AltairLK Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 http://gunfire.pl/product-pol-1152195238-Replika-karabinku-M4A1-Crane-Stock-Redwolf-Custom.html http://gunfire.pl/product-pol-1152195233-Replika-karabinu-M4A1.html Dwie nowe repliki z GunFire od DeepFire i G&P. Zamierzałem kupować CM.040C, ale jeśli warto wolałbym dopłacić te 200~zł i mieć lepszą replikę, czy te dwie rzeczywiście są warte swej ceny? Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Chińczyk to chińczyk. Tak tak CYMA nie jest zła ale .... To chińczyk. :) No tylko, ze tutaj nie wydasz 200 zł więcej tylko 400 bo trzeba jeszcze ładowarkę i betkę kupić. ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Chińczyk to chińczyk. Tak tak CYMA nie jest zła ale .... To chińczyk. :) Innymi słowy "Cyma często jest lepsza od markowego produktu, ale nie będziesz mógł się lansować marką". Quote Link to post Share on other sites
Filip92 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ja też się dołączę z pytaniem: Czemu taka różnica w cenie w porównaniu ze stockową m4 od g&p na asgshop.pl?! Jakaś starsza/biedniejsza wersja? Bo wygląda trochę gorzej niż ta: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4146 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Swego czasu ktoś z ASGShopu, na łamach tegoż forum pisał, że repliki RWC są składakami i że często nie mają wiele oryginalnych części G&P, aczkolwiek memoria fragilis est. @Lesio-tak to sobie chłopie tłumacz;). Jeśli uważasz, że w G&P płacisz tylko za markę to cóż... ludzie przez wiele lat myśleli że ziemia jest płaska i żyli :). Quote Link to post Share on other sites
Ten obcy Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 (edited) Witam Ze strony Redwolfa wynika, że sami to składają. I to obniża koszt. Jest także napisane, że gearbox ma 6 mm łożyska, podczas gdy najnowsze wersje G&P mają już 8 mm łożyska. Być może pomaga też zastąpienie rączki transportowej, czy też jak to się zwie, zwykłą szczerbinką flip up. Tutaj strona Redwolf: http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/AEG_AEP_RedWolf_Custom_Guns_Redwolf_Custom_M4_Crane_Stock_Full_Metal.htm Mówiąc krótko, tną koszty jak się tylko da. Pozdrawiam Edycja: Szanowny użytkownik Nath był szybszy. Ja także pozwolę sobie nie zgodzić się ze stwierdzeniem szanownego użytkownika Lesio. Edited May 27, 2011 by Ten obcy Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ale ja nigdzie nie napisałem, że w G&P płacicie za markę. Nie bawcie się w polskich polityków i nie wkładajcie ludziom w usta słów, których nie napisali, bo to zabawne. ;) Napisałem WYRAŹNIE, że Cyma często robi repliki lepsze od tych markowych, ale ludzie będę mówić "no tak, ale to chińczyk" itp itd. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Jeśli dla kogoś lans to jedyne co ma na polu gry to nie dziwne, że tak mówią. W stosunku cena\jakość cymki biją wiele replik, również z górnej pułki. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) Ale ja nigdzie nie napisałem, że w G&P płacicie za markę. Nie bawcie się w polskich polityków i nie wkładajcie ludziom w usta słów, których nie napisali, bo to zabawne. ;) Ja sobie takie insynuacje wypraszam ;). Nigdy żadnemu mężczyźnie nic w usta nie wkładałem!;). Napisałeś wyraźnie o "lansowaniu się marką" stąd mój żartobliwy dopisek :). Napisałem WYRAŹNIE, że Cyma często robi repliki lepsze od tych markowych, ale ludzie będę mówić "no tak, ale to chińczyk" itp itd.Pozdrawiam Ja nic Cymkom nie chcę ujmować (choćby 048-kapitalna luśnia), ale w kontekście ciągłego dążymy do jak największego zbliżenia do realiów pola walki (począwszy od wdrażania taktyki, poprzez systemy odrzutu w replikach, na zasadach CCS skończywszy) to jeszcze wiele wody będzie musiało upłynąć w Huang-Ho zanim repliki z kraju środka dorównają tym markowym (polecam wzięcie do łapy Type 56 od RS albo MTW od Innokatsu). Nie było moim zamysłem zaczynać znowu FW o wyższości jabłek nad gruszkami. Dzięki temu, że na rynku jest tylu różnych dostawców każdy może znaleźć produkt dla siebie :). Edited May 28, 2011 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts