a. Dlatego jak zawsze składasz gearboxa to zwróć uwagę czy przypadkiem jest prawidłowo wsadzony - ustawiony względem zębatki. Często jest tak, że zamiast "hamować" zębatkę przed powrotem to ucieka i jest ustawiony w głąb gearboxa. Jak strzelasz to wówczas zębatka się nie blokuje na reversalu ale tylko się ociera o niego. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Nie wiem czy poczekać na wypowiedzi innych czy kupić ten który mi zaproponowałeś. Cena pasuje.:icon_biggrin: Ja go katowałem na sp150, często na auto, byłem prawie pewny, że pęknie, ale po około 10tys kulek, nie ma śladów zużycia. Wnioski możesz wyciągnąć sam, mam nadzieję, że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 (edited) Wielkie dzięki panowie! Zaraz na Taiwanie kupuję i po zamontowaniu napiszę czy jest wszystko OK ;) Odnośnie tej drugiej repliki. Czy jest gdzieś opcja na Taiwangun.com aby wysłać im broń a oni by wykonali tuning? ;P Dziękuje za każdą odpowiedź w tym temacie. Pozdrawiam. Edited May 24, 2011 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 pewnie jest magiczna zakładka kontakt w prawym górnym rogu :) ale serwis maja niestety do bani. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 (edited) Dobra mam tłok.Byłem bardzo zaskoczony, gdyż przyszedł na drugi dzień. :icon_biggrin: Wyciągnąłem stary tłok lecz jest pytanie jak mam zdjąć to(nie wiem jak to się nazywa)na końcu tłoka z okrągłą gumką. :icon_razz2: Bo nic nie widzę żadnej śrubki. EDIT: Dobra już mam :blush: cała była w śmieciach, dlatego jej nie zauważyłem. Edited May 26, 2011 by Maltoo7497 Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 Hmm. Co mam zrobić, gdyż przy odkręcaniu śruba się kręci ale w ogóle wyjść. Jak mam to odkręcać? Czy jest w ogóle potrzeba ta końcówka? Nie umiałem edytować postu wyżej... :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) No to masz mały error, bo cholernie lipnie się to odkręca. Mogłeś przy okazji głowicę tłoka zamówić ;p Musisz coś płaskiego wsadzić w tłok i unieruchomić tą metalową tulejkę co jest w środku. Następnie mocno docisnąć śrubkowkręt krzyżakowy w tą śrubkę i próbować odkręcić. Trzeba trochę pary w to włożyć (rocke fuel i do roboty!). Tylko uważaj żebyś śrubki nie zjechał, bo wtedy kaplica. Piłować trzeba. Edited May 26, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 Teraz o tym mówisz!? :icon_biggrin: Dobrze to lecę spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 Well Done panowie! Replika chodzi jak należy. :icon_biggrin: Już ją składam i idę zobaczyć czy wszystko jest OK. Wielkie dzięki za każdą odpowiedź! Good Job, Good Job. :happy: Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) Witam, Mam podobne objawy co kolega i też zacząłem rozglądać się za tłokiem na zapas i czy brać taki jak kolega, z 3 wzmocnionymi zębami, czy ten: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_tloki/wzmocniony_tlok_z_15_stalowymi_zebami_shs-2286.html ?? EDIT: Dodam, że do stockowego GB Edited May 26, 2011 by bszlo Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Jak do stocka to z 3 stalowymi wystarczy :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Maltoo7497 Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 Hmm panowie a czy ta gumka też jest dobra? ;P Chodzi mi o cenę bo mam krucho z kasą. :icon_biggrin: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/silikonowa_gumka_hop-up-prze_roczysta_shs-2743.html Ta czy GUARDERA? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Te gumki dopiero co wyszly i sa niesprawdzone, dołóż 10 zl i masz pewnego guardera (polecam przezroczystego). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts