KicpA Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 A po zaprojektowaniu czegoś na kompie i późniejszym wykonaniu tego nie ma satysfakcji? Ja uważam że nie ma się co się męczyć. Teraz nawet analizy wytrzymałościowe możesz robić w programach ;) Quote Link to post Share on other sites
toferrek Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 to jak mozesz to podeslij mi na PW jakąś nazwe programu do projektowania grafiki 3D byle nie CAD. Zobaczymu może się przerzuce na projektowanie komputerowe:D Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 jeśli chodzi o modelowanie warto spróbować z tym: http://osnews.pl/autodesk-wydaje-darmowy-program-do-moedelowania-3d/ jeszcze nie miałem czasu się tym pobawić(nowa praca) ale zważając na korzenie może okazać się wystarczającym narzędziem do zastosowań amatorskich. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Każdy program do projektowania w 3d to w zasadzie CAD. Może chodzi Ci o to, żeby to nie był program AutoCAD? Polecam Solidworksa (zwłaszcza, że zawiera w sobie komplet doskonałych samouczków). Inni polecą inventora lub Catię, tych nie znam jednak osobiście. Wiem, że z pomocą samouczków solida opanujesz w ciągu popołudnia (podstawy). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts