Guest Aztek_PL Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 (edited) Witam, Przymierzam się do zakupu munduru firmy TRU-SPEC w kamuflażu MultiCam. Mam spodnie BDU Woodland (na 150% oryginalne) i metka wygląda tak, jak na tej aukcji: http://allegro.pl/mundur-bdu-bluza-spodnie-multicam-tru-spec-m-i1634260008.html MultiCam zamierzam kupić w RIP-STOP. Na tej aukcji sprzedawany jest taki mundur: http://allegro.pl/komplet-mundur-multicam-lic-crye-precision-m-long-i1625555981.html Pytanie do Was: Czy mundur na tej drugiej aukcji jest oryginalny? Pytam dlatego, bo metka na tym TRU (RIP-STOP) jest biała, papierkowa, a w przypadku BDU (także mojego) jest w kolorze oliwkowym. Oprócz tego tekst na obu z nich jest inny (czyt. brak miasta i stanu na metce munduru TRU). Proporcje materiału też są inne, ale to jestem w stanie zrozumieć. A więc jak to jest? Pozdrawiam Edited May 25, 2011 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Nie jest to kontratk. Materiał jest oryginalny, na licencji, jednak nie jest on szyty przez Crye, a przez TRU-SPEC, odsyłam do wątku o multicamie. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Nie ma kontraktów w multicamie, kolega pyta czy jest to oryginał tru-spec, więc raczej jest, metki są jaśniejsze bo kamuflaż jaśniejszy. (Żeby ktoś się nie kłócił, że niby sfy dostały kontraktowy multicam to w kontrakcie nazywa się inaczej) Ale jeżeli już kupujesz tego tru to zastanów się nad innym krojem bo są w podobnej cenie znacznie lepsze. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jak najbardziej są kontraktowe mundury w multicamie. Amerykanie w Afganistanie dostają ACU-FR w multicamie (o ACU nic nie wiem). Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Nie ma kontraktów w Multicamie? A w czym teraz biega US Army? :huh: Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Napisałem specjalnie przypis w nawiasie, żeby uniknąć tego typu komentarzy, radzę kolegom doczytać jak nazywa się multicam w kontrakcie i czy na pewno ma go "army". Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 (edited) Akronim nazwy to OEFCP, jednakże czy zmienia to fakt, że jest to multicam, jeno inaczej nazwany? Edited May 25, 2011 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Ale jeżeli już kupujesz tego tru to zastanów się nad innym krojem bo są w podobnej cenie znacznie lepsze. Pozwolę sobie pociągnąć za język w tej materii-można prosić jakieś konkrety? Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) Ja oczywiście mówię o oryginale TRU-SPEC (nie chodzi o kontrakt). Chodzi mi o fakt, że metka na mundurze TRU po pierwsze jest papierkowa, biała, a po drugie nie ma zaznaczonych na niej miasta i stanu. Na mundurze BDU MultiCam jednak ta metka jest twardsza (skóra/materiał). Dlatego zadałem pytanie co do oryginalności tego drugiego munduru. Dziwi mnie ta różnica. Porównajcie metki na obu aukcjach - ta na pierwszej jest na 100% oryginalna (krój BDU), a czy właśnie w kroju TRU tak ona ma wyglądać? Edited May 26, 2011 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Ja mam TRU w MC wiec jak wroce z pracy to Ci moge dac znac jak ta metka powinna wygladac. BTW. Daruj sobie polyester i bawelne. Kup lepiej NYCO (chociazby ze wzgledu na lepsze kolory) Quote Link to post Share on other sites
Xeratus Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) Mam Tru Spec w MC ripstop 50/50 (Tru-Spec spodnie i bluza T.R.U. NYCO Multicam) jak chcesz to cykne fote metce ale ten sprzedawca na allegro raczej godny zaufania jest. Edited May 26, 2011 by Xeratus Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) Po dokładnym obejrzeniu zdjęć na aukcji faktycznie dochodzę do wniosku, że to oryginał. Poza metkami jeszcze z tyłu, na wysokości pasa, od wewnątrz jest logo TRU-SPEC, takie same jak mam na moich spodniach BDU Woodland. Ciekawi mnie jednak ta różnica w metkach (chyba jestem przewrażliwiony). Ale chyba faktycznie jest to oryginał. Kwestię materiału jeszcze przemyślę. W każdym razie dziękuję Panowie za pomoc. Pozdrawiam. Edited May 26, 2011 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Witam, Przymierzam się do zakupu munduru firmy TRU-SPEC w kamuflażu MultiCam. Mam spodnie BDU Woodland (na 150% oryginalne) i metka wygląda tak, jak na tej aukcji: http://allegro.pl/mundur-bdu-bluza-spodnie-multicam-tru-spec-m-i1634260008.html MultiCam zamierzam kupić w RIP-STOP. Na tej aukcji sprzedawany jest taki mundur: http://allegro.pl/komplet-mundur-multicam-lic-crye-precision-m-long-i1625555981.html Pytanie do Was: Czy mundur na tej drugiej aukcji jest oryginalny? Pytam dlatego, bo metka na tym TRU (RIP-STOP) jest biała, papierkowa, a w przypadku BDU (także mojego) jest w kolorze oliwkowym. Oprócz tego tekst na obu z nich jest inny (czyt. brak miasta i stanu na metce munduru TRU). Proporcje materiału też są inne, ale to jestem w stanie zrozumieć. A więc jak to jest? Pozdrawiam Określenie oryginał nie jestem odpowiednikiem kontraktowy. Odnośnie "metek" to nawet dla tego samego producenta/kontraktora mogą one się różnic w zależności od sortu. Np. w kontraktowych mundurach ACU spotyka się metki w kolorach: Tan, FG, Białym. Tru-Spec szyje swoje mundury w MC z amerykańskich materiałów, ale po za USA (np. T.R.U. w Hondurasie). Różnica w metkach w tym wypadku wynika po prostu z tego, że są szyte w różnych szwalniach. Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 I takiej odpowiedzi oczekiwałem. Już wszystko rozumiem. Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts